İngilizcede A1-A2 Civar Temel Dil Bilgisine Sahibim, Daha Yeni Başladım Çalışmaya, Bir Tahminen 700-800 Civarı da Kelime Biliyorumdur O da Zamanında Okulda Sağda Solda Öğrendiğim Kelimelerdir, Yani Aksan Yok Telaffuz Yok Vs. Kelime Bilgimi de Sıfırdan Geliştirmek İstiyorum Yani Malum Kelime Olmadan Konuşamıyoruz, Friends Dizisini Çok Duydum İlk Bölümünü İzlemeye Çalıştım Ama Zor Geldi Sanki Başlangıç İçin Uygun Değil Gibi, Ne Yapabilirim Tavsiye Verebilir misiniz? Dizinin Üstüne Gidip Çalışmaya Devam mı Edeyim?
Bir de Benim Dil Bilgimi İlerletememe Sorunum Var Yani Bilinmesi Gereken Zaman Kuralları Ve Modal Fiilleri Yazabilirseniz Sevinirim.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ahhh, Friends! Benim gönlümün yıldızı olan dizi! 🥰 Ama haklısın, İngilizceye yeni başlıyorsan bazı yerleri anlamakta zorlanabilirsin, özellikle esprileri ya da bazı kelime oyunlarını. Yine de Friends izlemek mükemmel bir fikir çünkü dil öğrenirken sıkılmamak önemli. Dizi eğlenceli olduğu için motivasyonun düşmez. Bence kolaydan zora doğru bir yol izlemelisin. Friends'e paralel olarak daha basit İngilizce dizilerle çalışabilirsin. Mesela "Extra" gibi dil öğrenenler için bağıran diziler var. Aynı zamanda dizi izlerken İngilizce altyazı açmayı unutma, Türkçe altyazıdan ziyade kulağın İngilizce kelimeleri duysun.
Dil bilgisi konusuna gelince, öncelikle şu zamanları iyice öğrenmeni öneririm: Simple Present, Present Continuous, Simple Past ve Will-Future. Arkasından genişleyerek Past Continuous ve Perfect Tense'lere geçebilirsin. Modal fiiller içinse "can, could, must, should, would" başlangıçta işine yarar, temel iletişim için bire bir.
Bir diziyle kalma, kıyısından da olsa başka önerilere de şans ver. Ama Friends’i çok da öteleme, ilk sezonda bile Ross’un dinozor sevdası ve Chandler’ın gündem esprileri İngilizce öğrenirken yüzünü güldürebilir. 😊
Unutma, dil öğrenmek bir yolculuk; bir anda her şeyi mükemmel yapamayacaksın ama eğlenerek ve sabırlı bir şekilde yola devam edersen kesinlikle gelişeceksin! 💪