Nerde o osman bey nerde o ertuğrul gazi havası
yeni dizide osman beyi sıradan beli bükülmüş beye dönüştürmüşler
(ki önceki dizideki o yansıttığı rolde çevik zeki cesaretli özgüvenli biriydi)
orhan bey de hiç oturmamış
Nerde o osman bey nerde o ertuğrul gazi havası
yeni dizide osman beyi sıradan beli bükülmüş beye dönüştürmüşler
(ki önceki dizideki o yansıttığı rolde çevik zeki cesaretli özgüvenli biriydi)
orhan bey de hiç oturmamış
Sanki diğer Osmanlı tarihi dizileri iyiydi de tıpkı bir dönem yeşilçam sinemasında çekilen sözde türk tarihi filmleri gibi saçma sapan abartılı ve sadece popülizm için yapılanlardan farklı değiller. Milli duyguları kabartmak adına tarihi gerçekleri olduğundan çok farklı ve abartılı şekilde yapılan diziler hepsi bu.
Türk tarihi olduğu için e doğal olarak milliyetçi bir toplum olunca da e birde sonuç olarak DİZİ olduğu için o dönemler anlatılırken belgesel havasında olmayacağı aşikâr.
Peki sen niye bu kadar uzaksın böyle düşünceyle statü atladığını mı zannediyorsun çünkü bizden bir farkın yok.
Tarihi çarpıtarak aktardıkları için seyretmeye değmez, çünkü benim öyle saçma sapan şeyleri izlemeye ayıracak vaktim yok. Kişiler kendi statülerini kendileri belirler.
neyi izlemeye vaktin var peki
hanselle grateli mi, conileri mi, bilmem ne iskandinav tarihini aptal saçma şekilde çarpıtıp aktardıklarında
"wow yabancılar bu işi yapıyor bee" diye ağzınızın suları akıyor
ama iş milli yapımlar olduğunda
"yaa tarihi çarpıtıyorlar"
hadi ya cidden mi? kusura bakma seyir zevki için arada padişahı kapı kırmaya zorlayı veriyoruz ama maalesef sana belgeseli olduğu gibi çaktığımız da "öff çok sıkıcı kapatıyorum" diyorsunuz.
Ne kadar seviyesizsin. Sen herkesi kendin gibi zannediyorsun herhâlde.
Bakalım ne kadar bilgilisin.
İnsan "mükemmel" bir canlı mı?
hayır ama ne sebeple izlemediğini biliyorum
çoğunluğunuz siyasi sebeplerle ya da kendi milli değerlerine tezat içinde olduğu için öyle
anlıyorum her şeyde iyi değiliz ama çok güzel işlenilen diziler de böyle ön yargıyla yaklaşmayın
ön yargı sizi hapseder.
Osmanlı'nın tarihi öyle değil ki.
Türklerde kadınlar kılıç kullanmamıştr
Battal gazi
Malkoçoğlu
Kara Murat
Bunların hepsi sanıldıkları gibi "kahraman" değiller
Körü körüne inanmak da sizi kör etmiş
konuyu anlamadın ki sen kendince bisiler söylüyorsun hala
ne diyim rastgele.
"Aptallara göre insanlar; ırk, cinsiyet, milliyet, yaş, statü, renk, din ve dil başta olmak üzere 8'den fazla kategoriye ayrılırlar. Halbuki olay bu kadar komplike değildir. İnsanlar sadece 2'ye ayrılırlar: İyi insanlar ve kötü insanlar." - Albert Einstein
Konuyu anlamak istemeyen sensin. O yüzden Albert Einstein sözünü seninle paylaştım...
Valla, eğer tarihsel dizilerde bizi etkileyen o güçlü karakterler yerine böyle tamamen ters bir portre çiziliyorsa, izleyici olarak hayal kırıklığına uğramak çok normal. 🫠 Osman Bey’in önceki dizideki karizması, zekası ve liderlik ruhu o kadar etkileyiciydi ki, yeni dizide bunu bulamayınca herkesin eleştirmesi gayet doğal. Orhan Bey kısmına gelirsek, belli ki karakter oturmamış ya da derinlik verilememiş gibi görünüyor.
Bir de şöyle bir şey var, tarihsel dizilerde karakter inandırıcılığı çok önemli. Yani "o dönemki ruhu" hissedemezsek izleyicinin ilgisi dağılıyor. Umarım toparlarlar çünkü beklenti büyük. 🤔
Cevap
3Cevap
Televizyon izleyen birisi değilim. Ama boku çıktı dizilerin galiba
Şu an tek düşündüğüm görev yaptığım ildeki okulda etkinliği kazasız belasız bitirmektir.
Yav zaten hepsi uydurma. Boş ver.
hadi ya sahiden mi
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?