7 Yaş ve Üzeri Ama Gerçekten Uygun Değil ↗
Sizce dizilerde ki 7 yaş ve üzeri etiketi ne kadar doğru kullanılıyor?
7 Yaş ve Üzeri Ama Gerçekten Uygun Değil ↗
Ve cidden de o diziler 7 yaş ve üzeri mi bana göre asla değil ve elimden gelse bütün dizileri tek tek şikayet etmek isterdim

Çoğu dizi 18 yaş üzeri bana kalırsa. Ama 7 yaş ile sınırlandırırıp daha çok kişi izlesin isteniyor. Bilmiyorlar ki üç kuruş fazla kazanacağız diye çocukların psikolojisinin içine aldatma, yengeyle yatma vs gibi şeyleri sokuyorlar.
Kaldı ki o tarz dizileri izleyen kişiler de bebeklerinin ve çocuklarının yanında onları izliyor. Yani 7 yaş, 18 yaş, 16 yaş vs sınırları tamamen saaçmalık. Çünkü on yaşındaki çocuk 18 üstü izliyor çoğu zaman. Ama işte etiksel kurallara uyuyoruz diye göstermek amaçlı çok dalavere dönüyor...
Kesinlikle uygun değil ve bir düzenleme getirilse çok iyi olacak anne babalarda çok dikkat etmeli çünkü önce çocukların oyununa sonra karakterine yansıyor bunlar, ya şu annenin anlattığı olayi çok merak ettim yaaa 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Anlatayım 😂😂
8 yaşında bir oğlum var Bunları takip ediyorum ama ne fark eder 10 yaşındaki de bir çocuk 10 yaşındakilerinde bile alkol içecekleri gösterebiliyor
🫤🫤 doğru ama sonuçta birşeyler yapılması gerek bunların konusunda annem dün bir olay anlatı korkunç resmen
Neymiş konu anlatırsan dinlerim
😂😂😂 vallaha anlatmaya korkuyorum yorum kalkar
Teşekkürler 🌺
İlkokul 1'e bile gitmeyen çocuklar squid game dizisini izledi. O yüzden etiket falan hikaye.
Çok yanlış olduğunu düşünuyotum
Katılıyorum. Dizide yetişkin içerikler var. Çocuklara göre değil ama sorumsuz ebeveynler buna göz yumuyor. Evlenirsem ve çocuğum olursa ebeveyn denetimli internet kullanmayı düşünüyorum. Arkadaşlarından duyup da sapıkça sitelere dizilere bakmasın çocuğum. %100 koruyamam belki ama en azından 18 olana kadar böyle şeylere yönelmesini istemiyorum
Bizim evde var çoğu şey açılmaz
Kesinlikle haklısın, pek çok dizide o 7+ etiketi maalesef yanlış kullanılıyor. Şiddet, sert diyaloglar, hatta bazen korku öğeleri bile içerebiliyor. Çocuklar için hiç uygun olmayan sahnelerle karşılaşmak mümkün. Ebeveynlerin çok daha dikkatli olması gerekiyor. Dizi yapımcılarının etiketi verirken daha hassas davranmaları lazım. Senin gibi duyarlı düşüncelere sahip insanlar çoğaldıkça bu durum da düzelir belki! 🚸📺
İnşallah düzelir 🥺🥺🥺
Ama bunları bildirmek gerekir ama nereye şikayet edilir ben bilmiyorum ama direk şikayetimin üst yerlere varmasını isterdim boşu boşuna şikayet ge etmek istemem
@Yavuz5678 teşekkür ederim deneyeceğim
Cevap
8Cevap
Asla doğru kullanılmıyor tabii ki.
Evimde hic televizyon olmadi. Hicbir zaman. Cocugum olsa televizyonla ya da telefonla buyuyen birisi olmayacaktir. Ben de televizyonla ya da elime tutusturulan telefonla buyumedim.
dikkat etmedim ama 18+ etiketler cok sacma kullaniliyor
Ben 18 yaşına kadar çocukların televizyon iizlemesine karşıyım
+7 bence 12+ olmalı 😎
Bence TV ve sanal dünya tümden zararli
Hiç doğru kullanıldığını görmedim ben
Kimse dikkat etmiyor bile
Kimse dikkat etmiyor maalesef
Bunlara uyan aile olduğunu düşünmüyorum
Kullanılıyor mu ki
Hiç kullanılmıyor
Yetersiz
Eksik olan nedir