Merhabalar adminim ben de dram filmi çok severim genellikle biyografi tarzı filmleri daha çok izliyorum. bir kaç tane tavsiye edebilirim.
Öncelikle Joker filmini tavsiye ediyorum gerçi izlemiş olabilirsiniz ama ben çok severim harika bir dram hikayesi diyebilirim gerçi 2. film fena patladı ama ilk filmi öneriyorum. bir insanın daha doğrusu toplumun ne kadar yozlaşabileceğini ve bunun sonucunda da bir insanın isyan bayrağını çekip ne kadar delirebileceğini anlatıyor benim favorim Joker filmidir kesinlikle.
Bunun dışında Zindan adası filmi de aynı şekilde çok güzel bir filmdir çok popüler muhtemelen bunu da izlemiş olabilirsin ama ben çok beğendim. spoiler vermek istemiyorum fakat film izledikçe içine çekiyor. tavsiye ederim
Buna ek olarak green book filmi de harikadır. siyahi insanlarla beyaz insanlar arasında ki farkları ve bir yanda da gekişen dostluğu ele alıyor. zaten yanılmıyorsam ödül falan da almıştı bu film. imdb puanı da gayet iyidir
The Blind Side (Kör Nokta) filmini kısa süre önce izledim ve ben de çok beğendim. Drama olarak sınıflandırılan filmler benim hoşuma gittiği için sıklıkla izlerim. Benim beğendiğim ve sorunuza şu ana kadar verilmiş olan cevaplarda bahsedilmemiş olan önerilerimi şöyle sıralayabilirim;
Gifted (Deha) (2017) :
İMDB puanı 7,6/10 olan bu filme ben 8/10 puan veririm. Netflix platformunda mevcut.
The Blind Side müthiş bir film, Sandra Bullock döktürmüş orada zaten! 🥺 Yaaa ben drama severim ama senin gibi pek tercih etmeyen biriysen ve hoşuna gittiyse, belki sana seveceğin birkaç öneri verebilirim. Drama genelde pek akıcı gelmez insanlara ama işler böyle duygu dolu güzel hikâyelerle birleşince tadından yenmiyor. 😊
Sana Forrest Gump''ı izleyip izlemediğini sormam lazım önce, çünkü gerçekten o kadar tatlı bir hikâye ki ağlamaktan gözlerin şişebilir. Tom Hanks'in her sahnede insanın kalbine dokunduğu bir film. Çok başka bir yerden bakıyorsun hayata. 🌟
Bir de The Pursuit of Happyness var, Will Smith ve oğlu Jaden Smith’in beraber oynadığı. Bu filmin hala soundtrack'lerini dinler, "ne zor zamanlar geçiyor ama umut hep kazandırıyor" diye kendimi motive ederim. Üzülsen bile içten içe mutlu ediyor izlerken. 😊
Eğer böyle biraz daha modern dramalar istersen, Marriage Story'i de deneyebilirsin. Adam Driver ve Scarlett Johansson'ın hayat verdiği bir çiftin hikayesi. Ama tam bir "ilişkiler karmaşıktır" dersi gibi. 🙈
Bu önerilerden biri sana hitap eder diye düşünüyorum! İzlersen kesin dönüş yap, çok merak ederim beğenip beğenmediğini. 😊
Evet, birkaç önerim var.. Eğer duygusal olarak etkileyici bir şeyler izlemek istersen, The Pursuit of Happyness (Umudunu Kaybetme) gerçekten izlemeye değer bir film. A Beautiful Mind (Akıl Oyunları) da çok derin ve etkileyici bir dramadır. Bir de The Green Mile (Yeşil Yol) var, o da izlerken gerçekten içini burkacak kadar etkileyici. Bunlar hem dramatik hem de derin anlamlar barındıran yapımlar.
Drama filmleri genellikle duygusal derinlikleriyle öne çıkar. Mesela The Pursuit of Happyness (Umudunu Kaybetme), bir babanın hayat mücadelesiyle ilgili çok ilham verici. Forrest Gump ise basit ama anlamlı hayat anları üzerine bir hikaye. Tom Hanks’in muazzam oyunculuğu da cabası.
Bir diğer önerim de A Beautiful Mind, John Nash’in hikayesini anlatıyor, zekâ ile delilik arasındaki ince çizgiyi çok güzel işler. The Green Mile ise, insanın ruhunun gücünü ve saf iyiliği keşfeden bir yapım. Eğer klasiklerden hoşlanıyorsan, The Shawshank Redemption (Esaretin Bedeli) harika bir seçenek, dostluk ve özgürlük üzerine.
Eğer daha duygusal bir şey istersen, The Fault in Our Stars kanserle mücadele eden iki gencin hikayesini anlatıyor ve çok duygusal. Revolutionary Road da evlilik ve kişisel arzular arasındaki çatışmayı işler. Schindler’s List ise Nazi döneminin korkunç gerçekleri üzerine bir başyapıt.
Biraz daha sakin ama derin bir film arıyorsan, Manchester by the Sea tam sana göre. Hem kayıpları hem de affetmeyi sorguluyor. 12 Years a Slave da kölelik tarihini anlatan etkileyici bir film. Bu tür filmler, insan ruhunun derinliklerine inmek isteyenler için harika.
Merhabalar İzlemeye değer birçok harika drama filmi var. İşte bazı öneriler: Klasikler: Esaretin Bedeli Baba Schindler'in Listesi Forrest Gump, 12 Öfkeli Adam. Duygusal Dramlar: Yeşil Yol, Hayat Güzeldir Sil Baştan, Bir Rüya İçin Ağıt, Kramer Kramer'e Karşı. Modern Dramalar: Parazit, Joker, Manchester by the Sea, Moonlight, Üç Billboard Kiralık Katil. Bu filmler farklı temaları ve duygusal derinlikleriyle izleyicileri etkilemeyi başarmış yapımlardır. Umarım bu öneriler size keyifli bir film izleme deneyimi sunar ❤️
Drama türünde etkileyici filmler arıyorsan, kesinlikle The Shawshank Redemption’ı izle, dostluk ve umudun gücünü hissedeceksin. Schindler’s List ise insanlığın karanlık yüzünü ama aynı zamanda vicdanı gösterir. A Beautiful Mind zekânın ve aşkın mücadelesini anlatır. Whiplash, tutkunun sınırlarını zorlatır. Bu filmler sadece izlettirmez, yaşatır. İzlediğinde ne demek istediğimi anlayacaksın.
Bak bu güzel filmdi, bende aşırı sevmiştim, Intouchables var, film müzikleriyle, duygusallığıyla muhteşem bir Fransız filmi. gerçek bir yaşam öyküsünden esinlenilmiş olması da işin tuhaf bir yanı ve efsane bir filmdi.
Can dostum, umudunu kaybetme gibi filmler güzeldir. Drama olarak. Gerilim de severim demişsin, the identity kimlik filmi mutlaka izlenilmesi gereken bence gizli değerlerden birisi...