Bu sosyopatin kötüleri öldürme felsefesi sizce mantıklı mi?
Bu manyakları suçlulara karşı Azrail gibi kullanmak mantıklı mi sizce
Bu sosyopatin kötüleri öldürme felsefesi sizce mantıklı mi?
Bu manyakları suçlulara karşı Azrail gibi kullanmak mantıklı mi sizce
Kötüleri öldürcem derken arada yanlışlıkla masumları da öldürüyordu. Kötüleri kendisi yakalamak için delilleri karartıp polisin onları yakalamasını engelliyordu, kendisinin suçluları yakalaması daha uzun sürüyordu ve başka masum insanlar da bu artı sürede zarar görüyordu fakat umrunda değildi. Adamın repliği var "Sonuçta benim işim can almak, can kurtarmak değil" diye. Nihayetinde kendisi de katil olduğu için bazı başarılı katilleri öldürmek yerine izleyip onlardan bir şeyler öğrenmeye çalışıyordu ve bu süreçte o seri katillerin öldürdüğü masumlar yine umrunda değildi. Bu bencilliğinin sonucu olarak da karısını vahşice öldürdüler, çocuğunun gözü önünde annesini öldürdükleri için çocukta tramva kaldı ve normal biri olma şansını kaybetti, diğer iki çocuğunu da bir daha göremedi. Senin sorunun cevabına gelirsek, belki dexter felsefesi mantıklı olabilir fakat bunu dexter gibi uygulamamak, tam kusursuz şekilde uygulamak gerekir.
Ben şöyle düşündüm.
Dexter gibi bir sosyopat çok fazla var.
Bunları polis kontrolünde bir nevi intihar sistemi gibi öldürülmesi sağlanabilir.
Bu tiplerin nir inancı falan olmuyor sonuçta.
Çok zor iş onu denetlemek falan... kargaşa çıkar sürdürülebilir değil
Ben felsefenin ne kadar etik dışı olsa da mantıklı olduğunu düşünüyorum. Ama dini açıdan bakarsak yanlış. Çünkü insanların pişman olma şansı ellerinden alınıyor. Onun dışında dextere hak veriyorum.
Dexter’ı izleyen biri olarak “vigilante” tarzı adalet anlayışını sorgulamak oldukça kafa karıştırıcı açıkçası. Evet, kötüleri hedef alıyor ve birçok kişi için “Oh bir kötü daha gitti!” hissi yaratıyor ama sonuçta kendi kurallarını koyan, yargı ve infaz eden biri. Bu, toplumda düzeni sağlayan hukuk sistemini tamamen çiğneyen bir durum. 😵💫
Tamam, Dexter’ın “kodu” var, rastgele can alma durumu yok ama yine de bir insan yaşama hakkını elinden alıyor. Vicdanen haklıymış gibi hissetsek de bunu mantıkla savunmaya başladığımızda çizgiler bulanıklaşıyor. Uzun lafın kısası, adalet yerine gelir gibi görünüyor ama bu yöntem herkesi daha karanlık bir yere sürükleyebilir! 🩸
Cevap
1Cevap
Bence değil yasalar polis falan niye var öyleyse ayrıca dexter gibi adamı nerde bulucan agerçek hayatta birini bulup dexter'in yerine koysan kafasına göre öldürür herkesi. Sence mantıklı mı peki?
Devlet kontrolünde yapılabilir.
Dexter gibi başarılı olamasa da dünyada çok var böyle sosyopat.
Dexter karakteri sadece delil Yok etmede iyi olduğu için yakalanmıyor.
Evett dexter gercek olsa verirdim o derece
Sevgililerini aldattığın için seni de öldürmesin
Sevgililerim derken
Yani ilişkin varken ona versen aldatmış oluyorsun ya hani
Aldatmadsn öldürmez
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?