Tanıyanlar onunla ilgili ne düşünüyor?
Bence bütün söyledikleri çok doğru
Bence bütün söyledikleri çok doğru
Platon'un kitaplarını ezberleyecek derecede okuyup, kitap okumayan cahil bir kesime ezberden felsefe yaptığını yediren, fakat tamamen ezber yapan, videolarında ilk 1-2 dakika konuştuktan sonra tüm hazır metni okuyan, sonrasında da oyun kanalı açıp oraya ağırlık veren biri. Platon'un kitaplarını yazarını ve tarihini söylemeden eline versem, "Diamond Tema'dan mı çalmış lan bu?" dersin.
İlginç bilgi. Bunu ona bizzat sorcam. İletişimim var kendisiyle
Peki elinde kanıt var mı? Sana sorsa geri vites yapmazsin dimi?
Elimdeki kanıtlar okuduğum kitaplar. Ki sana da sundum "Platon'un kitapları" diye. Bana "elinde kanıt var mı?" diyorsun. :D Platoncu biriyim, felsefeyle kafayı kırma noktasının eşiğinde kendisini frenlemiş biriyim. İstediğin kadar iletişimin olsun kendisiyle. Öyle biriyle asla kalkıp iki kelime konuşmam bile. Ben sana belgeyi sundum. Git Platon'un kitaplarını oku, Sokrates diyaloglarını oku, ne demek istediğimi anlarsın.
Her gün LoL videosu atan filozof mu olur kardeşim? Adamın adını durduğumda biraz araştırma yaptım. Her gün deli divane LoL oynuyor, video atıyor. LoL oynayan insanın mentali zaten sıfırdır, sıkıntıları mutlaka vardır.
Prim yaptığı din karşıtı lafta felsefesinden sonra, popülaritesi bitti. Videolarının izlenmesi 30k-100k arasına düşdüğü için, gerçek kimliğini ufak ufak gösteriyor.
Ben sana belge sundum. Kendisine sorarsan kibriyle birkaç şey zırvalar. Git Platon'un kitaplarını oku.
Okuyacam o kitapları. Bende merak ettim
Platon'un kitapları,
Aristoteles'in kitapları
Seneca'nın kitapları
Çiçero'nun kitapları.
Bunları oku, her kitabı 2-3 kere oku (ezberlemek için), al sana Diamond Pistantrofobi :D
Herkesin düşüncesine saygım var. Ben dediklerini okumadan sana da önyargılı davranmak istemiyorum. Şimdi sen kendince haklisindir belki dalgaya alarak ama bence böyle şeylere gerek yok.
Dalgaya almıyorum kardeşim. Sana demek istiyorum ki, bu saydığım yazarlar ve kitaplarını okuyup, içeriklerini ezberlersen, sen de onun gibi olabilirsin. Yani, kurduğu cümle kalıplarını kurabilir, bu kişilerin felsefe kalıplarını iki-üç öz cümlenle süsleyebilir ve bu kişileri okumayan veya felsefe ile alakası video izlemek dışında olmayan insanlara kendini filozof diye yutturabilirsin.
Sana bu yorumu yaparken, sağ tarafımda tam 6 raf full felsefe kitabı var. Ben biliyorum, mükemmelim demiyorum sana, sakın yanlış anlama. Sadece ben, bu bu kitapları okudum, bahsettiğin veya hayranlıkla dinlediğin kişinin, aslında bi' yansıma psikolojisinde olup, insanlara kendini okuduğu kaynakların ezberiyle filozof gibi yutturduğunu söylüyorum.
Anlıyorum seni, ben onun filozof olduğunu, onun kendisini filozof gibi tanıttığıni söylemedim zaten. Tabi dokunduğu konulardan dolayı insanlar onu filozof gibi göre bilir ama ben değil. Ben sadece, onun sözlerini mantıklı buluyorum. Peki bir şey sorcam. Sen adını verdiğin kitaplar katnaklar sence yanlış mı? Gerçeği yansıtmıyorlarmj? Hani diyelim kitabı ezbere okuyor adam. E belli ki kendinden uydurmuyor bir yerlere okuyor ve insanlara okuduklarını ezbere söylüyor. Onu geçtim, o kaynaklar sence yanlış mı?
Kendisine "filozofum" demesine gerek yok. Eylemler, düşünce ve cümleleri temsil eder. Yaptıkları ve sergiledikleriyle "ben filozofum" demeye çalışıyor zaten.
Son soruna da tek cümle ve bir örnekle cevap vereyim. Daha fazla uzatmak istemiyorum, kitap okuyacağım.
Platon'un "Devlet" isimli kitabında anlattığı devlet sistemi, dünyada hala işleyen devlet sistemidir.
Örnek; Bronz, gümüş, altın çocuk bakış açısı. Yani yanlış değil.
Hayırlı haftalar.
Ben izliyorum! Daimont Tema'nın tespitleri genelde nokta atışı gerçekten. Özellikle modern yaşam eleştirileri, insan ilişkileri ve gündelik hayata dair yorumları bence de çok isabetli oluyor. Ama bazı yerlerde fazla sert ya da uç yorumlar yapabiliyor, o yüzden her dediğine katılmadığım da oluyor açıkçası. Zaten bir şeyin her dediğini doğru bulmak da sorgulamayı bırakmak gibi olur diye düşünüyorum. Yine de kendine has bir tarzı var, izlerken keyif alıyorum. 😊 Sen nelerini beğeniyorsun mesela?
Cevap
3Cevap
Dediklerine pek bakmadim ama bana itici geliyor hani bazi insanlar olur ya her seyi ben biliyorum benim fikirlerim cok doğru cok marjinalim vs kafasinda olup havalananlar bu adam tam oyle geliyor bana önyargıli davranıyor da olabilirim tabi bilemiyorum
Sana bir şey soylim. Senin birşeyi bilmemiş olman haberin olmamış olması o şeyin var olduğunu göstermez o gerçekte var olmadığını ya da olduğu anlamına gelmez
Tam sen de tarif ettigim tiplerdensin iste
Yanlış bir şey söylemedim.
Gerçeği kabul etmiyorsun bu senjn sorunun ama kabul etmemiş olman gerçeği değişmez
🤨🤨 bu neyin kafasi kiz
Bana öyle bakma
Anlayacaklar mi
Susss...
🤐🤐tamamdir
Anlamasinlar...🐕
Saçmalıyor
Tamam
akılsız bebenin teki
Tamam
Arada dinlerim.
Eskiden izlerdim