Dün İstanbul İçin Son Çağrı filmi üzerinden aşk ikilemini işledim ama çok az kişi benim biçimlendirdiğim şeyi anladı ve filmin sahnelenmesindeki gizli ve anlaşılmaz inceliklere değil, filme odaklandı. Filmin... bağlantılı olarak Bir bağla birbirine bağlı aşıkların yaşadığı ikilemler ve insanların yenilenip yeniden doğduklarına inanarak girdikleri bireysel ve ikili yollar, ancak ikilem anlaşıldığında kendilerine ve diğer yarısına geri dönerek canlı ve kutsal bir birliktelik yaşamalarıyla sonuçlanıyor ve derin deneyimiyle yaşadı.
Bugün, bu Senden Bana Kalan filmini, aşkta dayanıklılık ve aşkın gerçekliği teması üzerine biraz daha farklı bir yolla ve çok daha derin ve somut bir nitelikle ele alıyorum; burada aşkta bir idealden, geçmişe dair bir nostaljiden, ikilemler ve zorlu sınavlar değil, ruhlar arası bir sevginin ve evrensel ve kutsal bir birliğe doğru giden ruhsal bir bağın eşiğine gelen ve bunları aşan gerçek bir sevgi.
İki kişilik bir yolculuğun en derin uyumu ve zorluklarıyla hayat arayışında romantik dayanıklılık sorusuna dair görüşlerinizi bekliyorum. :)
Katılmak isteyenler için soru açıktır ve tartışmaya izin verilmektedir.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
izlemedim yerli film izlemiyorum
Tamam ama Aşkın dayanıklılığı hakkında ne düşünüyorsunuz?
kişilere ve ilişkiye göre değişir derim
Diyebilirim ki aşk sabit değildir; kendimiz ve başkaları hakkında öğrendiklerimize göre değişir.
Bir ideal üzerine inşa edilen bir aşk vardır ve bir de sağlam ve kalıcı bir şeye yol açacak özgünlük ve dayanıklılık üzerine inşa edilen bir aşk vardır.
Tükettiğimiz ve tüketilen aşk, gerçek bir aşk vizyonuna dayanan bir aşk değil, aşkın öyle olduğuna inandığımız şeydir.
Bunun kişiye ve ilişkiye bağlı olduğunu söylüyorsunuz, ancak bundan önce bile, ilişkiyi nasıl olgunlaştıracağınızı biliyor musunuz ve karşınızdaki kişiyle bir bağ ve benzerlik hissediyor musunuz?
Bağ kurmadan aşk veya ilişki olmaz yaşanan şey vakit geçirmek olur
Bir aşk ilişkisinin ne olabileceğine dair farklı ölçekler ve dereceler vardır
En tatmin edici aşk ilişkisi, sizi karşınızdaki kişiye her alanda bağlayan ilişkidir ve yalnızca ilgi alanları nedeniyle ya da bir ideal çerçevesinde kalan içsel bir boşluğu, beklentileri, ihtiyaçları ya da arzuları doldurmak için birlikte zaman geçirmekten ibaret değildir.
Elbette herkes yaşadığını yaşar ve her şeyi önemine göre deneyimler ve hiç kimse her birinin deneyimini suçlayamaz.
Ancak aşkın her zaman aynı değerde olmadığını söylemek gerekir: temel aşklar, özsel aşklar, aşkın aşklar ve ebedi aşklar vardır. bağlanti sorusu her zaman mevcuttur, mesele bu deği̇ldi̇r, mesele bu bağlantinin bi̇zde neyi̇ aştiği ve canlandirdiğidir, bu farkli sevgi̇ türleri̇ni̇ yaşamamizi sağlayan
Chatgbt gibi yazmışsın 😃
haha hayatta derin düşünen insanlar olduğunu biliyorsunuz, eğer sözlerim size yapay zekayı düşündürüyorsa, bunun nedeni insanların genellikle her şeyi ifade etmeden veya çok ileri gitmeden yüzeyde bir şeyler söylemeyi sevmeleridir :) bazı akıl yürütmeler
i̇nsanlar kendi̇leri̇ni̇ duygusal olarak ve i̇çi̇nden geldi̇ği̇ gi̇bi̇ i̇fade etmekten hoşlanirlar, anlamak i̇stedi̇kleri̇ni̇ ya da deneyi̇mleri̇ni̇ ve karakterleri̇ne ve sabi̇t fi̇ki̇rleri̇ne göre nasil olmasi gerekti̇ği̇ni̇ deği̇l
Olayları, gerçekleri ve bizi çevreleyen şeyleri merak etmek ve anlamak bazen bizi daha derin ve olduğumuzu sandığımız şeyin ötesinde düşünmeye sevk eder.
Bugünlerde aşk temalarından bahsediyorum ve o zaman bile henüz çok fazla derinliğe inmeden sadece küçük parçalara değindim, ancak bugünlerde her şeyin basit ve dipsiz olana odaklandığını söylemek gerekir.
Deneyimlerinize dayanarak iyi bir şey söylediğinizi düşünüyorum ve bu saygıdeğer bir şey, ancak bunun hakkında nasıl düşündüğünüzü ve sizin için direncin başlangıçta olduğumuz şeyde kendimizi aşmaya yol açıp açmadığını ve sonra bizi neyin dönüştürdüğünü ve bizi herkes tarafından bilinen şeyin farklı ve daha yapılandırılmış bir vizyonuna götürüp götürmediğini görmek isterdim. müdahaleni̇z i̇çi̇n hepi̇ni̇ze ayni şeki̇lde teşekkür ederi̇m sevgi̇ ve esnekli̇k farkli i̇li̇şki̇ler ve farkli i̇nsanlar yaşamak ve uyum sağlamaktir.
Filmi izledim ama çok oldu izleyeli şu an hatırlayamıyorum ya.
Evet eski
Ancak hikayesi güzel ve derin. Başlangıçtaki kısıtlamalar, yaşam testleri ve aşkın gerçekliği arasındaki zorluklar karşısında romantik dayanıklılık temasını ve buna paralel olarak büyük zorlukları ele almak için seçtim.
Evet aşk zorluklarla dolu
Birçok zorluk, sabır, uzlaşma, şüpheler de yarı yolda ve bazen diğerinin korkunç derecede acı çektiğini görmenin ve bir sonucu beklerken acı dolu sınavlarında onlara eşlik etmekten başka bir şey yapamamanın acısı. Bazen de yasak veya tamamlanmamış. aşk, birinin diğerini kaybetmesi.
bazen hala çok büyük mesafeler veya farklı kültürler var her tür ve her durum var
Aynen öyle. Kültür ve aradaki fark önemli.
Kurban Said, Ali ile Nino adında, her türlü kargaşa ve imkânsızlıklar karşısında hoşgörünün edebi sembolü, dirençli bir sevgiye bir tür övgü niteliğinde muhteşem bir esere de imza atmıştır.
Yunus Emre "Aşkın beni kendimden aldı" şiiriyle de
Senin sevgin beni kendimden aldı
İhtiyacım olan sensin, yalnız sen
gece gündüz tükeniyorum
Benim sana ihtiyacım var, sadece sana.
Hiçbir iyi şey beni mutlu etmiyor
hiçbir yoksulluk beni rahatsız etmiyor
Kendimi senin sevginle avutuyorum
Senin sevgin seni sevenleri öldürüyor
onları aşk denizinde boğar
onları kendi resminle doldur
Bana aşkının şarabı
Medjnun çölleri benimdir
sen benim sürekli endişemsin
Eğer öldürülseydim
ve küllerimi rüzgara savursunlar
Küllerim ağlayarak dağılırdı:
Yunus benim adım
Günler geçtikçe alevlerim daha da güçleniyor
bu dünyada ve ahirette
Leyla ve Mecnun'un şiirsel sembolizmine de sahibiz
Vay çok güzelmiş gerçekten hiç okumamıştım ama.
Evet Yunus Emre, dünyevi ve maddi sevginin ötesine geçen bir tür aşkın dayanıklılığı resmetmiştir; çünkü kül olsa bile ruhu sevdiğinin özünü sevmeye ve aramaya devam etmektedir,
Şiirde Mecnun'a atıfta bulunuyor çünkü bu, onun varlığını maddi bir idealin ötesinde dolduran aşk sarhoşluğunda bir paralellik var; o, çok değer verdiği aşkına kendisini bağlayan duygulara doğru yelken açıyor :)
Çok teşekkürler çok güzel bilgiler
Lütfen, biz burada birbirimize ek bilgi sağlamak ve zengin fikir alışverişleri yapmak için bulunuyoruz :)
Mümkün olduğunda edebiyat ve belirli eserler ve yazarlar üzerine konuları biraz daha sık ele almaya çalışacağım. KS halkına sorular sorarak konular üzerindeki düşüncelerini ne kadar ileri götürebileceğimizi görmek istedim ama aynı zamanda bilgilendirici içerikler getirin :)
Dünden bugüne iki filme değinmek istedim, biri çok iyi bildiğim tartışmalı ama yine de sembolizm ve film boyunca gizlenen inceliklerle ima ve gizli mesajlarla dolu: Leyla ile Mecnun'un modern zamanların parodisi.. .. ama beceriksizce yapılmış
Geleneksel ve romantik aşk kodlarında bilinenden biraz farklı ve batılı bir yeniden yazım, tüm güzelliğiyle burada psikolojik bir bölüm, ilişkilerle, aşkla ve onların karmaşıklığıyla ve bu kırılganlıkla bağlantısında insan özünün bir tür arınması var her an yeniden bağlanabilen veya çözülebilen, ancak kesin bir geri dönüş olasılığı olan bağ
Birbirlerini seven ve başlangıçta sarhoşluk içinde kaçan, daha sonra güzel bir hikaye yaşayan bir çiftin hikayesi, yol boyunca kaybolan, kadın hayalinin peşinden gitmek isteyen, adam ise hala karısını seven ama nasıl daha fazlasını yapacağını bilmeyen bir çiftin hikayesi. eski eşinizi geri kazanın
ve terapist, birbirleriyle tanışan ve birbirlerine delice aşık olan yabancıların rolünü yeniden canlandırmayı tavsiye ediyor, bu geçmişlerine bir geri dönüşün sembolüdür
Dün sana sarı valizden bahsetmiştim, yorumlarımı okuyup okumadığını bilmiyorum.
İkilemler ve dayanıklılık el ele gider, bu iki kavramın daha sağlıklı bir yola doğru ilerlemelerinin anahtarları haline getirilmesini ve deneyimlediklerimizi yenilenmeye ve dönüşüme doğru aşan ve dönüştüren bir yola yükseltilmesini bilmek insanlara bağlıdır. dönüşüm.
Bana bahsetmiştin hiç hatırlayamıyorum şu anda uyudum uyandım gerçekten sersem gibiyim
evet dinle gerisini yazmaya çabaladın geç oldu :)
Bahsedilen konularla ilgili içerikleri mümkün olduğunca okuyun ama evet aslında bunlar bazen ilginç yaklaşımlar ve bağlantılar oluyor
Bunun KS'deki diğerlerinin de ilgisini çekip çekmediğini görmek için bekliyorum ve çeşitli temalar üzerinde daha sık ve kapsamlı bir şekilde içerik üretmeye çalışacağım. Bunu daha önce yapmak istiyordum ama insanların gerçekten ilgisini çekip çekemeyeceğini bilmiyorum ama bu sitenin günlük soruların ötesinde böyle bir alışverişe de olanak sağlayabileceğini, bu içerikleri de ekleyip derin düşüncelere dalabileceğimizi düşünüyorum :)🙏dinlen iyi akşamlar
Çok geniş kapsamlı şeyler yazıyorsun ve düşünüyorsun. Bu site için bence bunlar çok fazla. Buradakilerin çoğu eğlence amaçlı takılıyor koyu koyamaçlı gırgır şamata amaçlı. Anlayacak düzey çok düşük yani. İyi geceler
Evet bana öyle söylendi ama sanırım bunu yapan başkaları da var, az sayıda.
Deneyelim bakalım :)
Teşekkür ederim, iyi dinlenmeler
Güzel bir filmdi aşkın dayanıklılığı üzerine bir şey diyemem çünkü sonda kız ölüyor shjaja
puankasiyoeum