Gururundan ödün verip her şeye trip atan Ali Rıza Bey. Üslubu yanlış olan ama bazı şeylerde haklı olan Ferhunde. Hangi işe girse dikiş tutturamayan Şevket. Ağzımızın tadı bozulmasın diyen Hayriye Hanım. Ailesine tahammül edemeyip, Cevriye Hanım gibi kaynanaya sesi çıkmayan Fikret Hanım.
Leyla ile Necla’nın oğuz paylaşamaması.
Acaba gerçek kötü karakter Ferhunde mi?
Yaprak Dökümü dizisini izliyor muydunuz? Bu dizi ile ilgili aklınızda neler kaldı, gerçek kötü karakter kimdi?
Başından beri Ali Rıza tekin soy adını korumak istedi. Necla yaptığı hata yüzünden sürekli bedeller ödedi cümle mutlu oldular, Cem öldü sonra sarperle de pek olmadı Leyla sürekli aynı hataya düştü Oğuzla mutlu olurum sandı türlü türlü sikintilara katlandı sonunda Oğuz yine oguzluk yaptı Şevket desen zayıf bir karakter birinci devletin dizide duygu yuku vardı ağırdı seyirciye geçiyordu duyguları. O kardeşim ya o benim dediği sahne mesela çok iyidir. İkinci Şevket angutun teki hiç kyanayamdi. surekli Ali rizayi rezil etti. Hayriye hanım para için her şeyi yaptı devleti savundu tek diğerlerini ört bas etti ve hiç nettir hanımın değerini bilmedi.
Evet, izliyorum. Sabahları Kanal D'de de yayınlanıyor hatta. Oradan da gene izliyorum.
Çocuk aklımla hep Necla'yı ve Ali Rıza Beyi haklı bulurdum, çocukken izlediğimde. Şimdi yeniden her bölümü tek tek izleyince fark ettim ki haklı olan Ferhunda ve Leyla imiş. Sonradan fark ettim.
Zira şöyle bir bakınca Ali Rıza her zaman ailesinin boynu bükülmesin diye çabalayan bir baba ve bu uğurda da anne Hayriye Hanımın ortada kalmaları falan görünüyor.
Oysa her bir karakteri tek tek ele alıp izlemek gerekiyor. Çünkü anne Hayriye Hanım evlatları iyi olsun diye çabalayan bir anne sadece. Ve bu uğurda da kendini bile yok sayıyor aslında.
Ali Rıza Bey de evlatları için çabalayan ama her şeye ısrarla küsen bir adam yani klasik bir baba.
Ferhunde yetimhanelerde büyümüş bir kadın ve tek istediği iyi ve huzurlu bir yuvayken kendi eliyle her şeyin içine edip bir de üste çıkabilen bir yenge rolünde. Yani benim huzurum yoksa kimsenin de huzuru olamaz triplerinde.
Şevket ise halen ne için var olduğunu çözmediğim, en başından ağzının içine düşen Sedef'e bakmadığı için "kafasız" olarak kalan ve herkesin lafına düşünmeden atlayan bir tip.
Sedef ise baştan sona 174 bölüm hep Şevket'i seven bir kız.
Leyla'da herkesin artığına yanaşıp dibini sıyıran bir karakter. Yani ondan ona, ondan ona. Ferhunde'den beter bir karakter. Lakin Ferhunde bile isteye acı verirken bu Leyla öyle yapmıyor. canım yaparak çevresine zarar veriyor...
Hülasa tek tek elli karakteri yazarım ama hiçbiri bir Ferhunde etmez.
Teşekkür ederim çok güzel yazmıssın ben de izliyorum şimdi Ferhundeye çok fazla yüklenildi hep kötü dendi hataları vardı ama diğer karakterler de daha büyük hatalar vardı bence. Neticede annesiz babasız büyüyen kız. Hatası elbette var yok değil. Ama diğerleri aile ortamında büyümesine rağmen daha büyük hatalar yaptı.
Arada bir de k geliyordum ama karakterler kim kimdir bilmiyorum. Ali Rıza bey biliyorum ama Hayriye hanımı da biliyorum. Çok farklı bir hikayeydi onu da biliyorum.
Yaprak Dökümü’nü izleyip de etkilenmeyen yoktur herhalde! Aile dramını o kadar güzel işlediler ki hâlâ sahneler zihnimizde. Gerçek kötü karaktere gelirsek, bence Ferhunde %100 kötü değildi. Hataları vardı ama genelde ailesi çok daha pasif kaldığı için yanlışlar hep onun üstüne yıkıldı. Ali Rıza Bey’in de aşırı gururu olayları daha da çıkmaza soktu. Leyla ve Necla’nın düşman kardeş modunda Oğuz yüzünden çatışmaları ise ayrı facia. Yani, gerçek kötülük sadece Ferhunde’ye yüklenecek bir şey değil. Duygular karmaşık, aileler daha da karmaşık! 😅
Yaprak Dökümü yayınlandığı zaman içerisinde de sevmemiştim zaten o zaman küçüktüm şimdilerde yine tekrarları yayınlanıyor dikkatimi çeken bana bir şey katacak ders çıkarabileceğim ya da gülebileceğim kaliteli zaman geçirebileceğim izlemeye değer bir dizi olduğunu düşünmüyorum o yüzden izlemiyorum
Yok ya o yüzden diyorum izlememe gerek kalmadı ki zaten Kanal d'ye durmadan çevirip çevirip oynatıyor aklımda kalan pek bir şey yok açıkçası son final sahnesini hatırlıyorum sadece
Yaprak Dökümünü izledim dizide herkesin içinde iyi ve kötü yanlar vardı ama en çok Menekşe’nin bencilce ve kıskanç davranışları aklımda kaldı gerçek kötü karakter oydu bence..
Kumar oynayıp hırsızlık yapması da var en içlerinden düzgün ali riza beydi adam ne çaldı ne cirpti kızları manevi zarar verdi hep maddi manevi sevket için uğraştı dayanamadı gitti sonra
Ana Sayfa > Diziler & Filmler > Sorular > Yaprak Dökümü dizisini izliyor muydunuz? Bu dizi ile ilgili aklınızda neler kaldı, gerçek kötü karakter kimdi?