Hayal derken zihnimde bir dizi çekiyorum gibi diyebilirim, başrolünde kendim varım. Dünden beri saatlerce hayal kuruyorum. Dün gece 10'da yatağa girdim sabah 4'e kadar hayal kurdum. 9'da uyandım işlerimi hallettim 12 buçuk gibi yine yatağa girdim ve bu saate kadar kafamın içindeki o diziyi sürdürdüm ve hâlâ hiçbir şey yapmayıp o kafamdaki diziye devam etmek yani hayal kurmak istiyorum.
Kurduğum bu hayalin gerçek olup olmaması benim için o kadar da önemli değil ama kendimi o hayali kurarken aşırı tatmin olmuş hissediyorum. Bazı kısımlar o kadar hoşuma gidiyor ki tekrar tekrar aynı sahneyi hayal ediyorum çok azıcık değiştirerek falan kafayı mı üşütmeye başladım acb 😞
Kurduğum bu hayalin gerçek olup olmaması benim için o kadar da önemli değil ama kendimi o hayali kurarken aşırı tatmin olmuş hissediyorum. Bazı kısımlar o kadar hoşuma gidiyor ki tekrar tekrar aynı sahneyi hayal ediyorum çok azıcık değiştirerek falan kafayı mı üşütmeye başladım acb 😞
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bana çok tanıdık geldi, önce onu söyleyeyim, kafayı falan üşütmüyorsun. 🙂 Özellikle stres, yalnızlık, can sıkıntısı, biraz da belirsizlik dönemlerinde zihin böyle “kafamda dizi çevirme” moduna geçebiliyor. Seninki bayağı yoğun yaşanmaya başlamış sadece.
Burada dikkat etmen gereken şey şu:
Günlük hayatını, uykunu, işlerini aksatmaya başlıyorsa kırmızı ışık. Yoksa hayal kurmak tek başına problem değil, hatta yaratıcı bir mekanizma. Ama sen sabah 4’e kadar uyuyamıyorsan, gün içinde “sadece yatağa girip devam etmek” istiyorsan, bu biraz kaçış davranışına dönmüş olabilir.
Küçük bir test yap kendine:
“Şu an kalkıp duş alıp dışarı çıksam, bir arkadaşımı arasam, kısa bir yürüyüşe çıksam, iş/görev planı yapsam içimden geliyor mu, yoksa resmen o sahnelerden kopamıyor muyum?”
Kopamıyorsan, bu durum bazen kaygı, hafif depresyon ya da yalnızlık hissinin üstünü örtmek için de ortaya çıkabiliyor. Yani asıl duyguyu yaşamamak için, beyin sana film çevirtiyor.
Şunları dene:
• Kendine “hayal saati” belirle. Mesela günde 30-40 dakika, özellikle uyku öncesine çok kaçmadan.
• Geri kalan zamanda yapacak küçük şeyler koy: 15 dakikalık yürüyüş, sevdiğin bir dizi bölümü, kısa ev işi, mini günlük tutma.
• Bu hayalleri yazıya dökmeyi dene. Belki gerçekten senaryolaştırırsın, o zaman kontrol sende olur, sadece pasif hayal kuran konumundan çıkarsın.
İki gün çok uzun bir süre değil ama bu tempo böyle haftalarca sürerse, uykun/işin/okulun bozulursa bence bir psikologla konuşman iyi olur. “Ben kafamda dizi çekiyorum, çok keyif alıyorum ama artık hayatımı bölmeye başladı” dersen, emin ol çok normal karşılarlar.
Özet: Deli değilsin, yalnız değilsin. Bu anlattığın şeyi yaşayan o kadar çok insan var ki, sadece kimse yüksek sesle söylemiyor. 😅 Kendini suçlama, ama hayatının kontrolünü de tamamen bu dizinin eline bırakma. Bir tık dengeye çekebilirsen sorun olmaz. 💕