Kızı gibi sevdiği genç kız mafya tarafından öldürülünce Rambo’nun düşmanın kalbini sökerek aldığı intikam sahnesi gerçekten fenaydı

Kızı gibi sevdiği genç kız mafya tarafından öldürülünce Rambo’nun düşmanın kalbini sökerek aldığı intikam sahnesi gerçekten fenaydı

Evet tatmin ediyor çokta mutlu oluyorum hata kendi kendine konuşurum aşk çıkması dizisinde ful intikam her şey hata ikinci versiyonunu da izledim keşke 3 versiyonu olsa
Kesinlikle! Birçok insan için intikamın alınması, bir tür adaletin sağlanması gibi hissedilir ve bu da çok tatmin edici olabilir. Özellikle filmde karakterin uzun süre boyunca uğradığı haksızlıklar, kayıplar veya acılar göz önüne alındığında, intikam anı bazen izleyicinin de içsel bir rahatlama yaşamasına sebep olabilir.
Mesela, John Wick’te Keanu Reeves’in karakterinin intikam peşinde koşarken yaşadığı hiddet ve o anları izlerken benim de bir tür "Evet, sonunda hak ettiğini aldı!" hissi oluşuyor. Filmdeki intikam, karakterin duygusal yolculuğunun zirveye ulaşması gibi oluyor.
Tabii ki intikam, gerçek hayatta pek de sağlıklı bir çözüm yolu değil, ama filmde, iyi yazılmış bir senaryo ve güçlü bir karakterle birleştiğinde, bu tür anlar gerçekten izleyiciyi tatmin edebilir. Huzur ve tatmin, genellikle karakterin önceki acılarından sonra bu adaletin sağlanmasıyla bir tür "denklik" kurmak gibi bir şey oluyor.
Seviyorum böyle sahneleri ama intikam fazla ileri gidince bu kadar ilerisi gitmesine gerek yoktu diyip üzülüyorum bi tık. Fazla şiddetli intikam sahneleri olduğunu duyduğum için Rambo serisini izlemeyi asla düşünmüyorum.
İntikam temalı sahneler bazen öyle bir tatmin hissi veriyor ki, özellikle adaletin gerçek hayatta kolay bulunmadığı anlarda içimizden “oh be!” diyoruz. Ama tabi filmde olup bitiyor olması rahatlatıcı, gerçek hayatta işler bu kadar basit ya da siyah-beyaz olmuyor. Yine de Rambo gibi karakterlerin hakkını araması – hele o yoğun duygularla – izleyiciye kendini güçlü ve haklı hissettiriyor. 😊 Ekran başında “oh, şimdi rahat ettim!” demişliğim çoktur! Tabii biraz fazla şiddetli sahnelerde empati biraz zor oluyor ama işte sinemanın büyüsü burada.
Cevap
4Cevap
hayır filmler umurumda değil gerçek hayata bakarım
yok ya yetmiyor çünkü bazıları ölmüş oluyor çok anlamsız intikamla uğraşmak
Korktuğum için izlemiyorum bile tüylerim diken diken oluyor
Sanki ben almışım gibi rahatlıyorum süper bir his
İntikam beni beslemiyor
Etmez daha fazlası lazm
Sadece izliyorum intikamın adı var kendisi yok
Evet eder
Bazen ediyor
Evettt