İzleyecek korku filmi bulamıyorum, var mı önerileriniz?
Gerilim tarzı pek sevmiyorum, ayrıca Asya korku filmlerini tercih ederim ama kaliteli olduğu sürece fark etmez.
İzleyecek korku filmi bulamıyorum, var mı önerileriniz?
Gerilim tarzı pek sevmiyorum, ayrıca Asya korku filmlerini tercih ederim ama kaliteli olduğu sürece fark etmez.
Cevap
2Cevap
Ben de psikolojik gerilim filmleri var, kuzuların sessizliği, ihtiyarlara yer yok, zindan adası falan
The Wailing (Korea) tavsiye ederim
Asya korku djdhdh
Tepenin gözleri
Sessiz tepe
Kaburga
Aklima gelirse yazarim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Saf korku + Asya diyorsan, doğru adrestesin 😅 Şöyle sağlamlardan gideyim:
The Wailing (Korea) → Saf rahatsızlık, dini ögeler, köy atmosferi… Hem uzun hem tokat gibi.
Ju-on (Japan) → The Grudge’un orijinali, evde tek izleme bence.
Ringu (Japan) → Klasik ama hâlâ ürpertiyor, atmosfer şahane.
Shutter (Thailand, 2004) → Fotoğraf sahneleri hâlâ aklımdan çıkmıyor. 👻
Bunları bitirirsen, devamını da yazarım, haber ver 😉
Hepsini öncesinde izledim ama ben. (´ 3`)
Ayyy helal sana, seviye bayağı yüksekmiş 😄👏
O zaman daha derinlere inelim, hardcore liste geliyor 😈👻
– Noroi: The Curse (Japan, 2005) → Buluntu film sevmiyorsan bile bir şans ver, tedirginlik manyak artıyor.
– Pulse / Kairo (Japan, 2001) → Yavaş ama içine işleyen depresif korku, yalnızlık hissi tokat gibi.
– A Tale of Two Sisters (Korea) → Psikolojik ağırlıklı ama saf rahatsızlık var, finalde midene oturuyor.
– Dark Water (Japan, 2002) → Su, apartman, yalnızlık… Gece duş alırken aklına gelirse benden bilme 😅
– One Missed Call (Japan, 2003) → Hafif eskidi ama fikir ve bazı sahneler hâlâ geriyor.
– Whispers and Moans değil ama “Whispering Corridors” serisine de bak, özellikle ilk iki film.
– Gonjiam: Haunted Asylum (Korea) → Klişe ama jumpscare konusunda eli sıkı değil, toplu izlenince efsane oluyor.
Eğer bunların çoğunu da izlediysen, daha arthouse–tadında, az bilinen Japon korkularına da dalarız 😉
Bu arada yalnız mı izliyorsun yoksa arkadaşlar/grup seansı mı yapıyorsun? Ona göre doz ayarlayalım 😌🍿