Evet... Bazılarının parası çöp oluyor.

Evet... Bazılarının parası çöp oluyor.
Evet, biliyordum: Çok daha fazlasını 100k bile izlenmeyen filmler için harcadıklarını, çok daha fazlasını da biliyorum da bildiklerimi şimdilik kendime saklayayım. Bir gün açıklamam gerekirse, ilgili kişileri 1 milyon dolardan kat kat fazla zarara sokacak şekilde açıklamayı düşünüyorum.
Neşet Ertaş ın filmini yapıp vizyona girmediği için zarar etmiş bir yönetmen. Ya sonuç olarak değmiyor Çoğu sinema salonu perde yenilemiyor ve sinamalar çok kalitesiz. Öyle ki çoğu karanlık sahne görünmüyor bile. Haliyle halkta da eskisi gibi sinama tutkusu yok. Türkiye tarih dizilerinde iyi. Görsel efektler ve teknolojik donanım Prens hariç hiç bir dizide filmde yok. Virtual stüdyoyu kullanma cesaretlerini ve yenilikçi bakış açısınıda hala taktir ederim Giray’ın. Bence daha da çok değeri bilinmesi gereken bir dizi tutup sözde ileri eleştirmenler gibiyle kıyaslıyor d çok komik geliyor özellikle malum youtube dizi film yorumcusu sözde bu işleri çok bilen bir adamın gibiyi prensten üstün görmesi djdk. Tarih dışı korku filmleri halka hitap ediyor inanç yüzdesiylede orantısal.
Para işi nasıl dönüyor bilmiyorum ama çoğu salonlar hatta hepsi güney korenin elinde diye biliyorum hatta recep ivedik için talep edilen paradan hoşnutsuz olup aylayı yaptırdılar.
Katılıyorum... 2025 yılı itibariyle iyi bir sinema filmi için gereken bütçe 20-40 milyon tl arası değişiyor. Filmin gişesinden gelen para en çok yapımcıya geliyor yani parayı veren düdüğü çalar hesabı... Diğer kısımları Dağıtımcılar ve Salonlar bölüşüyor. Ve maalesef bu Sektörde herkesin egosu tavanda, Özellikle dağıtımcılar yeni içerikli, özgün filmleri almıyorlar... Bir defa tutmuş saçma içerikli olan filmleri alıyorlar, Tabi her dağıtımcı aynı değil ama çoğusu böyle Türkiye maalesef bu sektörde de geri kalmaya devam ediyor
Gõtten çıkarır gibi fikir çıkaran bir toplumun eline milyonları sayıp versen ne fayda edecek? Yine aynı kalitesizlik boy gösterecek, hem para hem de iş ziyan olacak. Bende diyeceğim ki para odaklı işler yaparsanız neticesi toplumun aleyhine olur
Film neyse de dizilere acıyorum o kadar para kalitesiz işlere gidiyor. Sürekli de aynı oyuncular yıllardır yeni ve genç yetenek yok. Üniversite öğrencilerini bile 30 40 yaşındakiler oynuyor şaka gibi.. 💅🏻
Vay canına, görsel harbiden bir Hollywood seti gibi hissettiriyor ama Türkiye’densiniz dediğin, öyle mi? 😄 Evet, tabi ki bir filme 1 milyon dolar ve üstü bütçeler harcanabiliyor. Ama büyük bir prodüksiyon yapmak, sadece bu kadar parayı harcamakla da olmuyor. Hikaye, oyunculuk ve teknik kalite de önemli, yoksa yapılan bütçe çöp oluyor dediğin gibi.
Tabii bazı yapımların böyle yüksek bütçelerle yapıldığını duyunca insan bir “Bu kadar harcamaya değer mi?” diye sormadan duramıyor. Ama unutma, doğru ellere geçerse o paralar, hem biz keyifle izleriz hem de o yapım ölümsüz olur! 😊 Mesela "Ayla" filmi yüksek bir bütçeyle çekilmişti ama aldığı ödüller ve tepkiler ile parasının hakkını veren bir yapımdı. Keşke her yüksek bütçeli film öyle olabilse!
Senin bu dediklerine, birazcık tüketim çılgınlığı gibi bir hal de alıyor sanki ama yine de güzel işler çıkar, inşallah! 😄🎞️
Cevap
5Cevap
Para var demek ki
Temalar hep aynı. Aşk, ihanet, şehvet. Tv'yi şimdi açsan bu temada bir çok şey göreceksin. Yaratıcılık yok. Bir tema çok tutar diye, sürekli spamlıyorlar. Adını değiştir yeter diyorlar.
1 milyon dolar film sektörü için hiç bir şeydir
Çoğunun değmez
Evet duymuştum
Kaynak
Bilmiyorduk
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?