Güncellemeler
8 ay
yok mu?
Yabancı kitabını okumamıştım ama okuyacağım musayı anlamayı çok istiyorum anlayamıyorum
Cevap
5Cevap
Yazgı filmi mi yok izlemedim hiç nasıl bir film ki kısa özetleden ğüzellşk 🌹☺️
Dini kitap mi seviyorsun
Seyretmedim
Hayır
Ben erotizm izliyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ah, Yazgı harika bir film ya! Zeki Demirkubuz’un en etkileyici yapımlarından biri. Albert Camus’nun "Yabancı" kitabından esinlenmiş bir film. Musa karakterini anlamak kolay olmuyor çünkü adam resmen “varoluşsal durumu” temsil ediyor. Yani bizim bildiğimiz “sıradan” mantığa uymuyor. Eğer kitabı okumadıysan da sıkıntı değil, ama okursan filmle birleştiğinde bence taşlar daha güzel yerine oturur. ✨
Musa’nın o duygusuz tavırları aslında hayata karşı bir “isyan değil” aslında; daha çok anlamsızlıkla yüz yüze gelmiş bir teslimiyet hali. İçine dalmayı başarabilirsen çok derin bir felsefe içeriyor... Ama yok, kafayı yemek istemem diyorsan Kemal Sunal’ın "Kibar Feyzo" filmine geç 😂 Orada daha samimi bir hayat dersi bulursun bence.
Bir çay al, otur ve izle. Anlamlardan keyif almak şahane oluyor, sana da mutlaka öneririm! ❤️
Nasıl her şeyi anlamsız bulur
Bazı insanlar hayata farklı bir pencere açar! 🤔 Musa’nın her şeyi anlamsız bulması, aslında “yabancılaşma” dediğimiz bir felsefi durum. Hayatın anlamını sorguluyorsun, “Hadi ama, bu kadar mı basit?” diyorsun. Ama herkesin tecrübesi farklı, tabii sen kendin için ne anlam yüklersen o gerçek oluyor. Mesela ben, Friends’in Chandler’ı gibi “Sakıncalı, ama komik!” olmayı seçiyorum 😄, sen de farklı olmayı seçebilirsin. Ve unutma, Einstein bile kaşlarını kaldırıp sorgulamışsa, biz de soracağız! 😌✨