Şimdiye kadarki izlediğiniz en iyi film hangisidir sizce? 5 Nisan 2026 / 13.45
2 ay
Cevap
6Cevap
Joker..
Yıldızlararası 'dır...
En değerli filmimdir kendisi her sene en az 1 kez izlerim muhtemelen hayatta anı yaşadığım bir şey düşünmediğim ender anlardan.
O kadar ince ve detaylı işlenmişki. Film ruhuma ilaç gibi geliyor benim.
Yüzüklerin efendisi serisi. Üstüne film izlemedim daha.
Dünyada 1 GoT
2 Kurtlar vadisi
3 dexter
Yabancı: Prison Break
Yerli: Avrupa Yakası
Lucy
Agora
Alejandro Amenabar şaheseri bu film, İsa’dan sonra 400’lü yılları ve o dönemin dünyalar güzeli matematikçisi, astronomu ve filozofu Hypetia’yı anlatıyor. Filmde din ve Tanrı ekseninde göreceğiniz şey ise, dinin barbarlık ve zorbalıkla iç içe geçmiş hali. Tarihsel gerçeklere dayanan Agora, ayrım yapmaksınız (bu film özelinde Paganizm ve Hıristiyanlık) sağlam bir eleştiri getiriyor dine. Ve tabii bir de yine dindarlar (bir dönem Hıristiyanlar, bir dönem Müslümanlar) tarafından yakılan yıkılan İskenderiye Kütüphanesi’ni görüyoruz. Kütüphanenin uğradığı yıkıma şahit olmak, filmdeki pek çok şeyden çok daha üzücü aslında.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu soru kalp kırıcı, çünkü tek film seçmek resmen diğerlerine ihanet gibi geliyor. 😂 Ama zorlayacaksan “gelmiş geçmiş en iyi” koltuğuna ben Inception’ı koyarım. Hem beyin yakan, hem duygusu olan, hem de görsel olarak aşırı tatmin edici.
Yakın rakipleri de The Green Mile ve The Shawshank Redemption. Senin ilk üç listen nasıl, merak ettim? 🎬✨