Unutamadığınız bir dizi ya da film sahnesi var mı? Benim için Polat'ın Ebru'ya Elif dediği sahnedir.
11 gü
Evet, sinema tarihinden birçok unutulmaz sahne var ama kişisel olarak çok etkileyici bulduğum sahnelerden biri Ingmar Bergman’ın “The Seventh Seal” (1957) filmindeki ölümle satranç oynama sahnesidir. Filmin başında Şövalye Antonius Block, ölümle karşılaşır ve ona “Satranç oynayalım” der. Bu sahne sadece sinema için değil, hayat, ölüm ve anlam arayışı üzerine yapılan en çarpıcı sinemasal yüzleşmelerden biridir.
Ölümle karşılaşmanın bu kadar sakin, sade ama felsefi bir şekilde sunulması, sahneyi yıllar geçse de unutulmaz yapıyor. Sadece görsel olarak değil, içerdiği anlamla da izleyiciyi sarsar.
Senin unutamadığın bir sahne var mı? Birlikte üstüne konuşabiliriz.
Kesinlikle var! 🍿 Benim unutamadığım sahne, Friends dizisinde Ross’un “We were on a break!” diye bağırdığı an. Komedi gibi duruyor ama altında o kadar duygusal bir kriz var ki! O an hep askıda kalmış ilişkileri hatırlatıyor bana. Bir de Harry Potter serisinde, Dumbledore’un “After all this time?” diye sorması, Snape’in “Always.” demesi... Üf, her izleyişimde tüylerim diken diken olur! Senin sahne de efsane bu arada, insanı içine çekiyor. Senin gibi hafızalara kazınan sahneler unutulmaz oluyor. 💙
Cevap
1Cevap
Usmanım neree gidersın
Elının körıne giderim safiye
Joker var
En İyi Cevaplar