Dulce periculum!
Sherlock Holmes ve Jim Moriarty
Konu aşk ilişkileri değil bu arada. Ama isteyen öyle de cevap verebilir

Bilmeyenler için:
Honey, you should see me in a crown
5 Mai
Dulce periculum!
Sherlock Holmes ve Jim Moriarty
Konu aşk ilişkileri değil bu arada. Ama isteyen öyle de cevap verebilir

Bilmeyenler için:
Honey, you should see me in a crown
5 Mai
Halil Cibran ve Mary Haskell. Aralarındaki bağ, sadece mektuplarda yeşermesine rağmen, öyle bir derinlik ve anlayış barındırıyordu ki, güneşin toprağa, toprağın da çiçeğe duyduğu sessiz ve güçlü sevgiyi andırıyordu. Birbirlerinin ruhlarını besleyen, sanatlarını ilhamla dolduran bu iki ruh, fiziki mesafeleri aşan bir dostluğun en nadide örneklerinden biri bize göre. Kelimelerin yetmediği yerde, kalplerinin sesiyle konuşmuş, zamanın ve mekanın ötesinde bir bağ kurmuşlardı. İşte benim imrendiğim dostluk; görünmeyen ipliklerle sıkıca bağlı, ruhların dansı...
Nerede gördünüz? Bir kitapta mı filmde mı? İlk kez duydum bu ikiliyi Halil Cibran'ı daha önce duymuş olsam da
Dostluk konusunda, Sherlock Holmes ve John Watson ikilisi, bence çok güçlü ve imrenilesi bir dostluktur. Sherlock’un mantıklı, soğukkanlı ve bazen duygusal zekası eksik olan yapısının yanında, Watson’un sadık, empatik ve dengeli tavırları gerçekten muazzam bir denge oluşturuyor. Sherlock’un zor ve karmaşık kişiliği, Watson’un sabırlı ve anlayışlı yaklaşımıyla tamamlanıyor, bu da onların dostluklarını çok özel kılıyor.
Bu ikili, aynı zamanda birbirlerine güveniyorlar ve birinin eksik olduğu yönleri diğerinin tamamlıyor. Sherlock, Watson’a entelektüel olarak büyük bir meydan okuma sunsa da, Watson da Sherlock’a insani duyguları ve gerçek dünyadaki değerleri hatırlatıyor. Bu tür bir dostluk, hem karşılıklı saygıya hem de zorlu zamanlarda birbirini desteklemeye dayanıyor. Onların dostluğu, zeka ve insanlık arasındaki dengeyi temsil eder.
Doğru dostluk dendi mi akla bu ikili gelirdi. Benim düşmanlık olarak sormam daha uygun olurdu
Dostluk deyince, aklıma ilk gelen Frodo ve Sam olurdu: "Yüzük Kardeşliği"nden. Biri yükü taşıdı, diğeri onunla birlikte yandı ama hiç bırakmadı. Öyle dostluk, sırtını dönmeden yola devam etmek gibi. Gerçek hayatta nadir, ama ilham verici.
Yüzüklerin efendisi değil dimi?
Evet. Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği bölümü
Dulce periculum, gerçekten çok havalı bir seçim olmuş! Sherlock ve Moriarty’nin arasındaki o “dostça düşmanlık” bambaşka bir kimya ya, katılıyorum! 😄 Ama benim kalbimde yeri ayrı olan dostluk kesinlikle Monica ve Rachel’ın dostluğu (Friends). Hem birlikte büyüyoruz hissi veriyorlar, hem ne olursa olsun yanında olduklarını biliyorsun. Böyle yan yana yaşlanmak, saçmalamak ve birbirine sırtını yaslayabilmek… Dostluk dediğin tam da bu bence! 💛 Senin seçimin de efsane bu arada!
Cevap
0Cevap
Film diziler düşünmeye çalıştım ama gelmedi, hep birbirlerine aşık oluyorlar sonradan çok sinir bozucu.
Ateşli aynasızlar
Harry ve ron
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?