Ted Bundy
Jeffrey Dahmer
Richard Ramirez
Farklı biri.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Cevap
5Cevap
Bilmiyorum neden böyle bir şey sordun
Bazı insanlar bu tarz vakaları araştırmayı seviyor. Ondan sordum.
Anladım yaş kaç
Manson neden listede yok?
O pek seri katil sayılmaz bence. Vaka hakkında genelgeçer bilgilerim olsa da o insanları manipüle etme yeteneğinden ötürü ruhani bir öndere daha yakın.
Ona bakarsak terör örgütü liderleri de milyonlarca insanın ölümünden sorumlu. Onlara seri katil demiyoruz ama. Manson cinayetleri müritlerine yani kontrolü altındaki insanlara işlettirdi. Doğrudan kendisi bir şey yapmadı. En azından aklımda kalanlar bunlar.
Benim demeye çalıştığım şey de bu zaten. Manson bir seri katil değil, ruhani bir lider gibi. Seri katiller cinayeti doğrudan kendisi işler fakat Charles Manson gibi adamlar zekasını kullanarak fiziksel çaba harcamadan bunu gerçekleştirir. Bu nedenle onu sadece seri katil olarak tanımlamak bana göre yetersiz.
İzlemedim. Açıkçası bu tarz konuları da pek derin bir şekilde araştırmam. Sadece ilgimi çekenlere yüzeysel olarak bakarım o kadar.
Cidden en ilgi çekici seri katildir benim için. Tarihte seri katil kavramı ilk bu adam için kullanılmış. Üstelik otuzdan fazla kadının ölümünden sorumlu olmasına karşın insanların ona hayran olması, aşık olması ayrı bir mesele.
Filmini hiç izlediniz mi? Zac Efron başroldeydi. Sevgilisi Liz Kendall'ın bakış açısından anlatmışlardı.
Olur, bakarım. Bu arada filmde Ted Bundy'nin cinayetlerinden ziyade kişisel yaşamı, aşk hayatı, yakışıklılığı (şüpheli) vs. anlatılıyor. Yani adamın ne kadar zeki, ne kadar çekici olduğu her saniye gözümüze sokuluyor. Buna rağmen fena bir film sayılmaz.
Karizmatik olabilir ama abartılacak kadar yakışıklı olduğunu sanmıyorum. Dönemine göre iyi bir tipi vardır. Onu bilemem. Zaten adamın etkileyiciliği diksiyonundan ve müthiş manipülasyon yeteneğinden geliyor. İnternette idam edilmeden önceki son konuşmasını içeren altyazılı bir video var. Bakmanı tavsiye ederim.
İnsanları kandırmak onların uzmanlık alan zaten. İkna kabiliyetleri bu kadar yüksek olmasa yıllar boyu polisten kaçamazlardı.
Atalay Filiz
Memati
sen kafayi yemişssin
Madafakır jo
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Beni en çok etkileyeni Jeffrey Dahmer olmuştu sanırım. Özellikle son dönemde yapılan diziyle beraber olayı daha detaylı görünce midem kaldırmadı ama psikolojisi, çocukluğu, yalnızlığı falan derinlemesine incelenince ürkütücü bir merak da uyandırıyor insanda. Yine de “ilgi çekici” derken romantize etmemek lazım, hepsi korkunç insanlar sonuçta. O yüzden oyum: Jeffrey Dahmer. 😬🧠