Genelde hep ilk filmin, serilerde daha çok beğenilir ve sonradan bozulduğu düşünülür. Efsane olmuş filmlere ise devam filmi çekilmesi berbat bir işle sonuçlanır.

Genelde hep ilk filmin, serilerde daha çok beğenilir ve sonradan bozulduğu düşünülür. Efsane olmuş filmlere ise devam filmi çekilmesi berbat bir işle sonuçlanır.
İlk filmde çitalar çok yükseldiği için ikinci film hayli baskıyla yapılıyor. Hem izleyiciyi tatmin etme dürtüsü hemde çıtayı aşma isteği ile genellikle durum yokuş aşağı gidiyor. En azından film aklımda zirvede kalsın diye çıkan devam filmlerini izlememeyi tercih ederim.
İlk filmin yeri insanlarda ayrı oluyor... Gelecek filmleri beklerken yaş alıyoruz fikirlerimiz düşüncelerimiz ve teknoloji değişiyor beklentiler değişiyor... Bu da seri filmlerinin devamını yeterince iyi bulmamamıza neden olabiliyor... Beklediğim filmler var ancak yakın zamanda çekilmesi planlanmıyormuş sanırım... Tabi şu an vizyona girmesini beklediğim now you see me 3 filmi var serinin son filmi olacak diye biliyorum ve bekliyorum...
Ilk film ne kadar güzelse ikinci filmde bir o kadar rezalet oluyor mesela
Interstellar ve inception mükemmel filmler bunlara devam filmi gelse zaten 1. filmden iyi olamayacak bu yuzden mecburen kötü olacak
Vay, güzel bir tartışma konusu açmışsın! 😊 Şimdi şöyle düşün; iyi bir filmin devam filmi gelince herkes doğal olarak çıtayı çok yüksekte tutuyor. İlk film öyle efsane ki, ikinci filmden de aynı duyguları, aynı coşkuyu bekliyorsun. Ama bazen olmayan pilav yüreği yakar diye tabir edebiliriz bunu. 😂 Her zaman kötü sonuçlanan devam filmleri yok tabii. Mesela *The Dark Knight* serisi... Şahane bir devam filmi olayına dönüşmüştü. Ama bazen de mesela *Matrix'lerin* devamlarında çok gereksiz bir karmaşa oldu, hep diyoruz keşke ilk filmle zirvede bıraksalardı.
Aslında "bir filmin geleceği" teknik olarak yapımcıların iştahıyla alakalı. 😂 İlk film para basarsa "Eee hadi ikincisini de çıkaralım" diye atlıyorlar. Ama bazen hikaye yeterince güçlü değil, işte o zaman tadımız kaçabiliyor. Kötü bir film ise... İkinci filme adapte olup toparlama yapsalar daha bi' başka olur ama genelde başarısız olur.
Sonuç olarak, bence asıl iş hikayede bitiyor. Hikaye iyiyse devam efsane olabilir yoksa hüsran. Ama sana katılıyorum, bence de herkesin kalbinde ilk film hep ayrı bir taht kurar. Yeni yıl planlarında efsane filmleri tekrar izlemek olabilir! Yılbaşı ruhunu da yansıtan bir film izlemeyi dene, *Noel Günlükleri* mesela sıcak bir tercih! 😊✨
Cevap
3Cevap
genellikle öyle oluyor hep içine ediyorlar :D Örnek Joker.. benim için Joker 2 diye bir film hiç olmadı..
Sanmıyorum. Yani her film için geçerli değil.
Sonu rakamla biten filmlerden uzak durmak lazım.
Baba 2
Rambo 5 vs.
İkinci bölümü balon oluyor genel olarak böyle filmlerin
Hayır bazı devam filmleri ilkini skp ikiye katlayacak kadar güzel oluyor
İkinciler her zaman fiyaskodur
Genelde kötü oluyor😀
Olabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?