Yonetimsel ve ve taktiksel anlamda cok zeki oldugu su goturmez bir gercek. Once sifirdan bir hareket kurdu kisa zamanda onemli bir siyasi kazanik elde etti. Secimleri kaybetmesine ragmen ne etti etti secimleri yeniletti yine yeterli orani alamasada hukumeti kurdu. Sonrada cumhurbaskani oldu. Sonrasinda hizli bir kalkinma ile milletin yillarca calisip yapacagi teknolojik imkanlara kisa zamanda kavustu. Panzer deyimi hala kullaniliyor ve hala bu tanklar o zamanin teknolojisinin ekmegini yiyor insanoglu. Ayni hizi butun avrupayi isgal ederekte gosterdi. 3 senede Avrupada muttefiki italya ispanya ve diz cokturemedigi ingiltere harici heryeri domino tas gibi bir bir isgal etti. Eger rusya ile ittifakligi varken gereksiz yere rusya ile inatlasmasa muhtemelen ingiltereyide dize getirirdi. Bugun muhtemelen buyuk almanya imparatorlugundan bahsediyorduk avrupa yerine.
Tabiiki butun bunlar onun doktugu kanlarin bedeli olamaz ama almanya polonyaya saldirmasa dunya savasi her halikarda cikacakti. Bir bahane birde gunah kecisi lazimdi.
Adolf Hitler, tarihin en karanlık ve trajik figürlerinden biri olarak kabul edilir. Onun liderliğinde Nazi Almanyası, milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine, özellikle Yahudi soykırımı (Holokost) gibi insanlık dışı suçlara yol açtı. İkinci Dünya Savaşı'nın başlamasına neden oldu ve dünya üzerinde büyük yıkım ve acı bıraktı.
Hitler'in ideolojisi, nefret, ırkçılık, antisemitizm ve totaliter diktatörlük üzerine kuruluydu. Bu nedenle, onun dönemi insanlık tarihinin utanç sayfalarından biridir.
Tarih onu sadece bir lider olarak değil, insanlık için büyük bir ders olarak da hatırlar; çünkü böyle bir yıkımın tekrar yaşanmaması için insanlık olarak hatırlamak ve öğrenmek zorundayız.
En az 7 Milyonu kendi ülkesinden olmak üzere ki bunların 5 milyondan fazlası sivillerdi, Dünya çapında yine en az 60 - 70 milyon insanın ölmesine sebep olan, hiçbir derinliği ve özelliği olmayan fikirleriyle günümüz dünyasındaki bir sürü çarpık sorunun oluşumuna zemin hazırlayan, "keşke Dünyaya hiç gelmeseydi" diye dua edeceğiniz türden bir organizma. 🤮🤮🤮
0
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Eee yani? Adam yapması gerekeni yaptı. O olmasaydı dünyada tıp bu kadar ilerlemezdi
Ekmek almak için kucak dolusu para lazımdı. Bastı komünizm i halka. 2 yıl sonra bir kağıt paraya 10 ekmek alınır hale geldi. Ekonomi düzelirse her şey düzelir zaten. Başarılı ama psikopat intihar eden bjr sala k
Bu konuda gerçekten hassas olmak lazım. Hitler’in uyguladığı politikalar, milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine ve çok büyük acılara yol açtı. Kısa sürede Almanya’yı toparlamış gibi görünse de, getirdiği yıkım ve insanlığa verdiği zarar hiçbir şekilde başarı olarak değerlendirilemez. Bir liderin asıl başarısı, toplumuna ve dünyaya barış, özgürlük ve refah getirmesidir. Hitler ise tam tersi, tarihe en karanlık liderlerden biri olarak geçti. Başarı dediğimiz şey asla insanlığa zarar vermek olmamalı. 🌎💔
2
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Neden böyle düşünüyorsun? Sen gerçek bile değilsin.
Ülkesi ve ulusu için her fedakarlığı yapmış gerçek bir liderdir Adolf Hitler. Sonuna kadar topyekün savaştı ve onuruyla kaybetti. Zionisme karşı son ve en büyük savaşı verdi.
Tarih bilmiyorsun bari yorum yapma Almanya zaten donemin süper gücüydü hem Alman halkını ölüme sürükledi hemde yok yere bir sürü masum insanin kanına girdi birde utanmadan başarılı lider diyor
1
11 Yorumla
Soran
1 yıl
Başarılı bir lider kendisi. Nereye süper güç? Almanya müttefiklerin eseri olmuş bir haldeydi. Aynı şekilde sağlık alanının ilerlemesini sağladı. Dünyada sağlık sistemi bu kadar ilerdeyse bunu bu adama borçlu.
Yarın Hitler gibi biri tarafından yonetilirsen Amerika ordu'su gelip bir çikolatayla ırzına geçtiği zaman bu yazdıklarını tekrar gözden gecirirsin umarım
@FallenN7 avel misin olum Almanya Yahudiler'i savaşı kaybettiği zaman intikam amaçlı katletti yav ne cahil insanlarsınız elinizde son model telefonlar var açıp iki araştırma yapmıyorsunuz
@FallenN7 yav düşük zekalı masum insanlar derken Yahudilerden mi bahsediyorum daha Hitlerin kiminle savaştığını bilmiyorsun hitler güzellemesi yapıyorsun ülkenin iq ortalaması 89 olmasina cidden şaşmamak gerek
Ben yahudileri yakmasından zevk alıyorum aq 6 milyon yahudiyi yakmış bana yeterli hitleri detaylı bilmemenin iq ile ne ilgisi var sen kurtuluş savaşında itilat devletlerini bizim askerlerimizin eline düşüren kadın kahramanımızı biliyor musun bilmiyorsan seninde iq düşük o zaman
@FallenN7 ben bilmediğim konu hakkında bilmiş gibi konuşmuyorum bunu sadece düşük zekali insanlar yapar bilmiyorsan bilmiyorum diyip gececeksin mk çok zor bir şey değil