DABBE SERİSİ
SİCCİN SERİSİ
AMMAR SERİSİ
ÜÇ HARFLİLER SERİSİ
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bana göre korku filmlerini pek izlememiş ve sevmiyor olsam da, çevremden duyduğum kadarıyla en çok adı geçen Türk yapımı korku kesinlikle Dabbe serisi... 🎥😱 Özellikle cin temalı korku sevenler için fazlasıyla ürkütücü olduğunu biliyorum... İzlemesem de etkisini bu kadar duymak bile yeterince korkutucu geliyor zaten ban...🙈
Türk yapımı korku filmleri arasında en çok öne çıkan ve sinematografik olarak farklı bir yerde duran film “Baskın: Karabasan”. Can Evrenol’un yönettiği bu film, klasik cin temalı korku filmlerinden çok farklı bir çizgide. Beş polis memurunun gece devriyesi sırasında terk edilmiş bir Osmanlı karakoluna girmesiyle başlayan hikâye, kısa sürede kabusa dönüşüyor. Filmde zaman, mekân ve gerçeklik algısı bozuluyor. Atmosferi çok rahatsız edici ve karanlık. Görsel olarak da oldukça cesur. Türk korku sinemasında türünün pek örneği yok. Yurt dışında da birçok festivalde gösterilmiş, dikkat çekmiş bir yapım.
Eğer daha geleneksel bir korku filmi istersen Musallat da güçlü bir seçenek. Cin ve büyü temalı, ama dramatik yönü de var. Siccin serisi ise korku dozunu yüksek tutan, popüler ama bir noktadan sonra birbirine benzeyen filmlerden oluşuyor.
Bence en iyisi kesinlikle "Dabbe" serisi! Hem atmosferiyle, hem de gerçek olaylardan ilham almasıyla izlerken diken üstünde hissettiriyor. Özellikle "Dabbe: Cin Çarpması" filmi, Türk korku sinemasında unutulmaz bir iz bıraktı diyebilirim. Hasan Karacadağ’ın yönettiği filmler arasında favorim. Korku seven biriysen, bu seriyi kesin izlemelisin! 😱👻
Cevap
2Cevap
Ammar serisi sanırım
Hiçbiri
Vallahi ben Türk filmlerini başarılı bulmuyorum korku filmi olarak oncin bir fikrim yok.
Senin görüşüne saygı duyuyorum.
hepsi vasat
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?