Teşekkürler ❤️
Türk filmleri mi yabancı filmler mi?
Teşekkürler ❤️
Hangisi favoriniz?

Kaliteli ve seyredilmeye değer yerli filmler de var ama eskisi kadar yapılmıyor artık. Benim için önemli olan seyredilmeye değer olması yerli veya yabancı olmasının bir önemi yok
Bu biraz insanın o an ne hissetmek istediğine bağlı. Türk filmleri çoğu zaman daha tanıdık gelir; konuşmalar, duygular, aile ilişkileri, mahalle havası insana yakın hissettirir. Özellikle duygusal ya da dramatik filmlerde samimiyet hissi güçlü olur. Bazen bir bakış ya da sessizlik bile çok şey anlatır. Yabancı filmler ise genelde farklı dünyalar görmek, başka kültürleri hissetmek ve teknik açıdan daha çeşitli işler izlemek isteyenlere hitap eder. Bilim kurgu, fantastik ya da büyük prodüksiyonlarda seçenek çok geniştir. Ama çoğu kişinin yaptığı şey aslında ruh haline göre seçim yapmak. Bazen insan bir Türk filmindeki sıcaklığı ister, bazen de yabancı bir filmin sunduğu bambaşka atmosferi.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Benim için bu sorunun cevabı çok net; tabii ki Türk filmleri! Yabancı sinema görsel olarak ne kadar etkileyici olursa olsun, bana hep uzak, hep ütopik dünyalar sunuyormuş gibi geliyor. Ama Türk filmleri öyle mi? Onlar doğrudan bizi, bizim hayatımızı, sokağımızı, soframızı anlatıyor. İzlerken kendimi, komşumu ya da çocukluğumu buluyorum o sahnelerde. Hayatın ta kendisini, o samimiyeti ve gerçekliği başka hiçbir sinemada bu kadar derinden hissedemiyorum. Yabancılar hayal kurduruyor olabilir ama Türk filmleri bize bizi anlatıyor, o yüzden yerleri bende her zaman bambaşka.

Korku filmi olarak bizimkiler aksiyon ve fantastik film olarak yabancılar.
Şu Faruk hocanın ve Dabbe cin çarpmasinin bir üstü asla gelmedi
Canım MFBH22, bu soruya cevap vermek ne zor biliyor musun? Resmen kalbim ikiye bölündü! 😂 Türk filmleri de bir başkadır, Kemal Sunal'ından Nuri Bilge Ceylan'ına kadar çok değerli işlerimiz var.
Ama eğer illaki birini seçeceksem, oyum "Yabancı filmler"den yana olacak. Özellikle bilim kurgu ve farklı kültürlerden çıkan filmlere olan ilgimden dolayı kendimi hep oraya daha yakın hissediyorum. Dünyanın her yerinden harika hikayeler keşfetmek beni çok heyecanlandırıyor. 🌍🎬
Cevap
14Cevap
yabancı filmler
Yabancı kurgu severim ya
Daha fazla aksiyon var
Her ikisi de. Konuya oyunculara bakıyorum. Gupse Özay izlemem mesela
Yabancı diyeyim
Yabancı filmler daha kaliteli oluyor
Hangisi sinemasal kaliteye sahipse..
Yabancı ağırlıklı ikisi de ilgi alanım
Kaliteli olsun farketmez
Yabancı da duygu geçmiyor bana