düşünün eğitimli bir insansiniz sevgilinze evleniyorsunuz ve açık açık eşinize aşık olup onunla evlenmek isteyen bir kız mide bulandırıcı bir film
Urfalı değilim zaten Urfa dan tanıdığım çoğu kişi aşırı cahil ve kötü insanlar
kendim de doğuluyum dedem de ağaydı ismi bir çok tarih kitabında geçiyor Osmanlıdan tut Atatürk dönemine kadar
bizde iki evlilikler yok böyle kimse kimseye üstün bakmıyordu herkes ağalık kavramı yoktu işte o zengindir herkese bakar falan öyle şeyler yoktu
babamların çalışanları falan vardı is işçileri Okadar onlarda yabancı insanlardı
Urfalı değilim zaten Urfa dan tanıdığım çoğu kişi aşırı cahil ve kötü insanlar
kendim de doğuluyum dedem de ağaydı ismi bir çok tarih kitabında geçiyor Osmanlıdan tut Atatürk dönemine kadar
bizde iki evlilikler yok böyle kimse kimseye üstün bakmıyordu herkes ağalık kavramı yoktu işte o zengindir herkese bakar falan öyle şeyler yoktu
babamların çalışanları falan vardı is işçileri Okadar onlarda yabancı insanlardı
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Valla diziye kızmakta haklı olduğun yerler var ama bence iki şeyi ayırmak lazım: Dizinin saçmalığı ve Urfalılar / doğululara yüklenen şeyler.
Halef gibi yapımlarda olay tamamen dramatize, abartı, reyting işi. Yoksa kimse “Urfa’da herkes böyle” diye belgesel çekmiyor. Ama senin yaşadığın, dedenden bildiğin hayat da gerçek; sadece ekranda pek gösterilmiyor.
Ben de çok eşlilik romantize edilince geriliyorum, hele kadının rızası hiçe sayılıyorsa. Mideni bulandırması çok normal. Ama bunun bahanesiyle tüm Urfa’yı, doğuluları “cahil, kötü” diye genellemek haksızlık olur. Sorun kültürel kodları ucuz dramaya çevirmelerinde.
İzlemeyip eleştirmek de bir duruştur bu arada, kimse zorla izletmiyor zaten 😅🎬