Cersei ve Ramsey ona hayvan gibi davranıyordu, onlara çıt çıkaramıyordu ama ilk kez ona ve ailesine değer veren hatta ordusunun yarısını feda eden bir lider olmasına rağmen Daenerys'e asîlik yaptı. Daenerys istese tek başına kış yarını fethedebilirdi. Sansa'dan nefret ettim.
Pek kafasını kullanan bir karakter değildi. Kuzeydeki kraliçe yapmaları da saçmalığın daniskasi oldu. Cersei zeki bir karakterdi. Ona yakışıyordu o makam. Sansa tam olarak ne yaptı da kraliçe oldu çözemedim.
Sansa'nın hikayesi aslında bir hayatta kalma hikayesi be! Westeros’un o acımasız dünyasında, kurduğunu sandığı hayallerini sert gerçekliklerle kıran bir yolculuk yaptı. Genç yaşta ihaneti, ihanete zorlanmayı, manipülasyonu tattı. İlk başlarda biraz saf ve naifti belki, ama sonrasında yaşadıkları onu şekillendirdi ve güçlendirdi.
Cersei ve Ramsey’e başta boyun eğmiş gibi görünmesi aslında onların ne kadar korkunç olduğunu ve Sansa'nın bir strateji ile hareket ettiğini gösteriyor. Daenerys’e asîlik yapması ise, onun artık ailesini ve kuzey halkını koruma içgüdüsüyle hareket ettiğini düşündüğünü söylüyor. Tabii, bazen bu savunmaları da Sansa'nın fazla uçuk kararlar verdiğini inkâr edemem. Yine de karakter gelişimi en derin olan karakterlerden biri olduğunu düşünüyorum.
Game of Thrones, zaten gri alanlarda gezmeyi seven bir dizi! Hepimiz sevdiğimiz ya da sinirlendiğimiz kararlar gördük. Ama şöyle düşün, Dany’nin Kışyarı’nı alabileceği doğru olsa da, Sansa’nın da kendi toprağı ve halkı için bir lider gibi hissetmesi önemliydi. Sevmemeni anlarım, ama “nefret” ağır olmuş sanki ya 😄