27 güBence ülkemizde çocuk oyuncu olmak kesinlikle göründüğü kadar parlak ve masalsı değil. Dışarıdan bakınca kırmızı halı, şöhret, sevilen bir dizide yer almak gibi görünüyor ama perde arkasında büyük bir yük, ağır bir tempo ve kocaman bir yetişkin dünyasının tam ortasında kalmak var. Çocukların hâlâ gelişmekte olan bir kişiliği, sınır koymayı bilmeyen bir yapısı ve herkesi “otorite” olarak görme eğilimi var. Böyle bir ortamda sete adım attığında, yönetmenden başrole, yapımcıdan set çalışanına kadar herkes senden büyük; bu da güç dengesini tamamen bozuyor.
Sette zorbalık konusu da tam burada ortaya çıkıyor. Bağırma, aşağılayıcı sözler, görmezden gelme, dışlama, alay etme… Bunların hepsi sadece fiziksel şiddet değil, duygusal şiddet aslında. Yetişkin bir oyuncu bile bunlarla başa çıkmakta zorlanırken, bir çocuğun bunu normal sanıp içine atması çok olası. Yıllar sonra “ben aslında sete giderken korkuyordum” demelerinin sebebi de bu.
Asena Keskinci’nin, Bez Bebek setinde başrol oyuncu Evrim Akın tarafından zorbalık ve şiddete maruz kaldığını söylemesi de bu açıdan çok sarsıcı. Burada kimin haklı, kimin haksız olduğunu dışarıdan kesin olarak bilemeyiz; sonuçta bu bir iddia. Ama bana göre önemli olan tek bir şey var: Bir çocuk yıllar sonra bile hâlâ o günleri konuşurken ürküyorsa, sesi titriyorsa, bunu ciddiye almak zorundayız. “O zamanın şartları öyleydi”, “abartıyor”, “reklam yapıyor” gibi reflekslerle geçiştirmek yerine, sektörün kendine bakması gerekiyor.
Çocuk oyuncu çalıştıran her yapımın, psikolojik destekten, sette çocuk hakları konusunda eğitimli bir danışmana kadar net ve somut önlemler alması şart. Güçlü, ünlü, sevilen bir yüz olmanın kimseye bir çocuğun sınırını aşma hakkı vermediğini artık öğrenmemiz gerekiyor. Bir set ne kadar başarılı olursa olsun, bir çocuğun ruhunda açılan yara kadar önemli olamaz.
13 Yorumla- 27 gü
Hepsine katılıyorum, tam anlamıyla çocuk oyuncular psikolojik olarak şiddette çoğu zaman bu yaralar elbet kapanmıyor
- 27 gü
Kesinlikle, çok doğru söylüyorsun. Fiziksel şiddet bir şekilde görünür oluyor, fark ediliyor ama çocuk oyuncuların yaşadığı psikolojik şiddet çoğu zaman halının altına süpürülüyor. “Sen oyuncusun, alışman lazım”, “Rol gereği”, “Yönetmen böyle istiyor” gibi cümlelerle o kadar normalleştiriliyor ki çocuk kendini suçlu hissetmeye başlıyor. Yıllar sonra bile bir sahneyi, bir bakışı, bir azarı hatırlayıp içi sıkışan o kadar çok insan var ki…
Bu yaralar gerçekten öyle “zamanla geçer” denilecek şeyler değil. Çocuğun kendine bakışı, özgüveni, insanlara güveni, hatta ileride kuracağı ilişkiler bile etkilenebiliyor. Kamera kapanıyor ama o sahnenin bıraktığı iz, beynin içinde tekrar tekrar oynuyor. Hele bir de çocukken “sen abartıyorsun” denmişse, yetişkin olduğunda bile kendi duygusuna güvenmekte zorlanıyor. - 26 gü
Evet ve şiddetin abartması olmaz. Tabi kendi başına gelmeyene kadar algılama anlayış kapasiteleri dar.
En İyi Cevaplar
27 güHaksızlığa karşı gelmek çok mühim. Geç olsun güç olmasın, kendisini hazır hissettiğinde söylemiş sanırım. Önemli olan kendi doğrularını paylaşması. Sadece Türkiye değil, Dünya genelinde bir çocuk olarak çalıştırılmak çok korkunç bir şey. Gelir amaçlı bir çocuğu suistimal etmekse ne aşağılık bir harekettir… Yakın zamanda K-Pop ünlülerinin neler yaşadıkları ve aynı şekilde Diddy kişisinin yüzlerce kadına ve çocuğa yaptıkları da ortaya çıktı.
Çok para çok fedakarlık gerektiriyor ve burada yanlış olansa bunu kendi sorumluluklarında olan ve akıl henüz ermeyen birinin üzerinden, onun çocukluğunu hiç ederek elde ediyor olmaları. Bildiğin çocuklarını o sektöre pazarlıyorlar. Hiçbir çocuk kazanç ve/veya başarı için yarış atı olarak kullanılmamalı. İnsanların yaşadıkları haksızlıklar konusunda öne çıkması çok güzel bir şey, yeter ki doğru olsunlar. İzlerdim o diziyi, üzücü cidden.15 Yorumla- 27 gü
Evet ve fark ettiniz mi şiddete uğrayan her kadın susar önce ancak sonunda cesaretini toplar söyler. Neyseki ortaya çıktı, tam iki yüzlü bir oyuncu Evrim Akın bu kadarına pes dedirtti.
- 27 gü
Olayları birinci elden deneyimlemediğim için birilerini ayıplayamam ama para kazandıran/kazanma umudu veren birçok sektörde, zorbalık ve suistimalin çok yaygın olduğunu farkındayım ve bu konuda elimden bir şeyler gelmesini isterdim. Suistimal, taciz ve zorbalık konusunda öne çıkan çok kişi var neyse ki artık.
Bahsettiğim son olaylar, K-Pop ve Diddy hariç; Epstein, Disney ve Hollywood ünlülerinde de bu tarz çok olay yaşanmış/yaşanıyor. Kız ve oğlanken yaşadıklarını anlatıyorlar veya başka anlatanlar vasıtasıyla gün yüzüne çıkıyor olanlar.
Ayrıca belirteyim, sadece böyle kötü şeyler yapanlar değil, bunlara şahit olup yapabilecekken ses çıkartmayanlar da o kötülüğü yapanlar kadar hatalı. - 27 gü
O kadar doğru ki olaylar doğru kanıtlar var her yerde mesela insanlar hep inanmaz ilâ ki kendi başına mı gelmesi lazım inanması için anlayamıyorum. 🤦♀️
- 27 gü
Şahit oldukları şey bu sonuçta. 'Güçlü güçsüzü sindirir orman kanunu bu, konuşursam ben de işimden olurum' şeklinde görüyorlar olayı ama doğru yolu bulmaları mümkün. Ben şahit olduğumda savunuyorum veya baştan haksızlığı önlemeye çalışıyorum. Milyarder veya vücut geliştirici olmadığım halde ben bunu yapabiliyorsam, onlar da gani gani yapabilirler. Sessiz kalanlar olmasa kötülük varolamazdı. Kötüler kadar kötüler pasif kalanlar.
- 26 gü
Tabi burada çocuk psikoloji var. Ancak yetişkinler için bu durum çok farklı. Hatta bence çocuk olanlar dahi bu yönde yetiştirilmeli hakkını aramalı her zaman
Diziler & Filmler konusunda 417 cevap paylaştı. Ülkemizde çocuk oyuncu olmak maalesef uzun saatler, yüksek beklentiler ve gücün yanlış kullanımı risklerini barındırdığı için çok zor bir süreçtir. Bu tür ifşaatlar sektörün aynaya bakması ve çocuk işçiliğinin ötesinde çocuk ruh sağlığını önceliklendirmesi için acil bir çağrıdır bence.
11 Yorumla- 25 gü
Ne kadar güzel dedin aynen öyle ❤🍒🥳
27 güÇocuğu zorbalamanın alttan alınır hiçbir tarafı yok üstelik babasını ayırıyor. Bu tarz durumlara da toplum açısından ahlaki ve etik bazında yaptırımlar olmalı diye düşünüyorum.
13 Yorumla- 26 gü
Aynen öyle etik değil bir kere en başından karakter yoksunluğu yüzsüzlük 🤷♀️
- 26 gü
Evet..
- 26 gü
Maalesef
Yapay Zeka Cevapladı
Bu tür olaylar, ne yazık ki sektörün karanlık yüzünü gözler önüne seriyor. Çocuk oyuncular, hassas yaşta böyle sorunlarla baş etmek zorunda kalıyor, bu da çok üzücü. Küçük yaşta bir set ortamında, fiziksel ve psikolojik baskıya maruz kalmak, kişinin hayatında derin izler bırakabilir. 😔
Çocuk oyuncuların daha korunaklı bir ortamda çalışmalarını sağlamak ve haklarını gözetmek şart. Bunun da denetimlerle mümkün olabileceğini düşünüyorum. Setlerde, özellikle çocuklar için, psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarının yer alması lazım bana göre. Çünkü onların hakkını en çok yetişkinlerin sorumluluğu koruyabilir. ❤️20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
24Cevap
Diziler & Filmler konusunda 1,5b cevap paylaştı. Bence zor evet çocuk oyuncu olup da her şeyde sinirle hareket eden çok insan var
11 Yorumla- 26 gü
Evet o da var elbet
- Diziler & Filmler konusunda 27,1b cevap paylaştı.
u 26 güKanıt olmadığı için ve yeterli bilgim olmadığı için doğru olup olmadığını bilmiyorum. eğer doğruysa neden bu kadar yıl bekledi oda saçma bir konu.
11 Yorumla- 26 gü
Kanıt var görenler sette söylemiş 🤞
- Diziler & Filmler konusunda 13b cevap paylaştı.
26 güAbartı bence o kadar sitem ediyor ama yarışma da sunucu olduğu programa gidiyor
O kadar sinir bozucu biri o zaman yarışma programına katılma
Anlatış tarzı bir acaip zaten hep kadın mı suçlu babası lekesiz biri zaten demiyor ki benim babam baba değil11 Yorumla- 26 gü
Canım benim babasıyla birlikte fotoğraf attığı için sosyal medyada bu kız artık susamadı daha fazla. Ve oyuncuysanız bazen sevmediğiniz insanlarla aynı projede bile yer alıyorsunuz. Yani babası da sütten çıkma ak kaşık demiyoruz Elbette ama burada olay başka. Ses mimik kadar basit bir durum yok. Kadının kadına yaptığı şiddet var ki bu en tehlikelisi..
26 güBu küçük kızı görünce oz büyücüsü filminde yaşananlar aklıma geldi. Ne ekersen onu biçersin demişler. Çocuklar davranış ve iletişim konusunda daha sıcaktır. Bu yüzden sineye çekilmemesi gerek. O yaşlarda psikolojik zorbalıklara maruz kalmaları travma bırakabilir.
11 Yorumla- 26 gü
Evet sesiz kalınmamalı geç veya erken söylemiş olması da iyi oldu.
- Diziler & Filmler konusunda 993 cevap paylaştı.
u 27 güDoğrudur kiz neden durdukyere böyle bir seyle itham etsin kızın gündeme gelmeye ihtiyacı yok başarılı kendisi.. aralarında ne geçti ne gelmedi cok alakadar olmuyorum ama Neden Hep Evrim Akın a yükleniyorlar Güray bey sütten çıkmış ak kaşık mi bir seyler yaşındaysa beraber yaşandı Bir tek sorumlu Evrim olamaz
11 Yorumla- 27 gü
Bence kız doldu artık patladı bir zaman sonra sabrı. Güray bey de suçlu Evrim Akın da ama Evrim Akın çok kötü bir insanmış ya 😏 hemcinse sinsice yaklaşıp eşiyle fingirdeşmek arka planda nedir yahu 🤯
İşte beklediğim soru hakikat bildiklerinizin zıttıdır demişler ateş olmayan yerden duman çıkmaz evrim ikizler burcu yükseleni koç ikizler başlı başına tehlikeli bir burc yükselenin de koç olması ekstra kavgacılık saldırganlık veriyor herkesin gerçek yüzü ortaya çıkıyor çok iyi melek rolü yapar bu insanlar
11 Yorumla- 27 gü
Kız doğru söylüyor sosyal medyada babası ve Evrim Akının fotoğrafları var ve sevgili olduklarını kabul etmişler. Rezillik.
27 güAma bunun çocuk oyuncu olması ile alakası yokki ve ben şuna inanıyorum her olayda illaki her iki tarafında haksız olduğu konular vardır böyle şeyleri pek takip etmiyorum ama olayı hwr iki taraftan dinlemek gwrek
12 Yorumla- 27 gü
Bir çok şahitler var ama ben inanıyorum bu olaya. Asena keskinci yüzde yüz 💯 haklı.
- 27 gü
Olabilir
26 güGördüm açıkçası yetişkinler bile birçok psikolojik sıkıntı yaşarken bir çocuk için durum daha travmatik bir hal alabilir oradaki insanların seyirci kalması da ayrı sorun.
12 Yorumla- 26 gü
Kesinlikle tatlım bir de çocuk olduğu için ezilmesi de ayrı bir konu 🤦♀️
- 26 gü
Maalesef
Ünlüler umrumda değil açıkçası. Millet aç, zor geçiniyor. Çocuk işçi dolu fitmalar.
Setteki zorbalık emin ol çok naif kalır sanayideki çocukların yaşadıkları yanında11 Yorumla- 26 gü
Şiddet şiddettir bu mukayese edilemez. Sahnede özellikle çocuğu atmak naif olamaz.
27 güsanat güzel bir duygu evet ama insanların nasıl baktığı çok önemli çevrenin vermiş olduğun büyük nazardan dolayı hayatları değişe biliyor ufacıkta olsa göz değer
14 Yorumla- 27 gü
Evet göz önünde olmak bir çok şeyden etkilenir O psikolojiyle 🎈
- 27 gü
sende bende anladığımıza göre bunu ailesi düşünemiyorsa maalesef elden bir şey gelmiyor 😔
- 26 gü
Evet şiddet öyle ne yazık ki ancak haklının yanında olmak lazım sadece 🎈
- 26 gü
evet
Diziler & Filmler konusunda 385 cevap paylaştı. bu kadının olduğu hiç bi diziyi izlemedim bende diyom neden itici geliyor :D hissetmişim demek :D
14 Yorumla- 26 gü
Evet yapmacık ve sinsi geliyordu bana da 🤔
- 26 gü
Yes be geleceği görüyoruz 🤞🥳
Gizli Üye(18-24)27 güOyunculuk sektöründe insanlar milyonlar kazandıkları için şımarıyorlar. Para karakterlerini değiştiriyor. Bide ünlü olmanın getirdiği özgüven de var tabi. O yüzden doğal bence. Ama savunulacak bir yani asla yok
11 Yorumla- 26 gü
Evet ünlülüğün verdiği şımarıklıkla "alın şu çocuğu, çocuk olduğu işte çalışmam " Vs diyerek yukarıdan oyuncuyu atması vs zorbalık resmen. 🤷♀️
27 güBaşka dizilerdeki kişiler onayladı bu arada ne kadar şirret bir kadın olduğunu. Arkasında sağlam kişiler var belli
11 Yorumla- 27 gü
Gerçeklerin gün yüzüne çıkma gibi bir huyu var. Evet ablasını oynayan karakter, diğer iki çocuk oyuncu set çalışanları diğer dizideki çocuk karakter bu kadar kişi 👤 söylüyorlar doğru O zaman. 😐
Diziler & Filmler konusunda 359 cevap paylaştı. Yalandır buna inanmıyorum
Gündem olmak için yapılmış bir şey olabilir. Aradan yıllar geçiyor sonra öyle böyle yaptılar diyorlar
12 Yorumla- 27 gü
Güncellemede açıkladım nedeni. 💁keşke yalan olsa ama doğru maalesef.:/
Bence ülkede insan olmak, pardon canlı olmak zor
11 Yorumla- 26 gü
Çok haklısın 💁
Bunlar gerçekten olmuştur ben inanıyorum ne diyim adalet düzen eğitim hiçbir şey yok
16 Yorumla- 26 gü
Ben de inanıyorum bu kadar kanıt var görenler. Yani üzücü.:/
- 26 gü
Bu durumda sesiz çıkıp gerçekleri anlatmasını takdir ettim geç olsun da güç olmasın
- 26 gü
Sesiz kalmayıp
- 26 gü
Evet. Gerçeklerin ortaya gün yüzüne çıkma gibi bir huyu var.
- Diziler & Filmler konusunda 302 cevap paylaştı.
27 güBu ülkede çocuk oyuncu olmayı bırak çocuk olmak bile zor.
122 Yorumla- 26 gü
Evet maalesef iyi çocuk yetişmesi için iyi ebeynlere ihtiyaç var.
- 26 gü
Ebeveynlerde bitmiyor. Gupe gündüz efsanenin önünde kadına sarildigi çocuk cinayetlerinin olduğu, arabayla ezerek insanları öldürenlerin dışarıda gezdiği ve benzeri bir cok olayın olduğu bir ülkede çocuk olmak zor
- 26 gü
Doğru ama sen çok olumsuz düşünme 💭 ki olumlu olsun. Sdddhjk
- 26 gü
Çok duyduk bunları evrene pozitifi gönder pozitif gelsin diye o öyle olmuyor 🤣
- 26 gü
En son 🔚 hakan abi demişti iş anlamında olmuştu sdffff ama o da gitti evren beni sevmiyor mı bea😄
- 26 gü
@ismimhakan üstat neler duyuyorum 😱
- 26 gü
Pozitif bir insan olduğum, çevreme ve evrene sürekli olumlu enerji yaymaya çalıştığım ve herkesi buna teşvik ettiğim doğrudur. 😃
- 26 gü
@ismimhakan sanki bana başka bir ülkede yaşıyorsun 🤣
- 26 gü
Hakaniye Cumhuriyeti 😃
- 26 gü
@ismimhakan nasıl vize ya da oturma izni alıyoruz 🤪
- 26 gü
Agaya beleş. 😂
- 26 gü
@ismimhakan hahha aga kim oluyor 🤔
- 26 gü
Viski seven Angaralılar.
- 26 gü
@ismimhakan viski seviyorum ve Angaralıyımn😱
- 26 gü
Ooooooo tesadüfe bakın 😂
- 26 gü
@ismimhakan ne tesadüf 🤪
- 25 gü
@ismimhakan abi seni özledim biliyor musun yerin görülüyor pozitif enerji ⚡ gönder bana işim olsun tekrar 😂
- 25 gü
@Catutigernos çok da içebilirsin bugün 😄
- 25 gü
"evren beni sevmiyor" diyerek siz bütün enerjileri yediniz öğretmenim. 😂 Ben gönderirim de, esas sizin yapmanız gerekli bunu. 😃
- 25 gü
@ismimhakan abi Allah korusun evren küsmesin bana bir o eksikti 🤣 sen gönder abi ben alacam başıma neler geldi iş hayatında bir bilsen 😖 sen enerji ⚡ gönder bana abilik vazifesi 💟
- 25 gü
Tamam evren ile aranızı yaparım ben. 👍😃
- 25 gü
@ismimhakan abi overthink saatimiz geldi yine sddd
27 güDizi falan çekmek zor onu biliyorum ama zorbalık ego kaprise denk gelmedim. Figüranlık yapmıştım
15 Yorumla- 27 gü
Bazı oyuncular ünlüyüm dıyerek şiddet ego yapar her zaman sette.
- 27 gü
Tabi ki vardır öyle olan. Ben denk gelmedim. Ama dizi çekmek zor onu biliyorum 2dk sahne için 2 saat uğraştık
- 27 gü
Sana denk gelmemesi güzel. Genelde çocuk oyuncular uğrar ve kadın oyuncular. 🤔
- 27 gü
Ama ben de ajanstan paramı alamadım üstüne bir de ben gittim geldim yol parası falan harcadım. Sahtekar ajans
- 26 gü
Hakkını aradın mı peki 🤔
27 güBen bu kişiyi tanimiyorumama gündeme gelmek için söylemiştir bence
11 Yorumla- 27 gü
Doğru bu olay set arkadaşları ve çalışanları teyit etti doğruluğunu maalesef zorbalıklar doğru ✅
Gizli Üye(25-29)27 güben nanayı hiç sevmezdim ztn simgeciydim her zaman 😉
11 Yorumla- 27 gü
Yapmacık buluyordum ben de sinsilik seziyordum 🧐
Diziler & Filmler konusunda 2,5b cevap paylaştı. Yapmıştır İnanırım
11 Yorumla- 27 gü
Kanıt ortada babasıyla resmi var flört mesajları ortaya çıktı. Ben de bu kadar şey görünce emin oldum 🤔
27 güÇocukların dizilerde oynatilmasina tamamen karşıyım
13 Yorumla- 27 gü
Psikolojik eşliğinde oynayabilirler zorbalıklara karşı 🤔
- 27 gü
Psikolog*
- 27 gü
Bence oynamamalilar buradaki sadece mesele zorbalık değil diyalog içi saçmalıklar
- Diziler & Filmler konusunda 380 cevap paylaştı.
27 gü- Olayı bilmiyorum.
10 Yorumla
27 güZor tabi küçük yaşta meslek yanj
11 Yorumla- 26 gü
Psikolojik açıdan zorlar bence 🤔
Diziler & Filmler konusunda 479 cevap paylaştı. Çoçuklar için uzak durulmalı bence
13 Yorumla- 26 gü
Bence de dram filminde özellikle
- 26 gü
Evet ✅
27 güO sektör baştan sona hasarlı
Uzak durmak en si11 Yorumla- 26 gü
✅
Diziler & Filmler konusunda 1,4b cevap paylaştı. Yazık günah kızcağıza
17 Yorumla- 26 gü
Evet, can sıkıcı semih 😐
- 26 gü
Neyse ki oyuncu cesaret edip söyledi. En azından evrim akının gerçek yüzünü görmüş olduk. Bence çocuk programı bir daha sunmamalı bu tarz karakterdeki biri 🙅
- 26 gü
Evet aşırı tepkileri var semih sunduğu programlarda bile bu bariz ortada ve şu an kanal d deki şimdi ev 🏡 gezmesi programı sunuyor bu kadını boykot etmeliler 🤦♀️
- 26 gü
Evet ✅🎈
Diziler & Filmler konusunda 359 cevap paylaştı. Çocuklara uzanan eller kırılsın
11 Yorumla- 27 gü
Bence de kırılsın zalimler çocuklardan ne istiyorlar. 😐
Gizli Üye(18-24)27 güSöylemek için neden bu zamanı beklemiştim acaba eğer öyle bir şey var ise
13 Yorumla- 27 gü
Güncellemeyi okuyun.
Cevap sahibi27 güAnladım canım teşekkürlerrr
- 26 gü
Rica ediyorum tatlım
Çocuk olmak her yerde zor.
15 Yorumla- 27 gü
Evet ve çocukların en hasas döneminde bunları yaşamaları üzücü 😐💟
- 27 gü
Evet oyuncuyu sahnede yüksek yerden atması falan gerçekten kabul edilemez ve babasıyla sevgili olması tam bir karaktersizlik 😒
- 26 gü
Maalesef 😐
27 güÇocuk olmak insan olmak her şey zor
11 Yorumla- 27 gü
Kesinlikle 💟
27 güArka planda cadı sılalar cok
13 Yorumla- 27 gü
Kesinlikle öyle melek yüzlü şeytanlar çok bu sektörde. Herkes doğru demiş onlarca kişinin ekmeğiyle oynamış ben de duyunca şok oldum ama doğruymuş.
- 27 gü
Ne de çok izleyip sevmiştim oysaki kalleş garıı
- 27 gü
İyiyi oynayıp kötü karakter olmak hayal kırıklığı 😖
27 güÇocuk işçi nitekim hepsi.
16 Yorumla- 27 gü
Kesinlikle öyle 💁🎈
- 27 gü
Üzücü. Ölen hayatını kaybeden sakat kalan çok çocuk var.
- 27 gü
Evet sette zorbalıklar var set ekipleri de doğruluyor bazı ünlüler, ünlüyüm diye her şeyi yaparım mantığında 💁
- 27 gü
Güçlü olan herkesi ezebileceğini sanıyor. Bu biraz da ahlaki bir durum
- 26 gü
Hayatın kanunu bu güçlü olan zayıf olanı ezerek güçlülüğünü ispatlama gereği duyar asıl zayıflık da bu
- 26 gü
Katılıyorum bu güzel yorumuna
- Diziler & Filmler konusunda 350 cevap paylaştı.
27 güHaberi okuyunca şaşırdım.
11 Yorumla- 27 gü
Ben de 🤯
Diziler & Filmler konusunda 732 cevap paylaştı. Zordur heralde
10 Yorumla- Diziler & Filmler konusunda 437 cevap paylaştı.
27 güYani bu devirde hiç birine güvenmiyorum
10 Yorumla Neyse zaten ben hep şoker i sevmiştim kgncnchgjh
21 Yorumla- 26 gü
Ben de 🥳
Diziler & Filmler konusunda 465 cevap paylaştı. Cok zor bir durum.
12 Yorumla- 22 gü
Maalesef 🌸🎉❤
Diziler & Filmler konusunda 1,5b cevap paylaştı. zor bence evet
11 Yorumla- 26 gü
Aynen 🍒
- Diziler & Filmler konusunda 651 cevap paylaştı.
m 27 güBugünü mu beklemis
15 Yorumla- 27 gü
Güncellemeyi oku nedenini açıkladı
- 27 gü
Doğru olsa bile. Beni ilgilendirmez ki haber değeri yok bende
- 27 gü
Senin için haber 📰 değeri yok, başkasının için ➡ haber değeri var. Öyle düşünün.
- 27 gü
Başkasına saygım sonsuz ben kendim için değerlendirmek zorundayım. Yoksa başkası ölene kadar bu haberle yaşasın 🙃
- 27 gü
Şiddet konusu söz konusu olduğu için ben sesiz kalamıyorum bu tür olaylara. Tabi saygı duyarım her düşünceye. ✌🎈
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Yeni Yıl
Gündem
Kahve & Keyif
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar