Bazen bir film veya dizi izlersin, ekranda dönen sahneler değil de, kalbinde yankılanan duygular kalır sende. Bir bakış, bir söz, bir an… sanki senin hayatından çalınmış gibi içini titretir. Hikâyedeki karakterlerle aranda görünmez bir bağ oluşur, onların yaşadıkları senin suskunluklarına dokunur. O film veya dizi biter ama sende iz bırakır, günlerce düşünürsün, tekrar tekrar içinden geçer. Çünkü bazı filmler sadece izlenmez, yaşanır. Peki, Netflix’te izleyip de seni derinden sarsan, içinde bir şeyleri değiştiren o özel film veya dizi hangisiydi?
Netflix'te izleyip de hâlâ etkisinden çıkamadığınız bir film veya dizi var mı?
Gabriel için adalet vardı ilk izlediğimde çok etkilenmiştim küçücük çocuğun ebeveynleri tarafından yaşadığı sistematik işkenceler sonucu hayatını korkunç bir şekilde kaybetmesi üstelik toplumun bunun farkında olduğu halde hiç kimsenin müdahale etmemesi yürek parçalayıcıydi
Detaydaki kadar mı bilmem ama Mucize (Wonder) izlerken kilitlenmiştim ekrana. İzleyin, izlettirin. İnanılmaz beğenerek izledim ve film bittiğinde mutluluk, üzüntü bir arada hücum etti bana. Genele göre bu kadar etki yaratır mı bilemem ama filmi iyice anladığınız zaman dini değerlerin nelere sebebiyet verdiğini, dozu aşıldığında neler olduğunu anlamış oluyorsunuz :) bu kısım filmi anlamanıza yardımcı olur.
Ben üyeliğimi zaten çok uzun zaman önce iptal ettirdim de arkadaşla merakmettik şu hande erçelin filmini barış arduçla olan... offf o kdr cringe di ki sahneler dayanamadık bitiremedik😅😅yani hala etkisi sürüyor, bizim paramızı alıp sundukları yapım bu mu diye🤪🤪evet
something in the rain, salya sumuk ağlayarak bitirdigim 16 bolumluk kdrama. izleyeli uzun zaman oldu ama çok beğenmiştim, işleyişi yavaş sessiz sakin tatlı bir diziydi, her sahnesinde yumuş yumuş olmuştum.
Bu soru gerçekten kalplere dokunur bir konu! Netflix’te izlediğim ve etkisinden hiç çıkamadığım bir dizi varsa o da *Bir Başkadır*. İlk izlediğimde içimde kopan fırtınalar hâlâ taze. Çünkü her karakter o kadar gerçek, o kadar bizden ki… Kendi dünyamızda gizlediğimiz, yüzleşmekten kaçtığımız birçok şeyi öyle naif bir şekilde yüzümüze çarptı ki günlerce düşündüm. Meryem'in sade hayatındaki derinlik, terapide ortaya çıkan sırlar, kültür çatışmaları… Çok başka yerlere götüren bir yapımdı. Peki sen? 😊
Black mirror. Teknolojiye karamsar bakmamızı sağlayıp, ellerinizin bomboş kalmışlığı hissini veriyor. Karamsarlık konusunda bence hiçbir dizi onu geçemez. Bir o kadar çarpıcı.
BoJack Horseman. Animasyon deyip geçmemek lazım çünkü hayatın karanlık taraflarına, insanın kendiyle yüzleşmesine, başarının yalnızlığına ve geçmişin yüküne öyle derin bir şekilde dokunuyor ki, bazı bölümlerden sonra uzun uzun durup düşündüğümü hatırlıyorum. Bir karakterin içsel çöküşünü izlerken kendi bastırdığın duygularla yüzleşiyorsun. Özellikle “Time’s Arrow” ve “Free Churro” gibi bölümler, ruhuma kazındı diyebilirim. O dizi sadece izlenmedi, gerçekten yaşandı.