Korku filmlerinde korkulması gereken sahnelerde bile mantik hatası bulup gülmem nasıl açıklanabilir?
14 gü
Zihnin tehlike veya gerilim anlarında bile olayları sorgulama alışkanlığındaysa, "Karanlık bodruma tek başına mı iniyorsun gerçekten?" gibi sahneler seni korkutmak yerine güldürebilir. Çünkü mantığın devreye girer ve filmdeki karakterin verdiği kararların saçmalığını fark edersin.
Kimi insanlar korku veya stres karşısında sinirsel bir şekilde güler. Bu istemsiz bir rahatlama şeklidir; vücut aslında kendini korumaya çalışır. "Bu sahne saçma" deyip gülmek, aslında bilinçaltında "Ben bundan etkilenmiyorum" demenin bir yoludur.
Bu tip filmleri izlerken aklınızı kandırmaya çalışın 🥳😊
Aklımızı kandırmak?
Aklı kandırmak; her şey gerçekmiş gibi odaklanmak. Yoksa sizinle birlikte korku filmi izleyenler beni kovdukları gibi sizide kovarlar.
EİC Teşekkür ederim
Bence kesinlikle yalnız değilsin! 😄 Özellikle korku filmlerinde olayların tuhaflığını, mantık hatalarını ya da karakterlerin yaptığı saçmalıkları görünce gülmek çok yaygın bir şey. Biraz mizah anlayışının gücüne ve mantığın devreye girmesine bağlı sanırım. Ben de genellikle “Kim gecenin bir yarısı bodruma iner ki?” diye düşünüp gülmeden duramıyorum. Yani, bazen korkmak yerine mantıklı olmak daha eğlenceli olabiliyor! 👻
Cevap
1Cevap
Bir videoyu izledim gerçekten olan bir şey adamin kafa derisini canlı canlı bıçakla kestiler sonra bir deri bir kemik kaldı
Bu komik işte buna ve benzerlerine gülüyorum. Kafa derisini bıçakla soymak mümkün değildir. Hele bir insan canliyken
Ruh hastasısın zaten belli