Game of Thrones dizisinde sevdiğim birçok unsur vardı ki bunlardan ilki fantastik filmlere ilgi duyan bir insanım bu yüzden bu tip yapımlar eğer kaliteliyse, senaryosu iyi ve öngörülemezse izlemeye çalışıyorum. Dizinin diğer birçok diziden farkı aslında adının hakkını vermesi yani taht oyunları adını çok iyi yansıtıyor. Dizide diplomasi var, entrika var üstelik karakterler rollerini çok iyi oynuyor ve karakter çeşitliliği çok fazla. Savaşın vahşiliğini ve tahmin edilemezliğini çok iyi yansıtıyor mesela kim düello da Oberyn karakterinin bu tip bir facia yaşayacağını düşünebilirdi ama en ufak bir hatanın dahi nasıl cezalandırılabildiğini gördük. Karakterlerin hikaye örgüsü çok iyi işlendi eğer son 2 sezon özellikle de son sezon olmasaydı dünyanın en iyi dizisi derdim ama maalesef son sezonlarda mahvettiler o nedenle en iyisi olmasa da en iyilerden birisi diyebilirim.
Dünyanın en iyi dizisidir çünkü karakterlerin hepsi muazzam yazılmış tüm olay örgüsü harika ve diğer tüm dizi/filmlerin aksine, tamamen tahmin edilemez. Ana karakterde olsan izleyicinin en sevdiği karakterde olsan kellen gidebilir ve bunun için sezon finaline falan da ihtiyaç yok. Normalde ön yargıdan haz etmem ama şu diziyi izleyipte sevmeyenler gitsin recep ivedik falan izlesin onların boyunu aşar bu seviye. Bu arada ben de ejderham olsun istiyorum 😃
Fena sarıyordu.. birde izledikçe jon snow ile aramda bir bağ oluştu.. ona benzediğimi farkettim... birde çok fazla karakter farklı farklı ırk ve map ilgimi cekmıstı. müzikleri zaten efsane.
Beni en çok duygılandıran sahne dersen snow'un kardesi sansa ile kavustukları sahneydi. Bastard war da harikaydı.
Ama soylemeden edemeyecem finalde kötürümü kral yaptılar jon a da khallesiyı oldurtup agır sıctılar
Hikayedeki bilinmezlik, ana karakter dediğimiz kişilerin ölmesi, bolca karakter çeşitliliği (herkes burada kendine yakın birini bulabilir), harika çekimler ve oyuncular vs. nedenlerle çok seviliyor. Ben de çok severim. Muhteşem bir dizidir.
Ben de küçükken ejderham olsun istiyordum, yalnız değilsin 😂 Game of Thrones’u en çok sevme sebebim, kimin “iyi” kimin “kötü” olduğunun net olmamasıydı. Her karakter griydi, herkesin bir yarası, bir derdi vardı. Bir de o siyasi entrikalar, harita, hanedanlar falan… Sanki tarih dizisi izliyormuşum gibi hissediyordum.
Daenerys’in güçlenme yolculuğu da ayrıca çok etkileyiciydi 🐉✨
En sevdiğin karakterde olsa en sevmediğinde olsa pat diye ölebiliyordu tahmin edemiyordun bu yüzden çok sevmiştim birde tabi ki cinsellik sahneleri de fenaydı