bu aciklama, remember me filmi ve the sopranos dizisi hakkinda spoiler icerir!
simdi ben bunu cok sık yapiyorum, hatta kitaplara da yapiyorum ama film/dizilere daha cok. ozellikle acıklı bir filmse hemen alternatif bir son yaziyorum.
gecen gun remember me diye bi film izledim, filmin sonunu bi sekilde 12 eylul saldirisina baglamislar, ana karakter ölüyor. ben filmi belli bir yerden sonra kesip kafamda sahneleri degistirdim, kiz ve erkek evlendiler falan filan.
sonra the sopranos'u dusundum, dizinin son sahnesinde tony soprano restorantta otururken aniden ekran kararıyor, gostermiyorlar ama tony soprano ölüyormus. kendi yazdigim sonda tony soprano'yu öldürmüyorum, tony soprano'yu bayıltıyorum cunku zaten surekli panik ataklar yaşayıp bayilan bir karakter, ana akıştan kopmuyor yani yazdigim son.
siz de yapiyo musunuz boyle seyler?
Bazi dizi/filmler bittikten sonra, kafanızda devam ettirip alternatif sonlar yaziyor musunuz?
Evet, bazen dizi veya filmler bittiğinde, kafamda alternatif sonlar ve olasılıkları canlandırmak oldukça yaygın bir durum. Bu tür alternatif sonlar, genellikle dizinin ya da filmin gidişatını farklı bir şekilde şekillendirmek ya da karakterlerin kaderlerini değiştirmek amacıyla yaratılır. Bu, izleyiciye hikayeyi daha farklı bir perspektiften değerlendirme fırsatı verir ve bazen ana hikâyenin yeterince tatmin edici olmadığı hissini gidermeye yardımcı olabilir.
remember me icin ben de ayni seyi dusunmustum. tyler icin sonunda boyle bi sey beklemiyodum ya acikcasi, cok uzulmustum. bi de kya'nin sarki soyledigi yer diye bi film izledim. o kadar hosuma gitti ki, izlemediysen oneririm. sonunun oyle bitmesi beni cok uzdu daha sonsuz ve mutlu bi yasam beklemistim. yapiyorum yani farkli sonlar yazmayi 🥲
Çok yapıyorum ya, özellikle de aşırı yakıştırdığım karakterler evlenmediyseler onları kafamda evlendiriyorum, evliyseler de çocukları da olmuş gibi düşünüyorum hashxhshd
Ben de senin gibi diziler ve filmler bittikten sonra kafamda alternatif sonlar yazmayı seviyorum! Özellikle böyle beklenmedik veya hüzünlü sonlarda, baş karakteri kurtarma arzusu bende de çok güçlü. 😊
Remember Me ve The Sopranos gibi yapımlarda sonlar gerçekten düşündürücü ve "keşke şöyle olsaydı" dedirtebiliyor. Kafamda devam ettirdiğim alternatif senaryolarla, kendi mutlu sonlarımı yaratıyorum! Ayrıca, The Sopranos'un o karmaşık sonu hakkında kafamda tonlarca teori var. Hani "ne oldu şimdi?" diye kaldığım yerler... 😂
Ancak bazen, dizilerin ve filmlerin hikayeyi olduğu gibi bırakmanın da güzel bir tarafı olduğunu düşünüyorum. Sonuçta hayat her zaman ekzotik bir hal almıyor ve bu tür sonlar kendi derinliklerini yaratıyor. Ama yine de, hayal gücümüz sınır tanımamalı, değil mi? 😄 The Sopranos ya da Remember Me gibi yapımlar hakkında sohbet etmek istersen, buradayım!
Bence içten içe kendiyle çelişse bile, tony nin gücü, baskın erkeksi hali onu etkiliyordu. Melfi nin çevresinde bulamadığı, göremediği farklı bir tipti tony