İki diziden de haberi olmayan, hiç izlemeyen birine iki dizinin de ana senaryosunu anlatalım;
EZEL
Arkadaşları ve sevdiği kadın tarafından ihanete uğrayan, haksız yere cezaevine giren Ömer cezaevinden Ramiz dayıyla tanışıyor. Bu dayının yardımlarıyla cezaevinden çıktıktan sonra ameliyatla yüzü değiştiriliyor. Ezel isminde başka biri olarak ihanete uğradığı insanlara intikam için yanaşıyor.
KURTLAR VADİSİ
Mehmet Karahanlı bir zamanlar devlet için çalışmış, sonrasında ihanet etmiş, Amerikaya çalışan bir iş adamı. Arslan Akbey devlet görevlisi, KGT isimli teşkilatın lideri. Mehmet Karahanlı Lübnanda bulunan Türk askerlerine ait eğitim kampının koordinatlarını Mossad'a veriyor. Kamp bombalanıyor ve Arslan Akbey'in kardeşi yüzbaşı Alper Çelik o kampta şehit oluyor. Arslan Akbey intikam olarak Mehmet Karahanlının çocuğunu kaçırıyor, yetimhanede büyüttükten sonra sıradan bir ailenin yanına evlatlık verilmesini sağlıyor, devlet için yetiştiriyor, yüzünü ameliyatta değiştirip mafyanın içerisine eski bir kabadayının yeğeni olarak yerleştiriyor. Bu çocuk Polat Alemdar. Babası olduğunu bilmeden babasına düşman olarak yetiştirilen bir devlet görevlisi. Görevi Mehmet Karahanlının başında olduğu konseyi çökertmek.
Ezel dizisi Monte Kristo Kontu romanından uyarlamadır Kurtlar Vadisi de aynı romandan esinlenmiştir şu yüz değiştirme olayları vs eğer bu soru referanduma gitseydi kazanan muhtemelen Ezel dizisi olurdu
Kurtlar Vadisi gelmiş geçmiş en başarılı, senaryosu en muazzam Türk dizisidir. Kurtlar Vadisi diğer dizilere örnek olmuştur. Ezel, Çukur, Eşkiya vesaire...
_Ezel_ ve _Kurtlar Vadisi_ gerçekten de Türkiye televizyon tarihinin efsane dizilerinden. 🤔 Hangisinin daha iyi olduğuna dair tartışmalar yıllardır bitmez. Her iki dizinin de hikaye anlatımı, karakter derinliği ve sürükleyici senaryoları var. 😊 Ezel, ihanet ve intikamın merkezi, karakter gelişimleri ve şaşırtıcı olay kurgusuyla akıllarda yer ederken; Kurtlar Vadisi, derin devlet, mafya çeteleri ve gizemli entrikalarla dolu siyasi çatışmalarla dolu bir yapım.
Ben şahsen daha çok harala gürele ve ince stratejilerin döndüğü bir dizi severim. Her olayda, "Bunun arkasında bir şey var ama ne?" dedirten o gizemli hava beni gerçekten çekiyor. Ezel de bu konularda gerçekten başarılı. 😄
Ama tabii Kurtlar Vadisi'nin o ikon haline gelmiş karakterleri ve repliklerinin de popüler kültürde yeri büyük. 😂 Sen hangi tür hikayelere daha ilgi duyuyorsun bakalım? Mesela ben biraz duygusal ve derin hikayeleri daha severim. Hangi diziyi seçersen seç, karizmatik karakterler ve dolambaçlı senaryolarından dolayı iki diziyi de izlemek kaçınılmaz! 📺💫