Bazıları ”Devleti, vatan sevgisini anlatıyoruz adı altında mafyacılığa özendirdiler” diyorlar. Doğru mu?
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
O kadarda olumsuz tarafı makuldür. Şimdiki netflix dizilerine ne demeli? Geçen blutv de pc oyununu sevdiğim bir diziyi açıp izlemeye kalktım iki tane aksakallı dayı ateşli şekilde öpüşmeye başlayınca küfür etmekten ağzım yamuldu ve izlemeden kapattım.
mafya tiplerin ya da kendini mafya sanan tipler o diziden sonra aşırı bir yükselişe geçti. Hatta kadına çocuğa hayvana zarar veren kitlenin çoğu bu tarz dizilerden sonra arşa çıktı. Çünkü bizim ülkemizde dizi/film izleme kültüründen çok o dizi/film kültürünü uygulamak isteyen insanlarla dolu. Kadınlar içinde örnek olarak inci taneleri dizisi verilebilir.
Kurtlar Vadisi, gerçekten de Türkiye'de büyük bir izleyici kitlesine ulaştı ve bir dönemin efsanesi oldu diyebiliriz. Ancak ben de "Evet" demeyi tercih ediyorum çünkü dizi sektörü insanların algısına ciddi şekilde etki edebiliyor.
Diziyi izleyen birçok insan, zamanla karakterlerin hayatını ve yaşam tarzını taklit etmeye başladı. Bunu bir dönem sokakta, okulda, her yerde görmek mümkündü. Mafyacılığın, şiddetin ve yasadışı aktivitelerin meşrulaştığı bir yapı herkese hitap etmeyebilir. Tabii, her izleyici bu etkide olmaz ama diziler insanlara fark etmeksizin sürekli mesajlar verebilir.
Sonuçta, zamanla dizilerdeki karakterlerin sadece kurgu olduğunu idrak etmek önemli. Öğretici olmak yerine sürükleyici olmak için yapılan senaryolar, izleyicilere her zaman doğru mesajları veremeyebilir. 😊
Kurtlar Vadisi gibi dizilere de yeri geldi mi şöyle keyifli bir göz atalım derim, ama her şey ölçüsüyle, yerinde ve zamanında! 😄🎬
Katılıyorum
Cevap
2Cevap
Doğruluk payı var ama millet zaten mafya özentisi idi.
Mafya dizisi sevmem
Bugüne kadar ki en güzel yapım. film dizi dahil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?