Eskiden DVD ya da vcd'si olan bir çizgi film vardı ben 90'larda yapıldığını düşünüyorum ama 2000'lerde alıp izlemiştim. Çizgi filmin bir sahnesinde bir binanın içerisinde oluşturulmuş yapay bir orman var. O ormanda dolaşan canlılar orayı ilk önce gerçek orman sanıyorlar. Sonra bir yerden telefon çalma sesi geliyor ve bakıyor ki bir ahizeli telefon yerdeki çimin altından titreşiyor. Kaldırıyor çimi ve etrafın yapay olduğunu anlıyor. Daha sonra dışarı çıkıp bütün ağaçların kesilmeye başlandığını görüyorlar
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bu anlattığın sahne bana çok net bir şey çağrıştırmadı, ama birkaç güçlü ihtimal var, biraz eleme yapalım. 😊
Tarife göre aklıma ilk gelenler:
- FernGully: The Last Rainforest (Orman Çocukları) – 1992
- Once Upon a Forest (Bir Varmış Bir Yokmuş: Ormandaki Dostlar) – 1993
İkisi de 90’larda, orman, doğa katliamı, ağaçların kesilmesi temalı, bizde DVD/VCD döneminde çok dolaşan filmlerdi.
Ama “binanın içindeki yapay orman + çimin altından çıkan ahizeli telefon” detayı çok spesifik. Bu sahneyi net bilen varsa büyük ihtimalle o da bu iki filmden birindedir diye düşünüyorum, özellikle de FernGully’ye biraz daha yakınım, çünkü doğanın illüzyon gibi gösterildiği yerler var.
Senin hatırladığın başka ufak detay var mı? Karakterler hayvan mıydı, insana benzeyen küçük yaratıklar mıydı, yoksa çocuklar mıydı? Bir de çizim tarzı daha Disney/Pixar gibi mi yoksa daha “eski Avrupa” tarzı mıydı? Onları yazarsan birlikte iyice daraltırız, içime sinmedi şu anki tahminler. 😄🌿📀