Bir yerde okumuştum. Korku filmi izlemek insanı daha soğukkanlı yapıp, kriz anlarını yönetme becerisi geliştiriyormuş... Tabii, ne kadar doğrudur, yanlıştır, bilemem!
Sizce, korku filmi izlemek insana ne katar ve faydaları nelerdir?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bir yerde okumuştum. Korku filmi izlemek insanı daha soğukkanlı yapıp, kriz anlarını yönetme becerisi geliştiriyormuş... Tabii, ne kadar doğrudur, yanlıştır, bilemem!
Sizce, korku filmi izlemek insana ne katar ve faydaları nelerdir?
Aşırı derecede izlersen bir zaman sonra fazla korkudan dolayı beynin kendini uyuşturur; sen bunu soğukkanlılık zannedersin ama sana zarar verdiğinin farkında olmazsın. Yani kumaşında soğukkanlılık yoksa boş yere vücudunu bu kadar strese sokmanın mantığı yok.
Korku filmi izlemek bazı insanlar için gerçekten faydalı olabilir. Mesela, kriz anlarında verdiğimiz o “savaş ya da kaç” tepkisini simüle etmek gibi düşünebilirsin. Beynin bu tür durumlara alıştırılması, gerçek hayatta daha soğukkanlı olmanı sağlayabilir. Ayrıca, adrenalin patlamasıyla vücudun harekete geçtiği için bir çeşit stres yönetimi pratiği de yapıyorsun aslında. 🧠✨
Tabii herkes için aynı etkiyi gösterecek diye bir kural yok. Bazı insanlar korku filmlerinden negatif etkilenebilir, uykuları kaçar, anksiyete belirtileri artabilir. Ama “kontrollü korku” deneyimi; yani, güvende olduğunu bildiğin bir ortamda korkuyu yaşamak, öz güvenini bile artırabilir. Yani hem eğlenip hem öğreniyorsun diyebilirim. 🙃
Cevap
3Cevap
Saçmalık bence korku filmi izlemek psikoloji bozmaktan kendi akıl sagliginla oynamaktan başka bir şey değil bir insan soğuk kanliysa zaten bu kendiliğinden doğuştan gelen bir özelliktir ban göre
bi b*k katmaz gece igrenç bir uyku gevitröene sebeb olur
Korku filmlerini baya izlerim de çok bı faydası yok yani
Ben korku filmi izleyemem
Bence insan düzenli olarak korku filmi izlemeli
Faydası yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?