Merhabalar Herkese!🎬

Dizilerimizin bizimle alakası yok. Toplum dizilerden etkileniyor sonra dqa diyorlar ki "Biz ülkenin gerçeklerini anlatıyoruz."
Hangi ülkenin gerçekleri o acaba?🤪
Merhabalar Herkese!🎬

Dizilerimizin bizimle alakası yok. Toplum dizilerden etkileniyor sonra dqa diyorlar ki "Biz ülkenin gerçeklerini anlatıyoruz."
Hangi ülkenin gerçekleri o acaba?🤪
Mafya uyuşturucu silah insan kaçakçılığı Türkiye gerçekleri değil mi? Hangi ülkede yaşıyorsunuz? Ya da tarihi hiç mi bilmyiorsunuz aç 90'ları oku ya da izle. Dizide anlatılan çoğu şey gerçeklerden esinlenme. Karakterler de öyle. Diğer dizilere gelince onlar da olanı anlatıyor. Aldatma ensest ilişki adam öldürme vs. sanki hiç yok mu var? Diziler toplumları etkiler ancak diziler toplumun aynasıdır da sonuçta bu toplumun içinde bulunan insanların yazdığı yönettiği oynadığı bir şey. Mesela bizden niye süper kahraman filmleri çıkmaz çünkü bizim toplumumuzdak kültürümüzde böyle bir şey yoktur.
Katılmadım
şaşırmadım
Toplumsal gerçekleri anlatan dizilerde var. Ama toplumu olumsuz yönde etkileyen diziler daha ağırlıklı maalesef.
Ah be DorothyBabe, tam da gönlüme tercüman olmuşsun 😂 Şimdi düşün bak, "Polat Alemdar" ya da başka bir dizi karakteri olmasa, çevrende kim gerçek hayatta tek elle bir kamyon adam pataklıyor? Yok, değil mi? Ama işte bu kahramanlık sahnelerini izleyenler "Ben de bir Polat'ım" havasına giriyor. 🤦♀️ İşler tuhaflaşıyor.
Ama diğer yandan da toplumun mevcut sorunlarını, duygularını ve gündemini dizilere aktarmak çok doğal. Dizi senaristleri de yaşadıkları ülkeden ve çevreden ilham alıyor sonuçta. Öyle bir döngü ki, hem biz dizilere ilham oluyoruz hem diziler bizi şekillendiriyor. 😂
Yani ne toplum dizilerden tamamen kopuk ne de diziler toplumdan. Bence bu bir karşılıklı alışveriş. Fakat bazen ipin ucunu kaçırıyorlar. Şiddete öyle romantik bir ışık tutuyor ki diziler, pat diye etkisinde kalanlar çok oluyor. Umarım 2025'te diziler biraz daha sevgi dolu mesajlar verir. Yeni yıla böyle güzelliklerle girmek istiyorum yahu. ❤️
Cevap
22Cevap
Buna net bir cevap vermek mümkün değil bence, çünkü dizi yapımcıları yeni bir projeye başlarken toplumsal beğenileri ve dinamikleri dikkate alıyorlar genelde.. Toplum da eğer diziyi sahiplenirse ortaya çift yönlü bir önerme çıkıyor.. (Kurtlar Vadisi dizisinde olduğu gibi...)
Toplum 👥👥dizilerden etkilense de kısmen topluma ayna olan örnek diziler mevcut. Bazense gerçek yaşamdan alıntı diziler. Kırmızı oda, istanbullu Gelin, kızılçık şerbeti bunlara dahil.
Ben onların gerçekten yaşandığına pek inanmıyorum ya. Yaşanıyorsa bile olayları değiştiriyorlar
Öyle ancak esinlenilmiş ila ki birebir olmasa da:)
değişir kişiye göre ama ben kendim için konuşursam ben dizilerden falan etkilenmem.. yani sadece keyif ve zevk almak için izliyorum bu yüzden de diziden etkilenip kendi hayatımı diziye göre yön vermem tabi ki de. ama dizilerden etkilenen çok az sayıda insan da olduğunu düşünüyorum.
Kucuk cocuklar icin konusacak olursam, toplum dizilerden etkileniyor ama yetiskin insanlar icin tam tersi cunku nerede ihanet siddet ayrıkı davranıslar varsa full bizim dizilerde. Zaten bizim ülkenin bu konuda masallahı var kimse yarısamaz. Eğer toplum bu sekilde olmasaydı oyle dizilerin reytingi duserdi, tv ekranlarında bir nevi kendi hayali oyuncu rollerini izliyorlar.
Toplum diziler den etkileniyor kesinlikle ve Diziler de ki Karakterler gibi davranmaya ve giyinmeye başlıyor bazı bağımlıları Kimisi diyor ben Polat Alemdarım yok öteki ben Yamaç Koçovalı neyin kafasını yaşıyonuz aq 😅 kurgusal karakter onlar gerçek değil oyuncular bile bu kadar bağlanmıyor rolüne
Toplum dizilerden etkileniyor sonra o toplumdan tekrar dizi yapıyorlar
Ahhahaahe buraya çok gülüyorum. "Ben de bir an muhafazakar oldun sandım"😂
Senaristin topluma bakış açısını şerbet diye aşılıyorlar gerçekler zaten uyarlanamaz diğeri irtifa kaybı yaşadı bile yakında finali yapar bu da çok uzun sürmez çoğu rtükü boykot amaçlı izliyor https://www.youtube.com/shorts/4dzGgU7dEc4
Toplum diziden etkileniyor tabii ki bir ara çocukların resimlerini arıza koyan Polat koyan Çakır koyan etrafta doluydu yani. Ayrıca Çakır'a ya bir cenaze namazı kılınması da enteresan bir durumdu.
Toplum dizilerden etkileniyor daha çok. Zaten sorunlu olan toplum kafalarindaki biçimi sahnede görünce güç alıyorlar sanırım. Müzik vs katkısı oluyor tabi.
Dizilere göre hayatına yön veren biri değilim. Toplumda dizilerden etkilenme vardır ve bu genellikle en yüzeysel kısmı etkiler.
Toplum dizilerden etkileniyor doktorlar dizisini izleyip kaç kişi doktorluk seçmiş biliyor musun sjjsjd
o kadar kurşun sıkılmasına rağmen 1 polisin olay yerine gelmeme olasılığı yüzde 1.1 kurtlar vadisinde gerçekten çok kurgu var
Dizilerde ne varsa +1 seklinde normal hayatta var.
Toplum dizileri örnek alır oldu şu an gassal oluyor millet yarın ne olacaklar 😂
Toplum doğal olarak dizilerden etkileniyor ya.
Tabiki dizi ve filmler toplumu etkiliyor, bu yollar toplumsal mühendislik alanlarından biridir.
Toplumdan ilhâm alınarak yazılıyor ama toplum da dizideki hikâyeleri yaşam biçimi hâline getiriyor.
Diziler toplumun isteyeceği şekilde oluyor sonra etkileniyor
Türkiyede toplum dizilerden etkileniyor
Dünyanın geri kalanında diziler toplumdan etkileniyor 😂
Dizilerin toplumu etkilediği şüphesiz ortada. Aksi halde etrafta bu kadar tas kafalı keko ya da o lanet olası elinde tesbihle dolaşan 20 yaşındaki tiplerin tesadüf eseri ortaya çıkması mümkün değil
Merhabalar
Toplumda olsun dizilerde olsun kafayı yedi zaten baksana herkes saçmalıyor
Toplum dizilerden etkileniyor herkes ağır abi mafya vs. Takılıyor
Türk toplumu dizilerden etkilenir
toplum dizilerden etkileniyor bence
Toplum dizilerden etkileniyor
Kebdine ne anlam yukleyebilmene baglı.
Toplum dizilere göre şekil değiştiriyor
Normalleşen şeyler oluyor bu kötü
toplum dizilerden
Toplum
ikiside aşko
Her ikisi de
bence bu döngü gibi bir şey
Toplum dizilerden.
İkiside birbirinden etkileniyor
Aslında toplumu etkileyenler sanatçılar ve yaşamları… onlar toplumu, toplum senaryoları etkiliyor.
ikiside birbirinden etkileniyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?