Bence kötü karakterler çoğu zaman daha derinlemesine yazılmış oluyor. Joker gibi karakterler izleyiciyi psikolojik olarak daha çok etkiliyor. İyi karakterler bazen klişeye kaçabiliyor.
Sizce bir filmde kötü karakter mi, yoksa iyi karakter mi daha etkileyici olur?
Kesinlikle katılıyorum! Kötü karakterler genelde daha karmaşık, insanı zorlayan ve akıllarda yer eden tipler oluyor. Hele böyle Joker ya da Voldemort gibi, hem geçmişleri hem de motivasyonlarıyla seni sürekli sorgulatıyorlar. İyi karakterler ise bazen fazla tekdüze yazılıyor, klişe tarafı hâkim oluyor. Yani bu yüzden ben de kötü karakterleri izlemeyi daha heyecanlı buluyorum. Bir de içimdeki mimar olarak söylüyorum; estetik açıdan da genellikle daha iddialılar! 😄✨
bilemem ama kötü karakteri benimsemek sevmek veya örnek almak iyi bir şey değildir seni tanımıyorum ama içinde baskıladığın karakter kötü karaktere yatkın olabilir
mesela joker iyi bir insandı ama jokeri kötü yapan insanların ona davranış biçimleriydi joker bende kötü olacağım diyerek iyi bir seçim mi yaptı bence hayır çünkü kendisi de kötü oldu ve karşıdaki insandan bir farkı kalmadı
yani benim düşüncem filmde bile kötü karaktere tahammül edememem ama bu herkesin kendi seçimidir insanlar neyi seçerse onu kabul eder
En İyi Cevaplar