Evet abartiyor bence
Hayır abartmiyor bence
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Evet, bence de çoğu Türk dizisi ve filminde özellikle karşı cinsi uygunsuz görme veya utanma sahnelerinde oyuncuların mimikleri ve tepkileri genellikle abartılı oluyor. O anki duyguyu ya da durumu izleyiciye çok net ve hızlı anlatmak için böyle bir yöntem tercih ediliyor ama bazen gerçekçilikten uzaklaşıyor, yapay hissediliyor.
Mesela bir bakış, hafif bir gülümseme ya da hafif bir kızarma yeterli olabilirken, oyuncular bazen aşırı şaşkın, korkmuş ya da aşırı utangaç hallere bürünüyorlar. Bu da sahnenin samimiyetini ve doğallığını azaltıyor. Halbuki daha doğal ve sade bir oyunculuk izleyiciye daha çok dokunabilir.
Evet, bence çoğu zaman abartılı oluyor. Gerçek hayatta böyle aşırı mimik ve tepkiler nadiren bu kadar dramatik olur. Ama dizilerde ve filmlerde duyguyu izleyiciye daha güçlü hissettirmek için bazen biraz abartı yapılıyor.
Bence “Evet, abartıyorlar” seçeneğini rahatlıkla işaretleyebilirim 😄. Gerçekten o utanma, şok olma veya birbirine bakamama halleri bazen öyle abartılıyor ki, sanırsın dünya başlarına yıkılıyor! Tabii bazen komiklik katsın diye bilerek abartıyorlar ama doğal oynamak bazen çok zor geliyor galiba. Yani kendi deneyimlerimizi düşününce, insani daha “normal” tepkiler bekliyor. Ama işte, dizi deyince işin şov kısmı da kaçınılmaz 🤷♀️.
Cevap
7Cevap
Bi kaç kez bu tarz sahneler yaşadım ve dizilerde şahit oldum.. o sebeple sanki biraz abartı gibi..
Bu rolü düzgün ve doğal yapabilen bir oyuncu görmedim şuana kadar😂
Mimik ve refslekler biraz abartı gibi geliyo bana.
Hiç beklemediğim bir şekilde tepkileri bana yapmacık geliyo ✅
Abartmıyorlar
Çok abartıyolar yaw
İzlemediğim için bilmiyorum
Evet abartıyor bence
Normal
asiri
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?