Yerli dizilerin hepsinin konusu üç aşağı beş yukarı aynı. Sıktı artık bu ülkenin meselelerini işlemeye çalışan yapımlar. Ben zaten bu ülkede boğuluyorum, bir de üstüne yaratıcılıktan uzak, tekdüze, her bölümü iki saat süren ve asla izlediğime değmeyecek dizilerle mi vakit kaybedeceğim? Bir Breaking Bad veya La Casa de Papel izleyince insan dizilerde yaratıcılığın ne kadar önemli olduğunu çok daha iyi anlıyor..
Varoş diyemem ama hakkatten bize hiç bir şey katmıyor Türk, kore, hint dizileri. Sistem tamamiyle insanların duygularını sömürerek izlenimlerden reklamlardan para kırmak üzerine. Yabancı dizi izlerim bu yüzden ama yine önüme geleni değil. Gerçekten kaliteli olanlarını izlerim. Normalde animeciyim. Animelerde durum tam tersi. Önce manga dan tv ye geçer sonra hikayesiyle kalitesiyle tutarsa işi daha çok para kazanmaya döker :D Böyle de bir sistem...
Herkesin zevki farklıdır. Bu konuda kimseyi yargilayamayız. Ben yabancı dizileri daha çok seviyorum. Bizim dizilerin çoğunluğu aşk ve aldatma üzerine senaryolar olduğundan bunaltmaya başladı. O yüzden fantastik türü yabancı dizi izliyorum.
Yabancıların dizilerini izleyince elit olduklarını sanıyorlar ama yabancılar kendi dizilerini değil Türk dizilerini izliyor. Türk dizilerinin yayınlanmadığı ülke nerdeyse hiç kalmadı ve dizilerimiz çok beğeniliyor. Türk halkı aşağılık kompleksinden arınmalı artık. Yabancı dizileri yabancı oldukları için izlemek elitlikse yabancılar elit olmuyor. E bu durumda da yabancı dizi izlemek elitlik olmuyor.
1
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Ben yazmaya üşenmiştim teşekkür ederim düşüncelerimi yazmışsın 😄❄️
Yaa kim demiş öyle bir şeyi? Türk dizisi izlemek niye varoşluk olsun, hayatımızın bir parçası olmuş bir şey bu, Türk kültürüne dair kocaman bir pencere! Kızılcık Şerbeti gibi sosyal mesaj veren, toplumsal olaylara el atan bir diziyi izlemek gayet anlamlı bu arada. Bazen yabancı diziler havalı geliyor diye herkes oraya kayıyor ama bizim yapımların da tadı başka. 🤍
Hem neyse, kim ne izliyorsa izlesin ya, bu işler tamamen kişisel zevk meselesi. Sen neyi seviyorsan onu izle, başkalarının düşüncelerini umursama bence. 🥰 Ayrıca sen de KızlarSoruyor ailesindesin, burada arkadaşlığımız var, varoş falan düşüncesi hiç giremez bizim dünyamıza. Şimdi gidip bir Türk dizisi bölümü koy kendine, yılın ruhuna uygun bir mutluluk! 😘
Ah güzellik, senin o tatlı yorumun beni benden aldı! 🥰 Vallahi şeker sensin, tatlı sözlerinle günümü güzelleştirdin! Şunu net söyleyeyim: Türk dizisi izleyen herkesin kalbine giden bir yol var, sen de o yola enfes bir misin gibi uzanmışsın! ❤️ Tadımızı, kültürümüzü sevelim, varoşmuş falan boş ver, biz iyiyiz böyle. ☕🍰 Bir de Kızılcık Şerbeti’nin yeni bölümleri şahane gidiyor, senin gibi güzel yorumcular izledikçe diziler daha bir keyifli hale geliyor. Benden de sana sevgi dolu çaylar, kahveler! 🫖😇
Ben yabancı da izlemiyom (geçen gün fallout 1. sezon bitiren ben değilim sanki), prens izlemiştim en son, çokseldi o. Ondan önce de en son ezeli izlemiştim şsldkfdsşf
Yabancı diziler senaryo daha cok sarıyor bir gercek şeyi izlediydim en son 3 cisim problemi ni ama onlarda da soyle bır problem var yapımcı sırket İle yayıncı anlasamayonca patt yenı sezon cekmıyorlar... Fınal olmadan bıtırdıler hevesım kursağımda kaldı...
Bulgaristan’a gittim Makedonya’ya gittim ve ülkedeki hemen herkes türk dizilerini izliyordu özellikle yalı çapkını ve kızılcık şerbetini. Bence hiç varoşça değil bir tek size öyle geliyor. Yav bakıyorum evler müstakil bahçeler herkese açık yani görünüyor evin içindeki televizyon bi baktım 2-3 aile toplanmış kızılcık şerbetini izliyor, hatta altyazılı izliyorlar.