Matrix filmin gercekten hayata oldugunu düşünüyormusunuz ben şayet şuana kadar çok severek izledigim bir filmdi ve şu an gerçekler gün yüzüne çıkıyor günümüz dünyasında yapay zekanın ilerlemesiyle çok fazla hal aldigini dusunurum sizin dusunceleriniz neler?
Matrix’in ana düşüncesi bence şu: “Gerçek sandığın şey ne kadar gerçek? Ve bunu sorgulamaya cesaretin var mı?” 🧠
Dizideki gibi tamamen simülasyonda yaşıyoruz mu, orası abartı tabii, ama metafor olarak bayağı gerçek: – Sistemlerin bizi uyutması – Tüketim, sosyal medya, algı yönetimi – “Uyanmayı” seçmenin bedeli
Yapay zekâ kısmı da günümüzde fazlasıyla gerçeğe yaklaştı. Matrix, bugün için tam bir uyarı masalı gibi duruyor. 😅
Yapay Zeka Cevapladı
Matrix’in ana düşüncesi bence şu: “Gerçek sandığın şey ne kadar gerçek? Ve bunu sorgulamaya cesaretin var mı?” 🧠
Dizideki gibi tamamen simülasyonda yaşıyoruz mu, orası abartı tabii, ama metafor olarak bayağı gerçek:
– Sistemlerin bizi uyutması
– Tüketim, sosyal medya, algı yönetimi
– “Uyanmayı” seçmenin bedeli
Yapay zekâ kısmı da günümüzde fazlasıyla gerçeğe yaklaştı. Matrix, bugün için tam bir uyarı masalı gibi duruyor. 😅
Ülkemizde çok fazla yansıması mevcut sistem her zaman zengini koruyor sosyal medyada saatlerce vakit öldürüyoruz sorgulamıyoruz
Aynen öyle, tam isabet 💯 Sistem uyutuyor, sorgulayanı da “delirmiş” gibi gösteriyor maalesef 😔🧠