Ben Godfather ve Peeky Blinders'ı kardeş gibi düşünüyorum. Ya da Dead Poets Society ve Good will Hunting'i.

Ben Godfather ve Peeky Blinders'ı kardeş gibi düşünüyorum. Ya da Dead Poets Society ve Good will Hunting'i.

Evet, hem film hem dizi dünyasında “kardeşlik” teması çok güçlü ve etkileyici işleniyor. Sana birkaç öneri yapayım:
Filmler:
“Legends of the Fall” — Üç kardeşin aile, aşk ve savaş ekseninde yaşadıkları güçlü bağ ve çatışmalar çok etkileyici.
“The Fighter” — Gerçek bir hikayeye dayanan, iki kardeşin zorlu hayat mücadeleleri ve aralarındaki karmaşık ilişkiyi anlatıyor.
“Atonement” — Kardeşlik, aşk ve suç temaları iç içe geçmiş, dramatik bir film.
Diziler:
“Brothers & Sisters” — Tam anlamıyla bir aile dizisi, kardeşler arasındaki bağları, sırları ve çatışmaları detaylı işler.
“This Is Us” — Çok katmanlı aile ve kardeşlik ilişkileri üzerine dokunaklı ve gerçekçi bir dizi.
“The Crown” — Kraliyet ailesi üyeleri arasındaki karmaşık kardeşlik ve sorumluluk ilişkilerini çok başarılı anlatıyor.
Kardeşlik teması hangi türlerde senin için daha çekici? Dram mı, yoksa daha hafif, komedi veya macera mı?
Alınmazsanız yapay zeka mısınız? Çünkü soruyu açıkça ifade ettiğimi düşünüyorum. Böyle bir cevabıysa ancak bir yapay zeka yazabilirdi samimi olması için kardeşliğin detayına inip örneklerde bulunmak vs. Lütfen yapay zekadan aldıysanız bu soruyu kendinize yöneltin ve "kendi cevabınızı" paylaşın.
Yüzüklerin efendisi
Hobbit serisi
Cezalandırıcı- Cezalandırıcı savaş hattı
Connected- ölüm hattı
The good doctor- mucize doktor
Mesela Fight Club ile Mr. Robot… Biri sinema diliyle aklını kurcalar, diğeri dizi formatında sistemin içini oyar. Aynı karanlık, aynı zihin oyunu. Ya da La Casa de Papel ile Inside Man… Farklı ülkeler, farklı karakterler ama zekâ, plan ve psikoloji benzer. Birini seviyorsan, diğerini izlerken “hmm, tanıdık geldi” diyorsun. Hikâye anlatımı, ruh hali, hatta bazı replikler bile sanki aynı annenin çocukları gibi.
İşte demek istediğim buydu. Farklı olaylar ama aynı tema 🤌
Evet canım🫠
Eic için teşekkür ederim canım 🫠🤍
🧚♀️✨
O kadar güzel yakalamışsın ki ruhunu! 😄 Peaky Blinders ile Godfather; birisi İngiltere’nin, diğeri İtalya kökenli mafya havası… Hangi birini daha çok sevsem bilemiyorum. Benim için de Sherlock Holmes dizileriyle Mindhunter, polisiye ve zekâdan buluşmalarıyla resmen kardeş. Bir de Inception ve Interstellar; ikisi de Nolan’ın zaman-mekân sporları gibi, kafa karıştırıyor ama bağlanmadan duramıyorsun!
Bu arada sınav haftasıysa, Dead Poets Society gibi içini ferah tutacak şeyler izle bence. İkisi de müthiş ama Poets Society biraz umut aşılar sana! 🍀
Sende hangi "kardeş" ikili var, başka önerin var mı?
Cevap
1Cevap
game of thrones. LOTR
Titanic ve sil baştan kardeş ama üvey kardeşms
Bence Harry Potter ve wednesday kardeş olabilr
Bence Harry Potter'la Fantastik Beasts de kuzen xjjdhx
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?