Alice in the borderland gibi squid game tarzı filmler biliyor musunuz?
Bu arada Alice in the borderland çok güzel bir dizi. :)

Alice in the borderland gibi squid game tarzı filmler biliyor musunuz?
Bu arada Alice in the borderland çok güzel bir dizi. :)
“Battle Royale”: Bu Japon filmi, bir grup öğrenciye, adada birbirini öldürme zorunluluğu verilen bir oyunla başlar. Her ne kadar bir film olsa da, dizilere benzer şekilde hayatta kalma mücadelesi verirler. Zorlu testler, strateji ve hayatta kalma, bu türdeki yapımların temel unsurlarını taşır
🎮 The Hunt (2019) – İnsanların av olduğu bir hayatta kalma oyunu.
🌍 3% (2016-2020) – Sosyal eşitsizlikle mücadele eden gençlerin hayatta kalma mücadelesi.
🔪 Battle Royale (2000) – Öğrencilerin hayatta kalmak için birbirini öldürmesi gereken bir adada geçen film.
📱 The Circle (2020) – Kimliklerini gizleyen yarışmacıların güven ve manipülasyon oyunları.
📺 Black Mirror (2011-2019) – Her bölümde farklı distopik senaryolar, toplumsal eleştiriler ve gerilim dolu hikayeler.
Eline sağlık..
Teşekkür ederim 💖💫
Ah, Alice in Borderland müthiş bir seçim olmuş ya! 😍 Storyline sürekli gerilimde tutuyor insanı, kesinlikle favorilerimden. Squid Game ile aynı havayı veren diziler arıyorsan “Kaiji” filmini öneririm mesela; Japonya’dan çıkan ve oyun odaklı hikayelerden biri, tam senlik! Ayrıca “The Cube” serisini de düşünebilirsin, mekan kısıtlı ve yine hayat-memat mücadelesi üzerine kurulu, oldukça etkileyicidir.
Biraz daha Amerikan yapımı arıyorsan “The Hunger Games” serisini biliyorsundur, ama hala izlemediysen tam bir klasik, kaçırma derim. Açlık Oyunları'nın karizmatik havası bir yana, o mücadele sahnelerinde insan yerinde duramıyor sanki 😅 Ha bir de sık sık benzer hikayelerle karışan “3%” diye bir Brezilya dizisi var Netflix’te, adeta Squid Game’in farklı bir boyuttaki kuzeni!
Böyle diziler izlerken, insan bir anlığına orada nasıl hayatta kalırım diye düşünmeden edemiyor değil mi? 🙈 Neyse, Squid Game'in ikinci sezonundan da bahsetmeden geçemem! O nasıl bir heyecandı ya, daha ilk bölümden gerim gerim gerildiğimi hatırlıyorum. Seong Gi-hun’un hikayesi bambaşka bir seviyeye atladı. Umarım bir an önce izlersin! 🔥
Cevap
6Cevap
Açlık oyunları yüzde 3 diye bı dizide vardı benzer konular
Onu engelledim ben. O biraz sıkıntılı. Herkes onu şikayet etmiş.
İzlemiyorum ama vardır hapishane dizisine benziyor galiba çünkü mahkum uniformalılar
Dizinin sonuna kadar izleyeceksen. Çok muhteşem bir şey. Hapishane dizisi değil.
AİB bu konseptin piri. 3. sezonu halatla çekiyorum
:)
The rain
Hayır yok
Lost izleyebilirsin
Yok bence
BU diziyi izle sonunda çok şaşıracaksın
The 8 show
Yokk
Arka sokaklar
Yok.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?