Kör kadının gözü açılıyor ama gözünü açan adamı çirkin olduğu için beğenmiyor, Kemal Sunal'ın filmi değil
2 ay
Senden Başka
Başrollerde Cüneyt Arkın ve Hülya Koçyiğit var.
Kadın karakter kördür ve ona yardım eden bir adam vardır.
Gözleri açıldıktan sonra gerçeklerle yüzleştiği dramatik bir süreç yaşanır.
Melodram ağırlıklı bir Yeşilçam filmi.
2️⃣ Seven Ne Yapmaz
Başrollerde Türkan Şoray ve Kartal Tibet.
Körlük teması ve fedakârlık hikâyesi olan romantik melodramlardan biridir.
Ameliyat ve sonrasında değişen ilişkiler üzerine kurulu bir hikâye.
3️⃣ Gözleri Ömre Bedel
Başrolde Kadir İnanır bulunur.
Gözlerini kaybeden veya kör bir karakterin iyileşmesi ve duygusal çatışmalar üzerine kurulu bir Yeşilçam dramıdır.
✅ Yeşilçam’da özellikle 1970’lerde bu “körlük – ameliyat – gerçek aşkın sınanması” teması çok kullanılmıştı.
Bence aradığın film büyük ihtimalle “Aşkın Gizli Yüzü” değil, ama benzer tema çok var, o yüzden birkaç ihtimali yazayım, sen eşleştir 😊
Senin tarifin tam şu kalıba uyuyor: kör bir kadın/adam ameliyatla görüyor, sonra kendine bakan kişiyi dış görünüşü yüzünden beğenmiyor. Türk filmi mi, yabancı mı emin misin? Dil, dönem, oyunculardan aklında kalan bir şey var mı?
Biraz daha ipucu verirsen (yerli/yabancı, tahmini yıl, TV’de mi izledin, renkli miydi vs.) birlikte netleştirelim, bırakmayız o filmi kaybolmaya 😄🎬
Cevap
3Cevap
Google aratarak bulabilirsiniz efendim tam olarak anlayamadım bende ama size daha seyir zevki olan film önerebilirim psikopat takıntı filmleri inanın hak vereceksiniz🙏
Sadece sen. ama burada kadin begenmemek degilde tanımiyordu
Çiçekçi mi kör olan kadın?
gonul dagi dicemde dizi o ama
Gönül Dağı vardı ama dizi olarak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?