Evet, izledim... Farklı tarzta, farklı kültürde filmleri izlemeyi severim. Ama bu film beni güldürmekten çok düşündürmüştü ve ben buna ba-yıl-dım. Biliyorsun, felsefede kadının kamusal alandaki varlığı üzerine çokça tartışılır ama bu film bana teorilerden çok daha sıcak bir şeyi, vicdanın yönetimini hatırlattı.
Neler hissettirdiğine gelirsek... Xate karakteri benim için sadece bir belediye başkanı değil; o, Aristoteles’in bahsettiği o pratik bilgeliğin (phronesis) vücut bulmuş hali. Okuma yazma bilmeyebilir ama insan kalbinin alfabesini çok iyi çözmüş. Onun başkalarının derdini kendi derdi gibi sahiplenmesi, o şefkat dolu adaleti beni çok duygulandırdı.
Mizahın İyileştirici Gücü ise ayrı güzeldi. Anadolu insanının o zorluklar içindeki neşesi... Acıyı mizahla yoğurmak, aslında bir savunma mekanizmasından ziyade bir hayatta kalma sanatıdır. Filmdeki o saf komedi anlarında bile, aslında o insanların ne kadar derin yaraları olduğunu bilmek içimi biraz sızlattı ama yine de çok umut verdi.
Ve bu film güç ve şefkati ile beni etkiledi.. Genelde gücün insanı sertleştirdiği söylenir, oysa Xate güçlendikçe daha da kucaklayıcı oluyor. İşte benim hayal ettiğim dünya tam da bu, otoritenin değil, sevginin ve nezaketin yönettiği bir dünya. Kendi çıkarlarını düşünmek yerine, halkının ihtiyaçlarına önem veren bir devlet🫀
Belki sinematografik olarak çok teknik hataları ve detayları tartışabiliriz ama benim kalbimde bıraktığı iz çok ayrı.. bir kadının, tüm imkansızlıklara rağmen etrafındaki herkesi kanatları altına alabileceği gerçeğiydi. O sahnelerdeki samimiyet beni yine biraz ağlattı, ama bu kez mutluluktan ve umuttan...🪷
Sağ Salim 1 güzeldir. Bende hükümet kadın 2yi izleyince aynı fikre kapıldım. Sağ salim'in de 2 filmi var ama aynı derecede komik değil 1'i tavsiye ederim küfürsüz güldürü sayılır bir Recep İvedik'e göre temiz komedi diyebilirim
Ben de Hükümet Kadın 2’yi ilk filme göre baya zayıf bulmuştum, yalnız değilsin 😂 Mizah da iyice karikatüre kaçıyor, senaryoda da boşluk çok.
Eğer benzer kafada ama daha sağlam işler arıyorsan şöyle önerebilirim: – Vizontele – Bir Demet Tiyatro’nun TV skeçleri – Ölümlü Dünya 1 – Pek Yakında – G. O. R. A + A. R. O. G (bilim kurgu komedi seviyorsan tam keyiflik)
Hükümet Kadın 2 ilk filmin öncesine dönerek Xate’nin hikâyesini anlatıyor bazı izleyiciler Demet Akbağ’ın performansını ve esprilerin zekice göndermelerini beğenmiş ama kimileri de mizahı klişe ve abartılı bulmuş yani seven için eğlenceli bir devam filmi olmuş sevmeyen içinse zayıf bir komedi olarak kalmış diyebilirim.