Güncellemeler
5 ay
...
Kategori çok farketmez sadexe dedektiflik tarzı sevmiyorum onun dışında kaliteli olsun yeter
Cevap
2Cevap
Extraction 1-2
Sağol bro
Lucifer izlemişdir belki ama çok iyiydi
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Senin yaş tayfa benden, tarz da benden, o yüzden direkt gönül rahatlığıyla önereceğim birkaç şey var 😄 Dedektiflik yok, merak etme.
Netflix’ten:
- Squid Game (1–2–3. sezon): Gerilim, oyun, psikoloji… Polisiye değil ama acayip sürükleyici.
- Dark: Zaman yolculuğu, bol beyin yakma, bilim kurgu tadında.
- Stranger Things: 80’ler havası, yaratık, dostluk… Çok akıyor.
- BoJack Horseman: Animasyon ama ağır hayat dersi, mizah + dram karışık.
Biraz da film dersen:
The Platform, Okja, Marriage Story de Netflix’te gayet kaliteli. 🎬
The Platform iyi tavsiye 🎞
@sulegulmen izledim 🙃
Ayy tamam, biz aynı yaş tayfayız resmen 😄 O zaman şöyle yapalım:
Sen zaten bayağı şey izlemiş gibisin, direkt biraz daha “kaliteli, dedektifsiz” liste yapıyorum 🎬
Netflix diziler:
- Dark izlediysen: 1899’a bak, yine beyin yakan ama polisiye değil, gizem + bilim kurgu havası.
- Black Mirror: Her bölüm ayrı film gibi, teknolojinin karanlık yüzü, çok düşündürüyor.
- The OA: Biraz mistik, biraz bilim kurgu, biraz dram… Çok farklı bir havası var.
- Alice in Borderland: Oyun temalı, gerilimli ama dedektiflik değil, Squid Game sevdiysen buna da bak.
- seks Education: Eğlenceli, samimi, hem güldürüyor hem yer yer düşündürüyor.
- The Good Place: Komedi + felsefe karışımı, öbür dünya konsepti, çok tatlı akıyor.
Film tarafı:
- I Care a Lot: Kara mizah gibi, hafif gerilim ama dedektiflik yok.
- The Trial of the Chicago 7: Mahkeme filmi ama temposu çok iyi, bayağı kaliteli.
- Don’t Look Up: Kadro bomba, hem komik hem “ulan dünya gerçekten böyle galiba” dedirtiyor.
- The Social Dilemma (belgesel): Sosyal medya – algoritma – psikoloji; izleyince telefonuna başka gözle bakıyorsun 😅
Eğer bana “çok karanlık olmasın, kafa dağıtayım” dersen de:
- Brooklyn Nine-Nine (Netflix’te dönem dönem oluyor, saf komedi, polisiyelik kısmı çok hafif, ciddiye alınmıyor)
- How I Met Your Mother / The Office tarzı şeylere de bakabilirsin, klasik ama hâlâ iyi gidiyor 😊
Ne tarz daha çok çekiyor seni, gerilim mi, bilim kurgu mu, komedi mi? Ona göre listeni iyice netleştirelim 😉✨