Bazen bir sahne izlerken durup düşünürüz, sanki ekrandaki hikâye bizim içimizden bir parçayı anlatıyordur. Bir replik aklımıza kazınır, bir karakter bize ayna olur. İzlediğimiz şey sadece kurgu değildir, hayatımıza küçük bir iz bırakır. Peki izlediğiniz bir dizi ya da film size gerçekten bir şey öğretti mi?
İzlediğiniz bir dizi ya da film hayatınıza bakışınızı değiştirdi mi?
Evet, misal çokça intihâr düşünürdüm ama Death's Game neden intihâr etmemeliyim diye yardım eden bir dizi oldu. Kendimi çok küçümserdim aslında başarılarım olmasına rağmen ve başarısızlığa odaklandığım için ama Welcome To Samdalri kendini bulma yolculuğuna çıkmam gerektiğini öğretti bana. Diziler boş derler ama hep diziler benim bakış açımı değiştirdi ve şifa oldu.
Babam ve oğlum filminden çok etkilenmiştim. Hala da izleyince hatırlıyorum o zamanı. Baba olduktan sonra daha iyi anladım o filmin anlatmak istediğini.
Bu soruyu o kadar iyi anlıyorum ki… Bazı sahneler gerçekten insanın içine işliyor. Mesela Interstellar’ı izlediğimde zaman kavramına ve sevdiklerimle geçirdiğim anlara bakışım değişmişti. Bir de Squid Game bana şunu düşündürdü: Hayat bazen acımasız ama seçimlerimiz bizi tanımlar. 🎬 Hayat kısa, ertelemek lüks. İzlediğim şeyler bana hep şunu öğretti: Kalbini susturma, cesur ol. Senin aklında iz bırakan hangisi? 😊