Davetlisiniz efenim: @_SorunZamanDilimi

Davetlisiniz efenim: @_SorunZamanDilimi
Marla Singer gerçek bir karakterdir.
Evet. Çünkü filmde Tyler Durden karakteri, anlatıcının (isim verilmeyen ana karakter) hayal gücünün bir yansıması. Ama Marla, anlatıcıyla etkileşime girer, diğer insanlar tarafından da görülür ve onunla doğrudan iletişim kurarlar. Mesela, apartman görevlisi Marla’yla konuşuyor, hastanede doktorlar onunla muhatap oluyor falan, bunlar Marla'nın gerçekten var olduğunu gösteren önemli ipuçlarıdır.
Marla Singer aynada görünen kirli bir gerçeği temsil ediyordu, Tyler Durden in kaotik yönünü değil bastırdığı iyi duyguları temsil ediyor aslında. Hayatı umursamıyor gibi görünen ama aslında toplumun dayattığı yaşamın anlam taşımadığını benimsiyor. Sapkın fantezileri ve alkol düşkünlüğü varoluşsal bıkkınlığını yansıtıyor. Bütün bunlara rağmen içinde gerçek bir sevgi arayışı barındırıyor..
teşekkür ederim bana atfettiğin için😀
Marla ibranice acı ve istenmeyen anlamına gelmekteymiş çok ilginç bir detay var; 555-0134 bu Marla'nın numarası. 555 toplamı 6 yani 6'nın sembolü beş duyu, beş parmak, beş sefirotu, büyük değişim, ruhun yüksek forma hazırlanması anlamına geliyor. 0134 ise saf bilinç, denge, maddi dünya, 4 yön. İlahi boşluk 0, teklik 1, 0 ve 1 ruhsal farkındalık, ruhsal denge 3, dünyaya yansıma 4 yaratılış yolu. 0134 toplarsak 8 bu da karma gizli bilgi güçlü dönüşüm. Tyler'ın numarası 0153 saklı bilgi, ilahi düzen, ruhların toplanışı erkekleri tyler toplamıştı değil mi? Bu sefe 0 ilahi köken, 1 birliğe, 5 iradeye, 3 ruhların bütünlüğünü simgeliyor. 3 üç birlik baba-oğul-kutsal ruh. Hepsi erkeklerden oluşuyor. 0153 toplamı 9 yesod temel ve malchut dünya arasında aktarım. 153 incilde denizden çıkarılan balık sayısı tanrısal emirle toplanan ruhlar. Geometrik mukemmelik ve örülmüş yapı. Bence ikisi bir yansımaydı. Tyler'ın numara kartında ki melek ama melek olmayan şeytanlar gibi.
Vay be güzel araştırmışsın ben defalarca izlememe rağmen bu kadarını bilmiyordum😀
Kabala sistemine baktım eğer sembolik olarak bakarsak hiç bir şeyi tesadüfen koymadılar filme. Cidden farklı bir bakış açısı sunuyor.
Evet
Gerçek değil gibi nedense. Ne açıdan size gerçek geldi.
Fight Club’daki Marla Singer, hikayenin karmaşık yapısında çok önemli bir karakter. Ama gerçek mi, yoksa Anlatıcı’nın zihinsel çatışmalarının bir yansıması mı? İşte bu her izleyicinin kendi yorumuna açık bir konu. Çoğu kişi, Marla’nın gerçek olduğu ama Anlatıcı’nın onu Tyler’la karıştırdığı görüşünde. Ancak Fight Club gibi bir filmde kesin çizgilerden bahsetmek imkansız. Her şey biraz bulanık, değil mi? 🤔✨
Cevap
2Cevap
evet gerçek karakterdi
O nedir hocam gofret mi
😅 evet.
Olur isirayim seni
Hemen gofret ikram ediyoruz afiyet bal şeker olsun. 😂
Sen benim cilekli gofretimsin
Beni yeme gofreti ye.👀
Ama ama şen benim üjümlü kekim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?