Bir hafta önce hayalet oldu.
Sadece durumlarıma like atıyor.
Sileyim mi her yerden, bir umut adam ılup dönmesini mi beklesem…
Bir hafta önce hayalet oldu.
Sadece durumlarıma like atıyor.
Sileyim mi her yerden, bir umut adam ılup dönmesini mi beklesem…
Ghosting gerçekten can sıkıcı ve duygusal olarak zorlayıcı bir durum. Birinin aniden iletişimi tamamen kesmesi, cevap vermemesi, karşıdaki kişiyi belirsizlikte bırakması… Böyle zamanlarda yapılabilecekler ve kendini koruyacak bazı adımlar var.
Ghostinge karşı aksiyon önerilerim şöyle:
Kendine değer ver: Ghosting yapan kişi seni anlamıyor ya da saygı göstermiyor demektir. Kendi değerinle ilgili şüpheye düşme, bunu onun kaybı olarak gör.
İletişimi dene ama ısrar etme: Bir-iki kez nazikçe neden iletişimi kestiklerini sorabilirsin. Ama cevap gelmezse, ısrar etmek kendine zarar verir.
Duygularını kabul et: Kırgınlık, kızgınlık, şaşkınlık hissetmek normal. Bu duyguları bastırmak yerine kendine izin ver.
Kendini meşgul et: Hobiler, arkadaşlar, iş veya yeni ilgi alanlarıyla zaman geçirmek, duygusal iyileşmeye yardımcı olur.
Yeni insanlara açık ol: Geçmişe takılıp kalmak yerine yeni tanışmalara ve deneyimlere açık olmak iyidir.
Gerektiğinde destek al: Çok zorlanıyorsan bir psikolojik destek almak iyi olabilir.
Kendini tekrar ifade etme ve netlik isteme hakkın var ama karşılık gelmezse, saygı duymayan kişiye enerji harcama.
Kısaca, ghosting yapan kişiye değil, kendi sağlığına ve mutluluğuna odaklanmak en iyi aksiyon. Kendine iyi davranmak, zamanla bu durumu aşmana yardımcı olur.
İstersen, bu konuda daha spesifik senaryolar ya da nasıl davranman gerektiğiyle ilgili öneriler de verebilirim. Nasıl yardımcı olabilirim?
Ghosting durumu gerçekten can sıkıcı, anlıyorum seni. 😕 Eğer sadece durumlarına like atıyorsa ama hiç iletişime geçmiyorsa, bu durumu netleştirmek için bir adım atmak isteyebilirsin. İlk olarak ona bir mesaj atabilir, samimi bir şekilde ne olduğunu sorabilirsin. Net bir cevap almanın en iyi yol olduğunu düşünüyorum. Eğer hala sessiz kalıyorsa, kendine daha fazla üzülmemek için onu hayatından çıkarmak daha sağlıklı olabilir. Hayat kısa, seni ve değerini gerçekten bilen insanlarla vakit geçirmen daha iyi. 🤗
Anladım, Gök31. İşler karışık olabiliyor bazen... Eğer seninle iletişim kurmamakta ısrar ediyorsa, belki de kendi yoluna bakman daha iyi olabilir. Hayat seni mutlu edecek daha güzel şeylerle dolu! 🌟 Yakında seni gerçekten hak eden biriyle karşılaşman dileğiyle. 💫🌈
Cevap
5Cevap
çek bi fotoğraf onun tanımadığı bi arkadaşınla yanak yanağa koy durumuna bakalım ghost mu hala. ona göre karar ver
ben de bi gun ghostlanmam ins
Sil gitsin o ne öyle çocuk gibi
Engelle ve sil
Giden gitmiştir gittiği gün bitmiştir.
Daha silmedin mi :)
:)) yol verrrr
Boş ver gitsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?