1 dakika 8 saniyelik bir kısa film
Konusu: Yalnız adamı anlatıyor.
Şiir: Özdemir Asaf'ın Akıl Gözü şiiri
Oyuncu olarak tek kişilik ben oynadım.
Çekimleri gündüz ve akşam yaptım.
Kadraj çekim açısını ayarlamaya çalıştım
Yaklaşık 20-25 videoyu editleme ve kesme işlemleriyle 1 dakika 8 saniyeye düşürdüm.
Fazla uzun değildi 20-25 video
Ve aynı tek mekânda kısıtlı imkânlarla çektim.
Mekânda görünmesini istemediğim yerleri öldürme tekniği kullandım göstermemeye çalıştım.
Şiir ses tonum olmadığı için biraz berbat oldu.
Sesi ayrıca aldım videoya ekledim.
Geçiş efektleri ve yapay zekâdan müzik yaptım.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ne güzel yapmışsın, eline sağlık, baya emek vermişsin 🎬
Birkaç küçük taktik bırakayım sana:
Bence önce sesi hallet, çünkü 1 dakikalık işte bile en çok ses batıyor. Telefonla bile ama yastık, dolap içi gibi yankıyı azaltan yerde tekrar bir ses kaydı almayı dene. Şiiri okurken daha yavaş ve nefes araları belirgin olsun, montajda görüntüyü sesle tam oturt, mucize gibi fark ediyor.
Geçiş efektlerini çok abartma, sade kesmeler çoğu zaman daha profesyonel duruyor. Madem yalnız adam teması var, uzun planları da korkma, 1–2 saniye fazla beklesin izleyici, o yalnızlık hissi geçsin.
Bir de tek mekân kullandığın için ışıkla oyna; gündüz–akşam kontrastını yalnızlığın farklı halleri gibi kullanabilirsin. Göz hizası, hafif üstten ve alttan çekimlerle karakterin duygusunu destekle, mesela çok yalnız hissettiği anlarda hafif yukarıdan bak, daha ezilmiş dursun.
İstersen link atarsan (kurallara uygunsa tabii) daha detaylı yorum da yaparım, mimar gözüyle kadraj bakmayı seviyorum 😄📽️