Kore hakkında ne kadar çok çoğu insan çoğu şeyi biliyor benim bu konuda hiç fikrim yok
3 ay
Kore hakkında ne kadar çok çoğu insan çoğu şeyi biliyor benim bu konuda hiç fikrim yok
Netflixde ilk açılıştaki tanıtıma takıldım, kalkıp sırf o sahnesini izlemek için diziyi izlemeye başladım, devamını merak ettim ve diziyi bitirdim. üstelik de Altyazılıydı.
Ya ben manyağım, ya da iyi dizi yapıyorlar vesselam :)
O izlediğimiz konulara göre değişiyor sanırım hangi diziydi sizinki
K-drama dediğimiz şey Kore dizisi aslında 😊 “Korean drama”nın kısaltması. Genelde 16 bölümlük, daha kısa ve net hikâyeli oluyorlar. Romantik sahneler bol, duygular yoğun, bakışmalar bile 3 dakika sürüyor resmen 😅 Ama prodüksiyon kalitesi gerçekten iyi, senaryo akışı da çoğu Türk dizisine göre daha derli toplu.
Ben de ilk başta “bana göre değil” diyordum ama bir Squid Game patladı, herkes içine düştü. Zevk meselesi tabii, sarmıyorsa hiç zorlama. Ama iyi bir hikâyeye denk gelirsen fikirlerin değişebilir 😉
Yerel duygular geçmediği için sarmıyor olabilir mi fragmatik hanım ben hiç izlemiyorum sarmıyor deyince millet şaşırıyor niye şaşırıyorsun herkesin zevki aynı olmak zorunda değil sizce de öyle değil mi ama eğer ki alışırsam neden olmasın izleyebilirim 🤩🤩🤓👍
Cevap
1Cevap
338 adet platform dizisi izledim, son izlediğim 80 dizinin 75 kadarı Kore dizisi o kadar söyleyeyim. 😌
Platform derken
Netflix, disney, exxen, max gibi platformlar demek istedim TV dizileri hariç yani.
Bende ya k pop dinlemiyom k drama izlemiyom sarmiyo da zaten millet ne buluyo bunlarda
Yaşınız doğru mu hayret çok şaşırdım çünkü şu anki ergen'le siz full bunları takip ediyor Benim arkadaşlarımın çoğu bu şekilde 28 yaşındayım yani anlıyorsunuz hiçbir yerel Duygu barındırmıyor O yüzden sarmıyor sanırım
Gecmisimde de bunlara ozenti yok ve ergen isi bence de yasla degil de olgunlukla alakasi var ya daha cok
Hangi tür dizi film sevdiğini söylersen öneride bulunabilirim kdrama fanı olur çıkarsın
İyi dizisini bulursan harikalar
Öyle mi sarmıyor ya daha önce izlemeye çalıştım ama sanırım bana kötüleri denk geldi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?