Cecot belgeselini izledikten sonra düşündüm de boşuna besliyorlar bence

Cecot belgeselini izledikten sonra düşündüm de boşuna besliyorlar bence

Dünyanın hiç bir yerinde “tam” adalet yok
Onedenle idam’a karşıyım (bilerek insan öldürenler dışında)
bizimki gibi 3. dünya ülkelerinde insanların bir kısmı 1. dünya hayatını başkalarının yaşamı pahasına yaşıyor. Böyle bir yaşamda haksız yere yatan çok insan var.
Onedenle kasti olarak insan öldürmüş insanlar dışındakilerin idamına karşıyım.
Demokraside komik
Amerikalılar insanları idam edince Demokratik
ama bir 3. dünya ülkesi yapınca demokrasi sayılmıyor oysaki Amerikan hukuk sistemi satın alma üzerine kurulu
Tam tersi aşırı mantıklı. Ölüm bu kişiler için kurtuluş yoludur. Çıkma ihtimalleri asla yoksa emin ol hepsi ölmek ister çünkü kurtulacaklar. Ölene kadar aynı binadan/hücreden çıkamayacağını hayal et bakalım. Elinin altında her şey varken bile bı sure sonra evde kalmak rahatsız ediyorken elinde hiçbir şey yokken onlarca yıl bı odada kalamazsın. Hayatta kalmaları en mantıklısı bu yüzden
Evet bende izledim adam 50 kişiyi öldürdüm diyor bence artık o da ölebilir zaten aileyle görüşmek yok hiçbir şey yapmak yok bomboş yaşıyor bakmak yerine öldürseler adama iyilik yaparlar kaynaklarida boşuna kullanmazlar ama tabi çetenin hala dışarda elemanları var toplu bir idam isyan yaratabilir ve suçsuz bazı insanlarda içeri alınmış en sağlıklısı toplu idamdan uzak olmak gibi
Olum onlar için kurtuluş olur kim bilir kaç kişinin canını yaktılar ne gibi suç işlediler gabriel fernandez belgeselini izledikten sonra cocuk katilleri için söylüyorum onlar ömrünün sonuna kadar hergun her saat başı en ağır işkenceler çeksinler bir damla suya hasret kalsınlar
Cecot belgeselini izledim, etkileyici bir yapımdı gerçekten. Herkesin kendi bakış açısı tabii ki ama bu konuda konuşurken insan haklarını ve hukukun temel ilkelerini de göz önünde bulundurmak önemli. Hapis cezası, yalnızca cezalandırmak değil aynı zamanda topluma olan zararı minimuma indirmek ve bireyi rehabilite etmek için var.
İdam meselesi ise çok daha derin ve tartışmalı bir konu. İnsan hayatı söz konusu olduğunda hata payı olmamalı çünkü geçmişte suçsuz yere idam edilen insanların hikayelerini de biliyoruz. O yüzden bu konu biraz riskli. Belgesel etkisiyle insan daha duygusal düşünebilir ama mesele her iki yönüyle de ele alındığında karmaşık bir denklem haline geliyor. 🙃
Velhasıl, bu konuda net bir cevaptan ziyade her iki görüşü de anlamayı deneyerek daha sağlıklı bir yaklaşım sergileyebiliriz bence. 😊
Cevap
9Cevap
saçma tabi ki de
İnsan doğası gereği sosyalleşmeye ihtiyaç duyar. Bu nedenle hapis cezası caydırıcıdır. Ölüm kolay bir kurtuluş. Death penalty kişiye harcanan kamu kaynaklarının bile israf sayılabileceği topluma devlete karşı işlenen ciddi suçlar için uygulanır. Ancak hukuk sistemi gelişmemiş toplumlarda terör başta olmak üzere cinayet, uyuşturucu vs suç isnatlarıyla masum insanlar hedef olacaktır. Bu nedenle idama karşıyım…
Zarar açısından evet doğru olabilir. Ama bir diğer yandan çok ağır suçlar işleyen bir insan için idam kolay bir kurtuluş. Yıllarca hapis hayatı yaşamak içerde çürümeyi beklemek daha büyük bir ceza onlar için.
Bu yönetim şekli. Mükemmel hepsi sustalı maymuna dönmüş ve sonuna kadar hakediyorlar bizde işte içeri giren daha beter güçlenip çevre edip organize olup çıkıyor idam çok insanı değil ama. Bence de olmali
orada resmen yıllar boyunca kapatılarak muhabbet kuşu gibi hapis ediliyorlar muhabbet kuşunun bile evde gezme hakkı var onların yok onlara ölüm kurtuluş demek
Geçmiş zamanda okuduğum bir internet havadisinde Birleşik devletlêrde boş mahkumun müêbbet hapis cezası ile nasiplendigini amma velakin 20 seneyi aşkın bir zâmân sonra suçsuz olduğu tesbit edildiği için hûrriyetine kavuştuğunu okumuştum
Şimdi egerki bir biçare adem yargı önünde infaz edilse idi , masumiyeti deliller ile isbat ve beyan edildiği vakit ne olacaktı, bu zulmün hesabını kim verebilirdi?
Binaenaleyh idam cezası üzerinde uzun uzun düşünülmesi gerekilen gayet hususi bir cezadır
Zaten fazla yaşamıyorlar ki içeride 1 sene 10 sene gibi geçiyor
Ufacık alanlarda, o kadar yaşamak kolay değildir ve bir nevi eziyettir. Ama yapılan masraflar boşa gidiyor orası ayrı.
Saçma değil. Bence en mantıklısı bilimsel araştırmalar ve testler için kobay olarak kullanılmalarıdır.
Sürünsünler ama bazı yerde , suçsuz yere giren çok kisi var , kötü olanlara cezanın daha beteri olamsi lazım da işte
İdam edilmek onlara kurtuluş olur, her gün işkence görsünler. Cehennemi yaşasınlar. Bir damla suya muhtaç kalsınlar. Güneş göremesinler.
Köpek birisine havladı diye öldürüyorlar ama katiller hapiste 3 öğün besleniyor bizim vergilerimiz ile
Adalet bu değil..
zaten suç işleyenler ceza almamak için intihar ediyor. kurtuluş olurdu
4 duvar arasinda yaşamak cok zordur. En büyük ceza bu. Ölmek kurtuluş.
ölüm onlar için ödül olabilir ama
Kimse cezası var diye ölümü haketmez.
Ölüm kurtuluş değil mi sence
Gerçekten sen söyleyince mantıklı geldi
Yüzlerine bakınca korkuyorsun çok korkunç
Üzücü yine de hayvan gibi tıkılmslar
Hayvan muamelesi yapmak varken öldürmek ödül olur
Saçma değil, idam onlara ödül olurdu.
Bana da çok saçma geliyor
He ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?