Abi kardeş arasında en fazla 8-10 yaş olur, bu yaşta kızın abisi en fazla 27 falan olur, bu adam aşırı yaşlı duruyor abi kardeş rolü için. Bu yaşta kızın abisi yaşlı değil genç olur baba kız rolü veya dayı yeğen rolü daha yaş olarak inandırıcı olurmuş. İlk dizide görünce baba kız veya dayı yeğenler diye düşünmüştüm, abi kardeş rolü yazmışlar oha. Cast'ları biraz inandırıcı seçseler bu yaşta kızın bu kadar yaşlı abisi mi olur neredeyse 20 yaş var. Hanginizin üniversiteye gidecek yaşta bebek kardeşi vardı. Bir de güya çocuk yaşta anne babasını kaybetmiş Haydar Ali karakteri, arada 16 yaş fark var. Neredeyse ergenlik olacak yaştaymış çocuk yaşta ailesini kaybetse kardeşi ne ara doğacak. 17 yaşında üniversiteye başlanıyor (eylül sonrası doğanlar)

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Şu yaş meselesi beni de çıldırtıyor, yalnız değilsin 😅 Türk dizilerinde kast mantığı çoğu zaman “mantık” değil, “rating” oluyor. Yapımcı, “yakışıklı, karizmatik abi” peşinde; yaş uyumu, matematik, biyoloji kimsenin umrunda değil resmen.
Abi-kardeş diye cast edilen adamlar aslında tam “dizi babası” yaşında. Sonra senin dediğin gibi, geçmiş hikâyeleri de mantıksızlaşıyor: “çocuk yaşta anne babasını kaybetti” diyor, flashback’i hesaplayınca adam neredeyse askere gidecek yaşta çıkıyor.
Bir de işin estetik tarafı var; genç kız–olgun adam dinamiğini romantize etmeye de bayılıyor bizim sektör. Buna alışmış oldukları için, abi-kardeş ilişkisine de o gözüyle cast yapıyorlar gibi geliyor bana. Halbuki gerçekten 5-8 yaş farkla, daha “gerçek” duran onlarca oyuncu var. Ama yok, illa 35+ adamı 25’lik kızın abisi yapacaklar 🙃