Ay özellikle yabancı filmlerde birinin başına bir şey gelse erkeğin başına geliyor hep bunlar.
Hiç baş kahraman kadın görmedim fazla
ay gece gece sinir oldum.
Hiç baş kahraman kadın görmedim fazla
ay gece gece sinir oldum.
Cevap
9Cevap
kadın da oluyor.
Feminizm damarların mı bastı Esma, dünyanın en iyi oyuncuları erkek olduğu için olabilir mi 😃
İlk filmden bu yana nerdeyse asır geçti, 1 asırdır kadınlar erkekler gibi nerdeyse eşit haklara, imkanlara sahip. 1 asırdır, tiyatrolar, gösteriler var. İyi oyuncuların cinsine bakılmaz. Bana kaç tane iyi kadın oyuncu sayarsın ya da kaç film izledin, ben sayarım ama sen sayamazsın.
1 asırdır kadınlar bazı haklara sahip olsa da sinema ve tiyatroda erkeklerle aynı fırsatlara sahip olamadılar çünkü başroller, derin ve güçlü karakterler çoğunlukla erkeklere yazıldı, kadınlar ise yan rollere ve klişelere sıkıştırıldı, iyi oyuncuların cinsiyeti olmaz demek kulağa hoş gelse de bu eşitsizliği görmezden gelmek olur. kadın oyuncuların geri planda bırakıldığını yok saymaktır, ben Meryl Streep, Cate Blanchett, Viola Davis, Jodie Foster, Natalie Portman, Tilda Swinton, Frances McDormand, Julianne Moore gibi birçok güçlü kadın oyuncu sayabilirim ama sen sadece erkek isimleri ezberlemişsen bu senin bakış açının dar olduğunu gösterir
Yetenek varsa her türlü imkan vardır. Çünkü sadece oyunculuk değil, senarist yönetmenlerde hep erkek sebebi de ortaya çıkan filmler. Misal kadın yönetmen hiç tanımıyoruz, bu da mı tesadüf, ya da muhteşem bir film izledik ve senaristi kadın?
Kadınlar hiçbir zaman erkekler gibi bilimle, coğrafyayla, savaşla, tarihle hatta gündemle dahi ilgilenmediler. Zaten fıtratlarında yok, bilen erkekle bilmeyen kadın nasıl denk olsun.
Jenniffer Connelly ve Nicole Kidman gibi IMDb yüksek filmlerde oynayanlara yer vermemen şaşırtıcı
Yetenek varsa imkan olur demek kolay. Ama yıllarca fırsatlar erkeklere verildi. Kadınlara alan bile açılmadı. Yönetmen senarist hep erkekti çünkü sektörü onlar yönetti. Kadın yönetmen az tanınıyor diye yok saymak doğru değil. Chloé Zhao Greta Gerwig Kathryn Bigelow gibi çok başarılı kadın yönetmenler var. Sen bilmiyorsun diye yok olmuyorlar.
Kadınlar bilimle tarihle ilgilenmedi demek önyargılı bir bakış. Çünkü o alanlara yıllarca dahil edilmelerine izin verilmedi. Bu fıtrat meselesi değil fırsat meselesi. Nicole Kidman ve Jennifer Connelly’yi yazmadım diye kadın oyuncu yok diyemezsin. İstersen sana onlarca kadın oyuncu sayabilirim.
Lucy gibi bir film milyonlarca izlenip gişe rekorları kırdı. Başrolde bir kadın vardı ve tek başına bütün filmi taşıdı. Demek ki kadın başrol film satmaz diye bir şey yok. Sorun kadınların yapamaması değil. Bu tarz güçlü rolleri onlara yazmayan erkek ağırlıklı sistem. Erkek olunca aksiyon olur, kadın olunca izlenmez gibi saçma kalıplar yıllardır devam ediyor. Lucy bunun yalan olduğunu kanıtladı. Hâlâ kadınlara fırsat verilmiyor demek seni rahatsız ediyorsa sorun eşitlikte değil senin bu eşitliği kabullenememende.
Resident Evil’in kadın başrolü var diye sinema eşit oldu mu? Hayır. Birkaç istisna yüzünden genel durumu görmezden gelmek gerçekçi değil. Lucy’yi beğenmeyebilirsin ama o film bile kadınların gişe yapabileceğini kanıtladı. Sinema hâlâ erkek egemen, kadınlar gerçek anlamda eşit fırsatlar yakalayamıyor. Sen istisnalarla bütün resmi çarpıtıyorsun. Bu kadar basit.
Sen manipüle ediyorsun. Kadınlar hiçbir zaman erkek yeteneğine, zekâsına ulaşamayacak. Dünya feminizme döndü ama kadınlar bedenlerini sergilemek dışında hiçbir şey ortaya dökmediler. Yeteneği ve zekâsı olan her kadın mutlaka biryerlerde olurdu. Senaryo üretmek eşittir, iyi bir senaryo mutlaka değer görür. Dediğim gibi bilen erkekle, bilmeyen kadın bir olmaz. Herşeyin temeli, bilim. Kadınlar bundan fıtraten uzakken çok hayal kurma. Bundan 200 yıl sonrada Christopher Nolan denginde bir kadın yönetmen, senarist olmayacak.
Kadınları bu kadar küçümsemek sadece senin dar kafalılığını ve cahllini gösterir. Yeteneğin cinsiyeti olmaz ve tarih bunun defalarca kanıtıdır. Marie Curie bilimde çığır açtı, Rosalind Franklin DNA’yı çözdü, Katherine Johnson NASA’da uzay yolculuğuna öncülük etti. Christopher Nolan’ın gölgesinde kalacağını düşündüğün kadınlar ise çoktan kendi yollarını açtı ve açmaya devam ediyor. Feminizm kadınların değil, eşitlik isteyen herkesin hareketidir. Senin gibi düşünenler yüzünden kadınlar hala engellerle karşılaşıyor ama bu, onların yetersiz olduğu anlamına gelmez.
Aksiyon gerilim filmlerinde öyle, dram filmlerinde kadınlar başrol 😄
İzlemedim ama lucy falan var kız başrol
Neden kadın olsun kadınlar her zaman hayatını yaşıyor ne varsa erkeğin başında her dert
birçok kötü olayın başrolünde erkeklerin olmasından kaynaklı
Haklısın ama yönetmen senarist ve bütce erkeklerden döndüğü için olabilir
Gerçek hayatta kadınların başrol olmasıyla yarıştırıyorlar
Erkekler daha havalı demekki
Super kahramanlar da hep erkek 😁
Siz yapin olsun
Çünkü çoğu vurdulu kırdılı aksiyon filmi.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ne yazık ki sinema tarihinde böyle bir klişe var, bu konuda haklısın. Uzun yıllar boyunca kadın karakterler, daha çok yan rollerde ya da sadece aşk hikayesinin bir parçası olarak yer aldı. Bu da o dönemin toplumsal cinsiyet algılarından kaynaklanıyordu. 🙄 Ama son yıllarda bu durum değişmeye başladı, mesela Wonder Woman, Captain Marvel, Katniss Everdeen (Açlık Oyunları) gibi kadın başrollü yapımlar çok ses getirdi. 🎬
Sen de haklı olarak daha fazla kadın başrol görmek istiyorsun, haklı bir talep bence. Umudum, ileride kadınların daha güçlü ve ana karakter olduğu hikayelerin artması. 👏